Warzywa olbrzymie

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Warzywa olbrzymie

Post »

Mati kwitły Ci te rzodkiewki ? Moje wyglądały podobnie ale po powrocie z wakacji nie było czego wyrywać ..

Błażej fajnie się prezentuje :) Mój dopiero ma kwiat żeński ;:224
mati25
100p
100p
Od: 13 lip 2014, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

seba1999 Niektórym powoli się pojawiały kwiaty.
Pozdrawiam Mateusz
Awatar użytkownika
RingoJelcz
200p
200p
Od: 1 mar 2012, o 19:46

Post »

Moje słoneczniki. Nie mierzyłem, ale ogrodzenie ma ok 170 cm, a słoneczniki maja prawie drugie tyle...

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ładne okazy ;:63 Szkoda tylko, że zamierzają kwitnąć :?
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Ładne okazy. ;:333 Bierz drabine i je zmierz. Będziesz miał porównanie czy rosną jeszcze w góre czy stają. Ten pierwszy jeszcze powinien sporo urosnąć. Drugi ma już zaczątek kwiata ale też jeszcze podrośnie.

Moje dwa najwyższe mają minimalnie ponad 3m. Jeden też już ma zaczątek kwiatu. Natomiast jeden na talerz już zaczął kwitnąć. Łodyge ma grubą, więc spory talerz uniesie. :wink:
Awatar użytkownika
RingoJelcz
200p
200p

Post »

Wszystkich jest 4, ten ostatni najmniejszy, bo daleko ma do kropelkowego podlewania.
Najwyższy jest trzeci w kolejności, wróciłem po urlopie to się trochę położył, tak pod kątem 45 stopni. Więc go naprostowałem drutem do ogrodzenia, ale przez to, że tak sobie pod skosem rósł kilka dni, to sam czubek się lekko wygiął, jak wróciłem z urlopu, naprostowałem wspomnianym drutem i już się zaczął czubek prostować.
Byłem, zmierzyłem - równo 3 metry. Pierwsze trzy idą równo +-5 cm.
Awatar użytkownika
RingoJelcz
200p
200p

Post »

RingoJelcz pisze:Wszystkich jest 4, ten ostatni najmniejszy, bo daleko ma do kropelkowego podlewania.
Najwyższy jest trzeci w kolejności, wróciłem po urlopie to się trochę położył, tak pod kątem 45 stopni. Więc go naprostowałem drutem do ogrodzenia, ale przez to, że tak sobie pod skosem rósł kilka dni, to sam czubek się lekko wygiął, jak wróciłem z urlopu, naprostowałem wspomnianym drutem i już się zaczął czubek prostować.

Minęły cztery dni i jest ok 15 cm więcej.
Niestety to koniec dokładniejszych pomiarów, mam niską drabinę.
Ale fajnie, że jeszcze rosną.

Obrazek
Awatar użytkownika
RingoJelcz
200p
200p

Post »

RingoJelcz pisze:
RingoJelcz pisze:Wszystkich jest 4, ten ostatni najmniejszy, bo daleko ma do kropelkowego podlewania.

Minęły cztery dni i jest ok 15 cm więcej.
Niestety to koniec dokładniejszych pomiarów, mam niską drabinę.
Ale fajnie, że jeszcze rosną.

Obrazek

I zdjęcie z wczoraj, około 3,4m więc dalej rosną.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Około czyli na oko, czy zmierzone od ziemi do ostatniego ogonka najwyższego liścia? :wink:
Awatar użytkownika
RingoJelcz
200p
200p

Post »

BobejGS pisze:Około czyli na oko, czy zmierzone od ziemi do ostatniego ogonka najwyższego liścia? :wink:
Stanąłem na drabinie, bo wyrywałem te odrosty przy liściach, wyciągnąłem rękę i jeszcze ze 20 cm brakowało do wierzchołka. Zsumowałem wszystko i tak wyszło. Myślę, że błąd obliczeń to jakieś max 5 cm.
Awatar użytkownika
Marconi_exe
1000p
1000p
Od: 10 kwie 2010, o 00:03
Kontakt:

Post »

BobejGS pisze:Kabaczek dostał trzy dni temu nawozu, a wczoraj solidnie popadało i dostał dosłownie kopa, bo urósł pięknie przez te dwa dni. :D

Obrazek

Ile kg miał ten kabaczek rodzic z którego i ja dostałem nasionka? Jestem mile zaskoczony jak szybko rośnie. Oczywiście prowadzę na jeden owoc. Za miesiąc porównamy wyniki bo mój bym zapylony jakieś 2 tygodnie po Twoim.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wszystkie nasiona, które ode mnie otrzymałeś były opisane. Nie masz już opakowań?

Ja swojego zmierze za 10min, bo teraz mierze na działce.
Awatar użytkownika
Marconi_exe
1000p
1000p
Od: 10 kwie 2010, o 00:03
Kontakt:

Post »

Na opakowaniu na zdjęciu jest 1105 a obok 25.35Bobej15. Wiem że wagę wszyscy podają w funtach ale i tak nie rozumiem opisu bo są różne dane. Dalej opisany jest rodzic nasionka i tutaj to wiem o co chodzi.

Wydaje mi się że powinno się opisywać np 10Kg lub 22.04 Lbs i wtedy wiadomo o co chodzi. Na niektórych nasionach miałem podane w kg, a na niektórych nie było jednostki wagi tylko sama liczba no i wtedy podejrzewam, że jednostką są funty.

Jeżeli coś w tym roku wyhoduje ciekawego to rodowód nasiona będę opisywał w kg. W końcu mieszkamy w Polsce i wszystkim jest to znana jednostka wagowa, nawet w polskiej TV kiedy podają rekordy dyni to w kg. Rozumiem jeżeli ktoś chcę się wymieniać na płaszczyźnie międzynarodowej nasionami to już wtedy chyba ogólnie przyjętą jednostką są funty (lbs lub lb).
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To teraz wiem o co Tobie chodzi. :) Na fotce jest błąd ale zauważony za póżnobi zamiast 11.5kg jest 11.05kg. Dalej opis jest w standardzie międzynarodowym, czyli waga w funtach/hodowca/rok uprawy.

Więc wracając do Twojego poprzedniego pytania, to nasionka masz z kabaczka o wadze 11.5kg, a jehovrodzic, to rekord Polski.

W tym roku z tego samego nasionka uzyskałem już 20kg kabaczka.

To z rekordu Polski Piotra Holewy. ;:215
arkawroc
200p
200p
Od: 24 sty 2011, o 17:17

Post »

Macie ktoś kukurydzę giganta? Bo moja rośnie i rośnie a kolb nie widać. Na razie ma 3.30. Do jakich rozmiarów to idzie? Jutro postaram się wrzucić fotkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”