Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Witaj Agnieszko poniedziałkowo :wit
ładnie wygląda skalniak z rojnikami , a to co ci kwitnie to chyba jakiś chwast....

miłego dnia ;:3
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Agnieszko wpisuję się ku pamięci . Muszę poczytać co i jak . Odezwę się nie długo . Pozdrawiam Mirka
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Witam piękne panie.
W ogrodzie dziś zrobiłam... NIC i nie żałuję - odwiedziłam babcię męża i .... odbyłam pierwszą lekcję jazdy na rolkach - skromnie, nawet nie pół godzinki i .... już czuję, że nogi mnie bolą - kondycji nie mam zupełnie, granicę otyłości przekroczyłam, to nic dziwnego, że ciało szwankuje. Ale nie o tym miałam.

Iw - hehe - no gdzieś coś takiego podpatrzyłam i ... są, żyją, może będzie im lepiej - pod kamykami mają ziemię uniwersalną, jest szansa, że pożyją.

Alicjo - mam nadzieję, że świetne - zobaczymy, co rojniki na to ;)

Aniu - jak mi się rozmnoży, to chętnie się podzielę - znalazłam jeszcze kilka jak dobrze poszukałam - trzy są u mnie i trzy u mamy :) A hiacynty mnie urzekają, zwłaszcza wieczorem, gdy chowam palety z siewami - tak pięknie przy nich pachnie.

Małgolinko - dziękuję za miłe słowo. A które kwitnące to chwast? Pielę jak mogę ;) i z tego co dziewczyny pisały, to chyba jednak nie chwast - jeśli masz na myśli wilczomlecz, to .... jego kupowałam świadomie - to żadna samosiejka. Za to mam dużo samosiejek cebulicy - nie narzekam :)

Mirabelo - witam i zapraszam - im nas więcej, tym przyjemniej.

Obrazek

Znalazłąm w lesie na spacerze korzeń, przytargałam do ogródka, ale jakoś łyso wyglądał, więc mu wstawiłam rodzinkę. Za jakiś czas pewnie dojdę do wniosku, że nie bardzo, ale póki co grzecznie siedzą :)
Obrazek

Mini rojnikowisko z bliska:
Obrazek

I bratki - maleńkie, ale mają potencjał. Uwielbiam panią, która uprawia kwiatki w Grupie - zawsze jak tam zajadę, to jest miło, ciepło i jeszcze... zostawiłam 10zł - wyjechałam z 14 bratkami :)
Obrazek
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, kaczki są ok ;:333 Mam 2 sztuki w ogrodzie, stoją już kilka lat, moja córcia sobie kupiła jak....uparła się na nie i cóż począć...ja już je polubiłam.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale fajny korzeń przyniosłaś :) Towarzystwo mu niezłe załatwiłaś. Fajnie to wygląda. Bratki śliczne i rojnikowisko też pomysłowe :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Agnieszko dziwne z tym hiacyntem ale czy jego nic nie podjada? Może pędraki albo nornice? Bo tak się zastanawiam czy taka opisana przez Ciebie sytuacja sugeruje gnicie.....hmmmmm.... Jestem ciekawa jak inne cebulowe mają się u Ciebie.
Piękny korzeń przyciągnełaś do ogrodu i jeszcze rodzinkę gasek obok postawiłaś, rewelacja. Ja też jak porzatkuję wokół rojników to też mi jakies zawsze sie oberwie i zawsze wkładam spoqrotem do ziemi ale na świetny pomysł wpadłaś i znakomita dekoracja. ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś doczytałam, że i ty próbujesz swoich sił i testujesz kondycję na rolkach ;:oj
Ja również wracam do tej formy aktywności, tego się nie zapomina. Pierwsza jazda po przerwie udana.
Pień świetny, takie dary natury można różnorako wykorzystać.
Słonecznego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aga :wit kaczuchy są świetne ;:215 Wykorzystałabym jedną z nich do stroików wielkanocnych lub koszyka ze święconką :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Aga kaczuszki bardzo fajnie wyglądają ;:215 Patrząc na nie zdałam sobie sprawę, że brakuje u mnie ceramiki :roll:
athshe
500p
500p

Post »

