Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, ale pokaz kwitnienia ;:oj.
Piekne róże, lilie i liliowce, że pozostałego drobiazgu nie wspomnę ;:224.
Nawet malwy, jak przystało na wiejski ;:333. Lubię je bardzo, ale nie rosną u mnie tylko pokrywają się rdzą. A na ulicy, w betonie rosną :shock:.

Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu,
piękne toitoito, ale malwa z pierwszego zdjecia urzekła mnie kolorem. Czy możesz podać nazwę tej odmiany?
A Twoje lilie, czy zimują w gruncie, czy je wykopujesz? Jak gęsto sa posadzone? Patrząc na cudze ogrody dochodzę do wniosku, że stosowanie się do zaleceń dotyczących gęstości rozsad sprawia, że mam "szczerbatą" rabatkę. U Ciebie busz, u mnie rzadki grzebień.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagódko kocia miłośniczko! moje malwy są drugi rok, ale kwitną pierwszy, a do tej pory była jedna dyżurna przy ogrodzeniu i nie chorowała :lol: Popatrz, a śpiewali, że... na betonie kwiaty nie rosną :D Dobrze, że już wróciłaś ;:196

Beatko malwa z pierwszego zdjęcia to znasionodmojejkoleżaki przydługa nazwa, ale możesz ją też mieć z nasionodemnie ;:306 Lilie na jednej grządce są dwa lata i zimowały dwie zimy, bo wsadzałam jesienią, pozostałe są od wiosny. Co do gęstości nasadzeń; to różanka jest młoda więc rośliny nie rozrośnięte i żeby wiatr nie hulał po grządkach dosadziłam jednoroczne i dalie. Na następny sezon krzewy powinny rozróść się i jedynie wsieję trochę jednorocznych. Mnie grzebień nie pasuje, bo natychmiast rosną w pustych miejscach rośliny, których nie lubię ;:306 )(przyroda nie lubi pustki). :lol:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, dzień dobry! Fajnie jest zacząć dzień od spacerku u Ciebie :) Malwy prześliczne a Nahema to mój numero uno tej sesji zdjęciowej! Liliowce muszę pooznaczać, żeby móc je rozpoznać także po kwitnieniu. Były dzielone w ubiegłym roku i czekam, aż się znowu "rozkrzaczą". W. do dom na noc nie wrócił (został u mamusi :evil: ;:306 ) a zatem wiem tylko ze sprawozdania telefonicznego, że jakieś liliowce mu się przykleiły do rączki i różyczki okrywowe oraz biało kwitnący wawrzynek wilczełyko. Zobaczymy, gdzie on to wszystko powsadza... Od rana podśpiewuję "Tyle słońca w całym mieście" Anny Jantar. Wczoraj w radiu u panów na budowie na sąsiedniej działce to puszczali i się przyczepiło :D ;:3
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu- piękne róze, wspaniale Ci kwitną. Malwy też ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Maska pisze: Beatko malwa z pierwszego zdjęcia to znasionodmojejkoleżaki przydługa nazwa, ale możesz ją też mieć z nasionodemnie
Marysiu ;:167
daj mi proszę znać jak będziesz zbierać nasiona. A może nazwę ją MaloMa (malwa od Marysi)? :)
Dziękuję za pozostałe, cenne dla mnie informacje.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!...witam ;:168
pospacerowałam po Twoim kolorowym, kwiecistym ;:108
nasturcje tez masz śliczniusie...w słonecznej oprawie.
...róże zachwycają
Pozdrawiam cieplutko! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Masz niezwykłe odmiany malw :;230
Kojarzy mi się to ze sklepem internetowym z nawozami:
http://znamiciurosnie.pl
który zresztą polecam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Stracić wątek na kilka dni a tu już nowy i stron natrzaskane tyle ile w moim w rok :wink:

