Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

ODPOWIEDZ
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

Post »

Witaj Magdo! Bardzo mi się u Ciebie podoba ;:108

Do tej pory nie przepadałam za kaktusami, ale dzięki Twoim pięknościom zaczynam zmieniać zdanie :wink: Wspaniale kwitną ;:oj
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ale ładne kwiatusie masz ;:138
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p
Od: 24 maja 2012, o 19:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu dziękuję :D Diablica zaczyna rozkwitać. Zdjęcia niebawem :wink:

Izo witam ;:7 Ogromnie się cieszę, że Ci się u mnie podoba :tan Wiem, nie każdy przepada za kaktusami, ale zapewniam Cię - kolczaste mogą oczarować ;:219 Ja już przepadłam z kretesem.. :lol: A skoro kwiatuszki się podobają, to poniżej kilka fotek.. Na (jeszcze większą) zachętę ;:224

Piotrze witam i Ciebie :D Miło, że do mnie zajrzałeś i pozostawiłeś po sobie ślad. Dziękuję i zapraszam częściej ;:65

A dziś mam dla Was długo oczekiwany przeze mnie kwiat :D Zdjęcia miałam wstawić już wcześniej, ale gdzieś je zamotałam ;:131 W każdym bądź razie poszukiwania zakończyły się sukcesem, a efekty sami zobaczcie ;:204

Echinopsis obrepanda.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam - Magda
Kaktusowe szaleństwo..
Moje nadwyżki.. Wiankowo..
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Magdo :D [[nazwa-zakazana]] williamsii kolejny piękny łysolek
Sansevieria trifasciata Gwinejska ,Sansevieria trifasciata 'Laurentii', Sanseveria trifasciata 'Golden Hahnii', śliczniutkie i piękne :D
Mammillaria vetula ssp. gracilis mała diablica z różkami ale urocza :roll: ;:77 czy Ja tam widzę dwa małe pączuszki które lada dzień się rozwiną ;:131
Schlumbergera(grudnik) nadal ćwiczy Twoją cierpliwość czy już otworzyła kwiatucha :?:
Crassula ovata (grubosz) pokazał jednego swojego kwiatuszka ;:333
Echinopsis obrepanda jaki piękny kwiatuszek :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
D-avi-D
500p
500p
Od: 18 cze 2012, o 12:31

Post »

Niezły kwiatuszek, wydaje się być dosyć dużym :)
Każdy kwiatek cieszy właściciela :)
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Echinopsis obrepanda- warto czekać na tak cudowny kwiat ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Paulinko bardzo dziękuję w imieniu moich roślin :D Tak, tak.. Mammillarka ma dwa małe pąki. Dziś zaczęła pokazywać "buźkę". Podobnie wygląda sprawa z gruboszem. Sporo pąków przekształciło się już w kwiaty, ale nie jest to jeszcze to, co chciałabym Wam pokazać :roll: Niemniej jednak fotorelacja na dniach. A co do grudnika.. Białas obfocony. Niestety pozostałe się lenią choć jakby się uparł, to i dobrze.. ;:204 Jak prognozy się sprawdzą, to będę mieć kwiatki w zimie :lol:

Dawidzie fakt, kwiat całkiem spory ;:108 Ale nie największy porównując choćby z E. multiplex. Tutaj to były parasolki.. ;:224

Renatko czekałam, czekałam.. I do tego strasznie biadoliłam ;:306 Bo dwa dość zaawansowane w rozwoju pąki uległy zasuszeniu ;:131 Ale tu na FO mnóstwo dobrych duszyczek, które doradziły mi to i owo ;:180 I jak widzisz udało się :tan
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

_LeNa_ pisze:co do grudnika.. Białas obfocony. Niestety pozostałe się lenią choć jakby się uparł, to i dobrze.. ;:204 Jak prognozy się sprawdzą, to będę mieć kwiatki w zimie :lol:
Trzymam mocno kciuki! ;:333
Mój jeden właśnie zrzucił pąki, pewnie Ulubiony Mąż znów kombinował z przesuwaniem doniczek, żeby brzeg zasłony o parapet oprzeć :evil:
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Lucynko dzięki Ci za kciuki i za wizytę :D A Ulubionego Męża po pazurkach.. ;:224 Choć tak sobie dumam, ta zasłona to jeszcze nie takie wielkie przestępstwo, bo zapewne dokonało się nieumyślnie.. Trzeba mu wybaczyć :wink: Ale do czego zmierzam..

Mój zdolny Facet do spółki z moim szalonym Bratem (rzekomo przez przypadek) usmażyli mi kaktusa o nazwie Austrocephalocereus dybowskii :shock: Zapewne kojarzysz.. Kolumnowiec za śnieznobiałym futrem na grzbiecie ;:173 Jedyne co udało mi się zauważyć, to: łuna ognia, kupa dymu, straszny smród i goły kaktus :evil: Oczywiście po futrze zostało tylko wspomnienie :? A im miałam ochotę ;:134
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
Norel
100p
100p
Od: 8 mar 2010, o 00:27

Post »

Wpadłam z rewizytą :D Ale o matko-cóż ja czytam!? Czy bawiący się zapałkami i kaktusem panowie mają po 5 lat? Bo tak by pasowało 8-) Żal rośliny..
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Madziu kwiatuch piękny i jakie ładne ujęcie tych kudełków na nim, muszę zerknąć u mnie bo ja mam też chyba takiego i kwitnie tak samo, z wyglądu taki zwykły kaktus a koniec zimy początek wiosny puszcza dużego kwiata, tylko krótko się trzyma ;:108
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Piękny kwiat na piękny poranek :D Super i zdjęcia, i ujęcie. Nie jest to najwyższych lotów komentarz, ale o tej porze innego nie wyduszę ;:oj
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Dagmaro witam u mnie :wit Miło mi Cię gościć :) Historia z kaktusem mimo wszystko zakończyła się happy endem :tan Odstawiłam biedaka w "bezpieczne" miejsce i dałam trochę czasu.. A on najwidoczniej chciał żyć, bo dziś znów mam możliwość gapienia się na jego białą czuprynę :D Ale tylko czuprynę, bo "nóżki" ma wydepilowane ;:306

Madziu dziękuję. Rzeczywiście kaktusiki te wyglądają dość niepozornie, ale jak już rozkwitną, to serducho się raduje ;:167 Każdy nawet najmniejszy kwiatuszek cieszy. Ten akurat był dość duży i utrzymał się cały dzień ;:128

Żanetko nie musisz tworzyć najwyższych lotów komentarzy, najważniejsze że jesteś ;:108 I że podobają Ci się kwiatki w moim wykonaniu :wink:
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
Rafal44
500p
500p
Od: 15 kwie 2013, o 21:44

Post »

Echinopsis obrepanda rewelacja a zdjęcia mistrzostwo ;:180 nie tak dawno też sprawiłem sobie Echinopsis obrepanda :)
Pozdrawiam Rafał
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Rafale bardzo dziękuję za słowa uznania :heja Wiesz, tak prawdę powiedziawszy, to marzyłam o kwiatach w kolorze różowym.. ;:224 Ale ten też jest piękny :D Ty postawiłeś na róż czy też może na biel?
Kaktusowe szaleństwo..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”