Witam z pracy - tak, dziś w pracy się byczę ;) Rekolekcje - dzieci nie ma, siedzę nad sprawdzianami, ale chwilka na forum się znajdzie :)

PEPSI - dzieciom się nie odmawia :) Ty masz kaczki, ja mam kaczki ;) A od kilku dni zaczęłam własne dzieci przywoływac hasłem "Gąski, gąski do domu" - nawet działa i grzecznie wracają ;)

Madziu - myślałam o jakimś takim korzeniu czy konarze od dłuższego czasu, ucieszyłam się znajdując go w lesie, ale nie pożyje chłopak za długo - mocno spróchniały jest. Ale nic to, będę szukac dalej.

Sylwio - nie wiem, co z tym chiacyntem, wsadzonych 6, 5 trzyma się świetnie, jeden padł. Obok padły też irysy cebulowe - wklejałam zdjęcie na wątek o irysach i tam mi napisano, że raczej zgniły. Ale jest tam dziwnie sucho - obok rosną szafirki, narcyzy, czosnki ozdobne, reszta hiacyntów i wszyscy mają się dobrze :) Liście tego padniętego hiacynta też trzymają sie dobrze, nie da się ich wyciągnąć. Poczekam, zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Aage - wszystko pięknie, ale ... ja nie WRACAM - to był mój pierwszy raz :) Mam nadzieję, że dzis uda się to powtórzyc :)

Aniu - stroiki to całkiem niezły pomysł... trochę tych kaczek jest, może jedną zgarnę. A co do dekoracji wielkanocnych - wczoraj spotkanie stowarzyszenia mieliśmy i była bardzo miła kobietka, która poprowadziła nam warsztaty z wikliny papierowej -jestem zachwycona. Było ciężko, trudno, ale dam radę - już widze te koszyczki na tarasie (tylko tarasu jeszcze nie widzę :) )Jak zrobię jakiś koszyk w całości, to się wam pochwalę :)
A święconkę tez będziemy mieli u siebie na wsi - z księdzem już załatwione, trzeba tylko ustalic godzinę :) Pierwszy sukces za nami - znaczy było kilka udanych działań, ale mnie ten pomysł bardzo się podoba - będzie pierwsze święcenie we wsi :)

Paula... ja dokładnie to samo uświadomiłam sobie oglądając zdjecia innych i stąd moje poszukiwania.

W ogrodzie nic się nie dzieje, bo ciągle mnie nie ma. Dziś był spory przymrozek - o 5.30 było -5 - gdy wyjeżdżałam do pracy zauważyłam, że chyba zmarzły mi żonkile - mam nadzieję, że to tylko wrażenie było :(

A jeszcze rady potrzebuję - wystawiam codziennie te moje palety z siewami - w piątek wyjeżdżamy na weekend - mogę je zostawic w wiatrołapie (okno tylko w drzwiach) czy lepiej na trzy dni poprzenosic je na parapety?? Na dworze na pewno ich nie zostawię - za duże ryzyko.

Idę zrobic sobie kawę i przyjdę poczytac co u was :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pierwszy raz jest najgorszy, z każdym kolejnym razem będzie lepiej bo jak widzę chęci ci nie brakuje :wink:
Trzymam kciuki za jazdę ;:333
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś,

Piękne kaczątka - pewnie czekają na Wielkanoc. Rojnikowisko na piątke z koroną. Kiedyś miałam podobne naczynie i chyba wyrzuciłam, nie potrzebnie - jak widać wszystko można wykorzystać do ogrodu. :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak ja też mam fazę na korzenie. Ale szukam już tyle czasu i mimo tylu lasów nic nie znalazłam. Nie ważne że spróchniały, posłuży do czasu aż znajdziesz jego następce :) Mam nadzieję że z Twoimi żonkilami wszystko ok. Ja się martwię o posadzone floksy :(
athshe
500p
500p

Post »

Padam na twarz - dzień dzisiejszy opisze rano ;)
A to skończyłam przed chwilą:
Obrazek
Już nigdy nie powiem, że petunie są drogie :) I chyba się tego więcej nie podejmę....
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehehehe łooo mamuniu... noo to ;:180
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”