Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Post »

:wit Witaj Mufeczko ?. łany Arabelli ?.. pięknie i to właśnie mi się bardzo podoba duże ilości jednej odmiany. ;:138
Zdjęcie z kwitnącymi liliami i dojrzałym zbożem jest super. ;:180
Ono idealnie oddaje klimat otoczenia ogrodu. Masz tam piękne zapachy kwitnących łąk?.. Czy dobrze się domyślam. ;:173
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dołączam do zachwytów i nie będę wymieniać co mnie zachwyca bo właściwie wszystko ;:oj
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Szukam tego powojnika u siebie lokalnie i nigdzie nie ma :|
CUDOWNy okaz ;:180
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu z największą przyjemnością nadgoniłam zaległości w Twoim wątku. Jakże milo się spaceruje wśród gąszczu roślin i morza kwiatów ;:108 . Z największą starannością dobierasz kwiaty i je łączysz ze sobą, idealny przykład róże i malwy. Nigdy w życiu bym na to nie wpadła ;:oj .
Z malwami zaczynam przygodę. Posadziłam je z siewek przy starym domu po dziadkach. Mam nawet pełne z nasion od kuzynki, czerwone, urocze, jednak poproszę Cię o zebranie nasion z Twoich pasteli ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Choć już kiedyś bywałam w Twoim ogrodzie i podziwiałam Twoje poczynania na tej piaszczystej ziemi, to jednak byłam tylko cichym podglądaczem. ;:131 Dzisiaj się wpisuję żeby wyrazić mój podziw, zachwyt i uwielbienie Twoim pomysłom i realizacjom ;:215 ;:215 ;:215 Masz tak wspaniałe miejsce na ziemi że brak słów żeby to opisać, pozostaje tylko niemy podziw ;:180 ;:180 ;:180
Odgapiać będę na pewno te szpalery szałwii i kocimiętki, wielkie kępy irysów czy traw.
Pozdrawiam pełna podziwu ;:3
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Marysiu :wit
Łany powojnika po prostu powalają .Muszę się za nim rozejrzeć ,bo po prostu jest nieziemski
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Marysiu
Pięknie wszystko Ci kwitnie i rośnie, mimo gradu który zniszczył trochę roślin ogród wygląda pięknie i teraz nawet nie widać że cokolwiek się w nim działo. A ten łan powojnika przepięknie wygląda. ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już mówiłam, że żałuję, że Arabella pojawiła się dopiero tej wiosny. Śliczny powojnik i kwitnie jak szalony :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu jestem wreszcie u Ciebie i od razu na kolana mnie powala Twoja lodowoniebieska rabata, oko odpoczywa patrząc na nią :D Drzewka Ci pięknie podrosły , widziałem , że poza lipami masz chyba tulipanowca i robinię Małgorzaty? Głazy wspaniałe, czy po ostatnich zalaniach -chyba w maju bo wtedy ostatnie razy przebywałem na FO- masz jeszcze wilgoć? Czy jak w wielu rejonach dokucza Ci słońce, wiatry i wysokie temperatury? Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Marysiu, jak zawsze jestem pod wielkim wrażeniem i siedzę z otwartą paszczą. ;:oj Powojniki, od pewnego czasu snują się za mną jak złowrogi cień i szepczą drwiąco coś o pustej skarbonce. 8-)
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witajcie Kochani, nareszcie na dłużej przyjechałam na działkę ! Siedzimy z M. do przyszłej niedzieli :heja
Ręce pełne roboty, bo wszystkie roślinki błagają o wodę, chwasty porosły w tej suszy aż dziw, , trawa zupełnie jesiennie wypłowiała, a agrest i porzeczki tak dojrzałe, że sypią się na ziemię. Sąsiad obkosił zboże, przygotowując dla kombajnu, niebawem będzie po żniwach...

