Błażej fajnie się prezentuje

RingoJelcz pisze:Wszystkich jest 4, ten ostatni najmniejszy, bo daleko ma do kropelkowego podlewania.
Najwyższy jest trzeci w kolejności, wróciłem po urlopie to się trochę położył, tak pod kątem 45 stopni. Więc go naprostowałem drutem do ogrodzenia, ale przez to, że tak sobie pod skosem rósł kilka dni, to sam czubek się lekko wygiął, jak wróciłem z urlopu, naprostowałem wspomnianym drutem i już się zaczął czubek prostować.
Byłem, zmierzyłem - równo 3 metry. Pierwsze trzy idą równo +-5 cm.
RingoJelcz pisze:RingoJelcz pisze:Wszystkich jest 4, ten ostatni najmniejszy, bo daleko ma do kropelkowego podlewania.
Najwyższy jest trzeci w kolejności, wróciłem po urlopie to się trochę położył, tak pod kątem 45 stopni. Więc go naprostowałem drutem do ogrodzenia, ale przez to, że tak sobie pod skosem rósł kilka dni, to sam czubek się lekko wygiął, jak wróciłem z urlopu, naprostowałem wspomnianym drutem i już się zaczął czubek prostować.
Byłem, zmierzyłem - równo 3 metry. Pierwsze trzy idą równo +-5 cm.
Minęły cztery dni i jest ok 15 cm więcej.
Niestety to koniec dokładniejszych pomiarów, mam niską drabinę.
Ale fajnie, że jeszcze rosną.
Stanąłem na drabinie, bo wyrywałem te odrosty przy liściach, wyciągnąłem rękę i jeszcze ze 20 cm brakowało do wierzchołka. Zsumowałem wszystko i tak wyszło. Myślę, że błąd obliczeń to jakieś max 5 cm.BobejGS pisze:Około czyli na oko, czy zmierzone od ziemi do ostatniego ogonka najwyższego liścia?
BobejGS pisze:Kabaczek dostał trzy dni temu nawozu, a wczoraj solidnie popadało i dostał dosłownie kopa, bo urósł pięknie przez te dwa dni.![]()