Moje storczyki - galeria zuzulec

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Lucynko, uśmiałam się z tej "władzy" (w związku z tym, kto jest w posiadaniu pilota)...

Coś w tym jest ! :) :) :). Wracaj szybko do zdrowia ;:211 !!!

Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko to zdrówka życzę. Kuruj się, kuruj
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wracaj Lucynko do zdrówka i do nas :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Lucynko, zdrowiej, ale pilota nie oddawaj... :D
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

a ja proponuję kurację ,,storczykową" 8)
wystarczy patrzeć, patrzeć, patrzeć ... i efekt murowany :lol:
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Asiu - Art, Dorotko, Asiu - Jeanne, Alu, Ewo - dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa. Już czuję się zdecydowanie lepiej. Teraz tylko troszkę narzekam na ból głowy, ale to z racji dwudniowego przesiadywania w szkole .. a za oknem takie ładne słonko było ;)
Zajrzałam tutaj tak na chwilkę, aby przypomnieć o sobie i dać znać, że u mnie na parapecie jest kilka nowości ;) - ale w tych starszych okazach :) - po prostu dzieje się, dzieje. Fotki zamieszczę troszkę później - najpierw trzeba je zrobić ;) - a tu na mnie czeka jeszcze fiozofia Kanta - której za nic nie pojmuję ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Lucynko, uczysz innych czy się uczysz ? Przepraszam za to pytanie niekoniecznie storczykowe :P
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorciu,

nawet pytania niestorczykowe nie mogą pozostać bez odpowiedzi ;) , więc powiem tak - uczę się po to, aby w przyszłości uczyć innych ;). Na razie jestem na nauczaniu zintegrowanym (wczesnoszkolne + przedszkolne) - potem - to już zobaczymy jak się losy potoczą, jednak chciałabym kontynuować edukację, wybierając angielski dla nauczania zintegrowanego ;) ( właśnie do tego jest mi potrzebny dyplom pedagoga ;)) - to tak w wielkim skrócie ;)
Przepraszam za ;:178 - w następnym poście pokażę to, co się dzieje u mnie na parapetach ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Lucy życzę silnej motywacji i ogromnej energii do Kanta :roll: Oj wiem niestety jak to jest z tym uczeniem się jak słońce za oknem... Wczoraj wyrwałam się do ogrodu jak pies spuszczony ze smyczy :oops: Spędziłam tam cały dzień kopiąc, przesadzając, motykując itp itd Ach jakie szczęście ;:2
Co z tego, że dziś ledwo się ruszam (kręgosłup...) , zaraz znowu lecę ;:159 bo będę miała wolny weekend od zjazdu ;:49

Nie trzymaj nas długo w niepewności. Pokazuj szybciutko nowości ;:228
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Lucynko, ucz się ucz, bo nauka to potęgi klucz! (A jak będziesz miała dużo kluczy, to woźnym zostaniesz... :lol: :lol: :lol: - takie wspomnienie ze szkolnych lat... :lol: :lol: :lol: )

A Kant, nie jest taki zły, trzeba się tylko "wgryźć"... :D
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Lucynko niech Ci ten Kant szybko wejdzie do głowy, co mam zaprezentujesz swoje stare nowości ;:333
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kobitki - dziękuję Wam za odwiedziny i słowa otuchy .. mam nadzieję, że sprostam temu, choć muszę powiedzieć, że temat z tym Kantem to mnie przeraża - "Uzasadnienie metafizyki moralności" - :idea: :?: z czym to się je??? Ale jak trzeba to trzeba - opracuję to dzieło i przedstawię wraz z innymi mówcami na zajęciach ;)

Ale teraz tak poważnie. Biały storczyk pokazuje już swoje oblicze. Dzisiaj tylko tyle pokażę - a co, muszę Was potrzymać troszkę w niepewności, gdyż nic nowego nie przybyło na parapet a czymś trzeba zainteresować - hahahaha -mówiąc krótko, nie chce mi sie obrabiać więcej zdjęć - ot cała ja ;) dlatego tylko tyle. ;)

W sumie to na pędzie kwiatowym widzę 8 pąków - no, juz 7, bo jeden ukazał swoje piękno ;) Może sie wydawać, że jest w kolorze seledynowym. Kto wcześniej widział jak on kwitł, to na pewno zauważył, że tył płatków jest właśnie zielony. W tej chwili gdy kwiat nie jest jeszcze całkowicie rozwinięty widać to doskonale, gdyż daje złudzenie właśnie limonkowego koloru kwiatów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ciąd dalszy na pewno nastąpi :lol:
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, baaardzo żałuję, że NIE USŁYSZĘ Ciebie jako mówcy w tym temacie filozoficznym... :)
A co do storczyka, to świetne ujęcie "gardziołka" - wygląda jakby pokazywał migdałki na wizycie u lekarza :shock: !
Czy on te dolne płatki ma seledynowe, czy tylko przebija kolor z tyłu płatów ?
Nie mam czasu Lucynko przewertować od nowa Twojego wątku, wiec przypomnij - czy to jego drugie kwitnienie
od kiedy go masz ?
Czekam niecierpliwie na następne - zgodnie z obietnicą :)
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Asiu,

muszę Ci powiedzieć, że te dolne płatki są tak intensywnie zielone na tylniej stronie, że w sumie na wewnętrznej stronie płatków ten kolor jest widoczny .. może później kwiat będzie biały, a może to już tak pozostanie - jego urok jest niesamowity. W zeszłym roku ta zieleń nie była aż tak intensywna ;)
Tak, to jest jego wtórne kwitnienie u mnie. Musze jeszcze dodać, że wypuszcza coś z uśpionego oczka na drugim pędzie - ale na razie cicho sza ;)
Dla przypomnienia jak wyglądał w minionym sezonie .. ;)

Obrazek
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To muszę Ci powiedzieć, że obecnie wygląda jeszcze piękniej, kolory ;:24 ... anielskie...
A pewnie to również zasługa zdjęcia zrobionego pod światło. Natura (ha, czasem przy pomocy człowieka :) ),
WIE jak łączyć kolory !
Oj muszę lecieć do pracy (cóż - codzienność), a w dodatku tak szaro-buro. Gdzie moje słoneczko ??! ;:3

Pozdrawiam, Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”