Marysiu kochanie co to za roślinka ta o ,którą pytała Grażka ,bo ona mnie też interesuje .Fajnie wygląda nawet w takiej fazie .mile spędzonego weekendu
Marysiu del to nie mój wawrzynek ale zprzyjaźniony ja się boję takich rarytasików Jadziu oby ten wawrzynek jak najładniej rósł i cieszył oko nie tylko nasze ale i jego ofiarodawczyni owszem mam szczęście podziwiać pięknotki i to czasami centymetr nad ziemią ale 5 lat starania o wejście w łaski właściciela Irenko zawsze można pooglądać to czego sami nie możemy mieć Ulu postaram się pokazać jeszcze może inne roślinki, dla jednych to nowości a dla innych będą jako coś normalnego szczawik o tej porze jest uzupelnieniem leśnych zakątków w tym ogrodzie Tereniu ja też mam aparat i niestety raz wyjdą dobre fotki a innym razem nie mogę złapać namiaru na to co chcę i nie mogę go wyczuć w żaden sposób poczekamy bo działkę masz piękną Grażynko już podpisane, mnie to też się podoba Iwonko ten wawrzynek był podobno na Allegro przez parę minut Ewo moich zakupów to było mało bo to zakupy zbiorowe Janku u Ciebie rośnie gdzie chce a my się nim zachwycamy to piżmaczek i jak taki niesforny to czym prędzej dostanie eksmisję ode mnie
Teraz może trochę normalności z mojego ogrodu
stopowiec 'Spotty Dotty' ale nie kwapi się do pokazania kwiatów
to były jeszcze marcowe fotografie bo z 30.03.2014
Kolejne już z 04.04.2014 zaczynają kwitnąć fiołki motylkowe 'Flecres' i 'Rubra'
nowo zakupione skalnice znalazły swoje miejsce
fiołek leśny
Sklanice śliczne i już znalazły domek .Moje piękne Adonisy dalej się męczą w doniczkach ,bo nie umiem się zdecydować gdzie bezie im dobrze .Czytam i czytam i dalej nie wiem gdzie posadzić Marysiu
Jadziu jak nie wiesz gdzie posadzić ogłoś przetarg, zobaczysz ilu będzie chętnych Jacku bardzo mnie cieszy, że ktoś się też cieszy co do psiegozębu to jest jedna z trzech kęp i to ta najmniejsza
Moja kępa Psizębu posiada 2 sadzonki tak mocno jest rozrośnięta a mam je 2 takie same .Przetargu nie będę ogłaszać ,bo to moje upragnione roślinki tylko nie chcę je potem przesadzać i muszą mieć dostatek miejsca
Marysiu stokrotne dzięki za Twój trud. Jestem oświecona.
Jeffersonię zakupiłam w ubiegłym roku, niestety chyba wyszła w nieznane i nie wiem, czy kiedykolwiek wróci. Chociaż się napatrzę na nią w zaprzyjaźnionym ogrodzie. Proszę załatw sobie wejście i sesję fotograficzną jak będzie kwitła.
Te normalności z Twojego ogrodu też zachwycają i nie wiem co to za krzew z różowymi kwiatami , a pod nim to pewnie wiśnia japońska?
Jadziu wiem że u Ciebie wszystko w 100% przemyślane i dopięte na ostatni guzik nie tak jak u mnie posadzone, przesadzane bo za małe albo za duże, nie ten klimat ale co ja bym wtedy kochana robiła Marysiu wejście do tego ogrodu to ja mam teraz bez ograniczenia pod obecność właściciela
U mnie to nie wiśnia japońska ale jakaś chyba piłkowana czy coś takiegoi, rośnie w formie krzaczka natomiast to drugie to kalina wonna, ona już kwitła w styczniu tylko miała kwiaty białe podbarwione różowym kolorem a teraz to jej drugie kwitnienie i kwiaty są ciemne ale pięknie pachną jeffersonię mam taką pyciu pyciu z nasionka i o dziwo przetrwała
Witaj Marysiu
hiacyntki pieknie kwitna i pieknie pachną za to je lubię
Piękna wiosna u Ciebie,wszystko pieknieje z dnia na dzień
Tulipanki bardzo urokliwe
Marysiu Ty to masz zieloną rękę do kwiatów. Żeby krzaczek kwitł 2 razy w ciągu 3 m-cy i do tego jeszcze za każdym razem w innym kolorze , toż to niespotykane. I do tego jeszcze pachnie.
Znaczy się sesja kwitnącej jeffersonii będzie. Już się na nią cieszę.
Zdjęcia z zaprzyjaźnionego ogrodu powodują opadnięcie szczęki
Skalnice zawsze chciałam mieć, ale chyba u mnie za zimno. Wolę pozaglądać do cieplejszych ogrodów