Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Anulko wchodząc do twego ogrodu -myślę że mi ani stać koło ciebie ;:30 jestem zauroczona pięknem delikatnością i estetyką .Masz dużo krzewów co daje dostojność twojemu ogrodowi ,chciałoby się tu zostać
Awatar użytkownika
AnaM
50p
50p
Od: 8 sie 2007, o 13:07

Post »

Witaj Aniu. Znowu sobie pospacerowałam po Twoim ogródku. Pięknie. Mam pytanko malutkie, ta szłwia, która tak pięknie kwitnie to jakaś odmiana karłowa??? Bo u mnie rosną giganty tzn. mają ok. 50cm wysokości.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Aneczko,
Swojej juki nigdy nie związywałam, ani nie zasilałam. Teraz ją zwiążę na pewno.
Podziwiam Twoje kwiaty, ja raczej tych pięknych, jednorocznych nie kupowałam/ trochę się obawiałam amatorów cudzego/.
A teraz żałuję, bo u mnie buro i ponuro. Wrzucę jutro zdjęcia, sama zobaczysz. Myślę więc, o wsadzeniu kilku bylin kwitnących jesienią- co radzisz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

alana pisze:Anulo masz przepiękną działkę :P Kolorowa i niezwykle zadbana. Super Ci zakwitły ostróżki, takie dorodne :lol:
Także mam działkę w ROD i również był zakupiona "z drugiej ręki" i tez trzeba było doprowadzić ją do normalności.

Pozdrawiam ciepło :D
Alu :) Dziękuję... Byłam na Twojej działce i bardzo mi się tam podoba :D To połączenie działek mostkiem to rewelacja ;:84 Bardzo mi się to podoba. Chciałabym mieć tak u siebie, ale niestety :( n i e << m a << t a k i e j << m o ż l i w o ś c i :twisted:

Ostróżki zakwitły mi po raz drugi we wrześniu :shock: Nie były już takie dorodne :wink: ale miło było jeszcze na nie popatrzeć :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Witaj Anulko wchodząc do twego ogrodu -myślę że mi ani stać koło ciebie ;:30 jestem zauroczona pięknem delikatnością i estetyką .Masz dużo krzewów co daje dostojność twojemu ogrodowi ,chciałoby się tu zostać
Bogusiu :D zostań ... spaceruj do woli :) a nawet jak masz ochotę to zapraszam wiosną na kawusię na nowym tarasie :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaM pisze:Witaj Aniu. Znowu sobie pospacerowałam po Twoim ogródku. Pięknie. Mam pytanko malutkie, ta szłwia, która tak pięknie kwitnie to jakaś odmiana karłowa??? Bo u mnie rosną giganty tzn. mają ok. 50cm wysokości.
Anetko :) te szałwie to zwykłe są ... szałwie błyszczące :wink: Nie miały co prawda takiej wysokości jak Twoje, ale też były wysokie :) One tak rosną, osiągają nawet do 60 cm wysokości /tak wyczytałam na mądrych stronach w internecie :wink: W tym moim gąszczu ubiegłorocznym to i tak wspaniale urosły :) W tym roku już ich nie miałam, bo zmieniłam "wystój" rabaty i nie bardzo mi pasowały :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Dziękuję Aneczko,
Swojej juki nigdy nie związywałam, ani nie zasilałam. Teraz ją zwiążę na pewno.
Podziwiam Twoje kwiaty, ja raczej tych pięknych, jednorocznych nie kupowałam/ trochę się obawiałam amatorów cudzego/.
A teraz żałuję, bo u mnie buro i ponuro. Wrzucę jutro zdjęcia, sama zobaczysz. Myślę więc, o wsadzeniu kilku bylin kwitnących jesienią- co radzisz?
Guciu :) Jukę związuję rajstopą ew. pończochą. Jest elastyczna i nie niszczy liści :) Tak mi doradziła pewna starsza ogrodniczka i tak robię :lol:
Jesteś bardzo skromna mówiąc "u mnie buro i ponuro". Nie dorastam Tobie do pięt ... Takich ogrodów jakie Ty stworzyłaś nie ma nigdzie :!: :!: :!: Podziwiam i podziwiać będę ;:180