Marysiu Twój ogród jak zwykle pięknie kolorowy i urozmaicony. Przepiękne lilie, wreszcie zakwitnięte malwy ,róże i inne.
Ta niezidentyfikowana faktycznie wygląda na Queen of Sweden. I co o niej sądzisz?
Uroczą masz tą działkę i wydaje się nieskończenie długa :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, Nahema jest wspaniała ;:180 Ja też ją posadziłam i czekam na cudne kwiaty ;:173 Widziałam u Asi2 2-letni egzemplarz..cudo! ma już prawie 170 wysokości i obsypana jest kwiatami ;:oj
A ten zapach...róże Delbarda mają niezaprzeczalny atut w postaci cudownej woni... ;:170
ps. Christa na pewno się u mnie rozrośnie to wykopię Ci kawałeczek jesienią :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Znów zaglądam. :) Nahema zapisana, dla zapachu, a malwy, bez malw nie ma wiejskiego ogródka. :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu,piekna ta rózowa rózyczka,,,taka delikatna :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Zuziu to zaraz zaproszę Cię na następny spacer, bo nowe liliowce zakwitły ;:333
Nie narzekaj na zakupy M zawsze możesz coś podzielić i wywieź na wieś, a przed domem coś nowego posadzić, żeby tak mój coś kupował :oops: chociaż nie powiem winogronami go zaraziłam i coraz częściej mnie zaskakuje!
Chociaż stale zadaje mi pytania poniżej pasa :?
Mariolko to dobry czas dla róż a malwy i mnie zaskoczyły ;:167
Beatko nie lubisz długich nazw - no dobrze rób skróty, chociaż długie brzmią dostojnie ;:306 ;:306
Bogusiu u Ciebie też takie rosną, bo u Ciebie ogromna różnorodność roślin. Dziękuję Ci za odwiedziny ;:196
Słodka Aniu nie znam tej strony i chętnie zajrzę! Malwy w ogóle są niezwykłe skoro nawet na betonie rosną :lol:
Czarna Aniu nie narzekaj! dobrze że mnie znalazłaś, bo przecież czekałam na Ciebie ;:180
To jest na pewno Queen of Sweden to już się wyjaśniło (na metce jest część nazwy!).
Moja działka tam gdzie jest nieskończenie długa już może nie jest taka urocza, ale inaczej planuje się nasadzenia w kształtnym prostokącie a inaczej na pasie startowym ;:306
Kasiu Nahema rośnie rzeczywiście wysoko, ale moja jest w dość zacienionym miejscu i chyba jednak ją przesadzę, bo nie jest obsypana kwieciem, jest go zdecydowanie więcej niż rok temu, ale nie tak jak piszesz. Mimo, że została dokarmiona solidnie i naturalnie ;:219 O Christę bardzo proszę ;:180
Marysieńko witam w tym pięknym dniu. Tak załóż sobie kajecik ja od tego zaczęłam na FO i różne rzeczy tam wpisuję, a co nie zapiszę to wyleci ;:224 Malwy jeszcze będą przed domem obowiązkowo jak mi otynkują ściany !
Aniu ja też jestem miłośniczką różu ;:168
No to zabieram Was do ogrodu, bo po wczorajszym maratonie dzisiaj wyjdę po upale, a na razie z Wami posiedzę!
Nowe liliowce zakwitły!

Obrazek
Takich proszę jak najwięcej :D
Obrazek
i zadomowione:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i inne:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
url=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/url]
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i obowiązkowo !
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziękuję za wspólny spacer ;:180
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Maska pisze:
Marysieńko witam w tym pięknym dniu. Tak załóż sobie kajecik ja od tego zaczęłam na FO i różne rzeczy tam wpisuję, a co nie zapiszę to wyleci ;:224 Malwy jeszcze będą przed domem obowiązkowo jak mi otynkują ściany !
A takie masz?

Obrazek

Kajecik, tak, tak, znam, wiem, a potem nie ma miejsca ani na rabatach, ani na parapetach i szafkach, a nawet podłoga w domu dziwnie się kurczy. ;:306
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, lilia super, taka niespotykana ;:167 Liliowców masz sporo ;:138 Różyczki pięknie Ci kwitną. Odpoczywaj, u mnie też upał.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”