Kasieńko, kolor doprawdy cudny, a najważniejsze, że tak pięknie kwitnie do jesieni, otwierając coraz to nowe kwiatuszki :D

Majeczko położenie działki jest świetne, bo wokół pola i łąki oraz rzeczka, a o krok dalej lasy. Sąsiad tylko z jednej strony, za to z okropną, wielgachną stodołą w ostrej granicy, którą jak mogę staram się ominąć, robiąc zdjęcia. ;:224 Postaram się zrobić trochę ujęć, obrazujących najbliższe otoczenie działki ;:173

Ewo witaj kochana, to miłe, że wszystko, ale wiesz, zdjęcia każda z nas robi bardzo tendencyjnie, kadrując sprytnie, więc wszystkie zakątki wstydy, zwykle są omijane szerokim łukiem, a pokazane same najpiękniejsze ;:306

Agnieszko , widziałam parę dni temu w pobliskiej szkółce bardzo ładne sadzonki od Sz. Marczyńskiego. Może spróbuj w e clematis zamówić przez internet ?

Marzenko oczywiście nasionka malw zbiorę dla Ciebie :D Przypomnij się jednak kochana za ok. trzy tygodnie, bo pamięć mam dobrą, ale wiesz, nieco krótką...

Majeczko ja mam równie wielki, a może nawet większy podziw dla Twoich poczynań, bo cichym podglądaczem jestem od początku pobytu na FO ;:180 ;:180 ;:180 Więc cieszę się, że mamy podobne ogrodowe wizje i sympatie ;:196

Andrzejku koniecznie poszukaj, bo powojniki powinny zaistnieć w każdym ogrodzie, a Arabella to już zupełnie bezwarunkowo ! ;:173

Iwonko szczerze powiedziawszy, to jestem zupełnie zadowolona z efektów jakie udało się osiągnąć, pomimo wiosennego gradu :D

Ewciu majowa, ja swoją Arabelkę lansowałam już w zeszłym roku, namawiając usilnie na sadzenie w ogrodach ;:170

Michał dzięki za zachwyty błękitami - też lubię ! Drzew mam sporo, choć nie wszystkie pokazuję, bo w większości jeszcze małe. Oprócz 18 lip największy jest platan, 5 brzóz przy altanie, wiązy przy bramie, jarzębiny, dęby czerwone, sosna himalajska i grab fastigiata. Reszta to mikrusy : tulipanowiec, miłorząb, robinie, modrzewie, klony, dęby, brzozy, jesiony, sosny, buki, jarzębinki, świerki, jodły itd. Dopiero za parę lat będą bardziej widoczne :D

Wiosenne podtopienie trwało tylko chwilę i minęło jak sen. Stanem właściwym dla mojej działki jest wiatr, słońce i wszechogarniająca susza, która rozciąga swe okrutne macki na moje roślinki, nie bacząc na moje wysiłki utrzymania ich przy życiu ! I tak się boksujemy bez końca ;:134

Ewo constancjo, zamknij kochana paszczę, bo jestem przekonana, że powojniki powoli też zagoszczą w Twoim ogródku, bo jeżeli róże już są, to i powojniki niechybnie będą, tylko trochę cierpliwości ;:108

Dzisiaj dla miłych gości powojnik Polish Spirit w towarzystwie Abrahama Darby

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Marysiu poszukam z pewnością ...Polish Spirit też mam i bardzo ładnie przyrasta,kwitnie i co najważniejsze nie choruje
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja potwierdzę :D Polish Spirit to prawdziwy terminator. Rośnie szybko i kwitnie bez wytchnienia. Same zalety.
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Zgadzam się co do powojnika Polish Spirt u mnie również rośnie zdrowo i obficie kwitnie :)

Arabella prawdziwe cudo u mnie tak nie wygląda ładnie :( Ile sztuk posadziłaś?

Pokaż swoje drzewka ;:65
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ależ piękne zestaiwienie. Czy twój Abraham jest też wysoki? Mój w tym roku jest wyższy ode mnie :shock:
I zauwazyłam, że Arabelka lepiej się chyba czuje w poziomie niż w pionie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”