Wczoraj też troszkę popracowałam na działce :lol: Koleżanka "czyściła" swój ogród i przytachała dwie reklamówki bylin :roll: Miałam wieeelki problem gdzie to wszystko posadzić, bo już wszystkie wolne miejsca obsadziłam cebulami, więc posadziłam "byle gdzie" ;) a wiosną będę robiła z tym porządki. Nie miałam sumienia tego wyrzucić bom już rozum postradałam na punkcie ogrodu ;:214 Część roślin powsadzałam też do doniczek i będą zimowały zakopane w szklarni :)
Tak więc, jeżeli masz możliwość to warto posadzić byliny kwitnące jesienią i nie tylko. Są przecież takie, które kwitną bardzo długo i będą upiększały ogród przez cały sezon :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witaj Aniu ,znowu jestem-myślę że Twój cały czas spędzasz w ogrodzie,tak Ci powiem po śląsku ,,twoja zegroda je przeszumno mosz ogromniście dużo kwiotków ,musisz im fest pszoć,, masz gust dziewczyno.Będę jednak musiała wpaść na tą kawę

;:33 ;:8
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

wiesz co Aniu ja chyba też się skuszę na takie rolbordery bo fajnie to wygląda :roll: a czym je malowałaś drewnochronem :?:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Witaj Aniu ,znowu jestem-myślę że Twój cały czas spędzasz w ogrodzie,tak Ci powiem po śląsku ,,twoja zegroda je przeszumno mosz ogromniście dużo kwiotków ,musisz im fest pszoć,, masz gust dziewczyno.Będę jednak musiała wpaść na tą kawę

;:33 ;:8
:D :D Lubię waszą gwarę :D to tak fajnie brzmi :D Trzeba czasami dobrze wysilić szare komórki żeby wszystko zrozumieć :lol:
Na kawę i na małe co nieco ;:136 ;:136 zapraszam serdecznie :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielka pisze:wiesz co Aniu ja chyba też się skuszę na takie rolbordery bo fajnie to wygląda :roll: a czym je malowałaś drewnochronem :?:
Malowałam je dwukrotnie lakierobejcą. Zainwestowałam w farbę żeby mi nie zmarniały za szybko w ziemi. Siedzą w ziemi /te najstarsze/ już 5 lat i nic im nie jest :shock: Kupuję zawsze po sezonie albo przed, bo wtedy są dużo tańsze. U nas w Leroy Merlin są najtańsze .... :wink:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Dzięki za info chyba też tak zrobię :D fajnie to wygląda i nawet taki kolor by mi pasował :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielka pisze:Dzięki za info chyba też tak zrobię :D fajnie to wygląda i nawet taki kolor by mi pasował :D
Jedne są w kolorze Tik a inne Cedr :) Cedr jest bardziej czerwony i dla mnie osobiście lepiej się podoba :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,
Jesteś zbyt skromna !!!!

Naprawdę, z kwitnących jesienią bylin mam tylko marcinki i widzę, że kwitnie jeszcze szałwia.
Nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszyłam się z Twojej oferty. Wsadzę wszystkie byliny, bo miejsca wolnego mam mnóstwo.
Dziękuję. Proszę, podpowiedz, jak podać Ci swoje namiary i jak pokrywa się koszty wysyłki?
Na forum jestem od niedawna i jeszcze tego nie wiem.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Aniu,
Jesteś zbyt skromna !!!!

Naprawdę, z kwitnących jesienią bylin mam tylko marcinki i widzę, że kwitnie jeszcze szałwia.
Nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszyłam się z Twojej oferty. Wsadzę wszystkie byliny, bo miejsca wolnego mam mnóstwo.
Dziękuję. Proszę, podpowiedz, jak podać Ci swoje namiary i jak pokrywa się koszty wysyłki?
Na forum jestem od niedawna i jeszcze tego nie wiem.
Guciu :) z kosztem przesyłki to jest tak, że albo wysyłamy coś na wymianę albo dogadujemy się jakoś :) Na PW domówimy się co i jak ... :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”