Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Witaj Aguniu! Chciałam Ci powiedzieć że lekcję ściągania zdjęć odrobiłam ;:138 a Twój ogród dalej jest moim natchnieniem ;:196 Także motywację mam ogromną ;:138 Pozdrowionka :wit
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Hej, Agu. Dawno mnie nie było, trzeba nadrobić zaległości. twoje zdjęcia oglądam z dużą przyjemnością, jakże mogłabym pozwolić, żeby wątek mi gdzieś umknął? ;:173
Natknęłam się w trakcie na relację z "pracowych" trudności, wyobrażam sobie, ze jesteś w stresie, bo sytuacja nieciekawa. Mam nadzieję, że rozwiążesz to tak, abyś była zadowolona, czy w tej, czy w jakiejś innej pracy... ;:168
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Sobotnie dzień dobry :wit
Zmusiłam się dzisiaj do skoszenia ostatnich liści z trawnika, muszę jeszcze dosadzić cebulowe i zakopczykować róże - sezon można uważać za zamknięty.
Za chwilę odpiszę na Wasze posty, tylko trochę odsapnę... czy ktoś jest zainteresowany przepisem na rybę duszoną (przepis norweski mojej koleżanki) z jabłkami, porem i curry? Może wpiszę go na wyspie Marysi. Właśnie skonsumowaliśmy - mniam mniam.
Pozdrawiam Was serdecznie!

Kilka zdjęć późnojesiennego ogrodu Aguni:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
spójrzcie tylko ile będę miała miejsca po zniknięciu zbiornika na gaz... pęcherznice pójdą pod ogrodzenie, jako kontynuacja złotych Luteus...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś cudny ten Twój ogród o każdej porze roku. Ja chcę zobaczyć zdjęcie uruchomionej kaskady. :D Co tam wystaje na dole psa?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wysprzątane , miejsca po usunięciu zbiornika LPG przybyło ....więc sama radość :heja . Ja też mam jeszcze do wsadzenia cebulowe ...dzisiaj miałam sadzić , ale mgliście i wiatr oraz 0*C - więc poczekam , byle tylko to świństwo nie spadło ...bo ...musiała bym w doniczki sto cebul tulipanów pomieścić ;:174 .

Sobotnie :wit ...i ...dziękuję ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agus wysprzątane az miło :lol: Jak ja lubie Twój klimatyczny ogród ...zawsze taki dopieszczony po prostu piękny ;:180
Lecę po przepisik aż mi ślinka cieknie :lol:
Miłego !!
marzenia się spełniają! Dana
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Aguś i o tak późnojesiennej porze cudnie u Ciebie i nastrojowo. A miejsca na kolejne zachcianki całkiem sporo ,powstanie kolejna bajkowa rabata:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, nieważne jaka jest pora roku, bo u ciebie zawsze jest ładnie,przyjemnie ogląda się twoje fotki!
Mam nadzieje, że przez weekend odpoczniesz i nabierzesz nowych sił do pracy w fabryce :wink:
Napisz mi prosze, jak szeroka jest twoja pergola ;:180
Spokojnego wieczorku :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguniu.. Twój ogród o każdej porze napawa pięknem.....a spacer po nim to sama przyjemnośc...nie chce się z niego wychodzić... ;:180 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepięknie i jak czyściutko! Najbardziej mi się podoba ten modrzew (jeśli dobrze widzę i zapamiętalam nazwę;) z dredami zaschnięty :wink: Dużo weekendowego odpoczynku życzę, o co w takim ogrodzie chyba nietrudno :wink:
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj! Aga u Ciebie to widać,że pozamiatane ;:7 ;:7 i od razu w oczy wpada piękny widok .Ja dzisiaj zabezpieczałam róże w trochę inny sposób niż w poprzednim sezonie. Zobaczymy co to da. Wiosną się okaże. Do miłego.
x-ag-a
---

Post »

Mireczko, jak mi miło, że wstąpiłaś do mnie :) Widziałam Twój sposób na zabezpieczenie róż i na pewno jest dobry - ciepły, a jednocześnie przewiewny. Ja się postaram okopcować róże w przyszłym tygodniu, ale muszę sprawdzić prognozę, czy to się uda (słyszałam zimowe zapowiedzi)... Miłego wieczoru!
Pat, fajnie zobaczyć Cię na zdjęciu z pociechą na ramieniu... Nazwę zapamiętałaś prawie dobrze! :D Żółtek to pies z dredami zwany tylko w pewnych kręgach modrzewiem :D Odwzajemniam życzenia dobrego odpoczynku...
Bogusiu, dziękuję za odwiedziny i sympatyczne słowa! Bardzo mi się podoba Twoja nowa odsłona w avatarze :)
Reniu, cieszę się, że jesienna odsłona mojego ogrodu przypadła Ci do gustu... udało mi się posprzątać liście, więc efekt jest na pewno lepszy niż 2 tygodnie temu ;-)) Co do szerokości pergoli, nie jestem pewna - myślę, że między 1,2 a 1,5m. Pozdrowienia!
Moniko, dzięki za dobre słowo! Nowa rabata powstaje na razie w mojej głowie... póki co, jestem przekonana do dużego klona na jej środku; towarzystwo dopiero obmyślam ;-) Miłego wieczoru!
Danusiu, zapatrzyłam się na Twój idealnie wysprzątany ogród i zapragnęłam mieć choć namiastkę Twojego ładu i harmonii, o co jesienią w otoczeniu brzóz nie jest łatwo - prawda? Dziękuję za docenienie efektów naszej pracy ;:196 Doczytałaś przepis na rybę? :)
Jagódko, zniknięcie zbiornika na gaz dało nowe możliwości, ale też nie ukrywajmy - pozbyliśmy się czegoś, co szpeciło ogród, zwłaszcza w sezonie bezlistnym... Mam nadzieję, że mój pomysł na tę rabatę, przypadnie Wam do gustu :)
Pogoda dziś u nas dopisała (nie padało), ale jest już chłodno i mało przyjemnie... Byłam w ruchu, więc nie zmarzłam, ale przy dość statycznej pracy jaką jest sadzenie cebul, można już zmarznąć porządnie... Życzę, żeby w najbliższych dniach pogoda sprzyjała Twojemu sadzeniu tulipanów :)
Beatko, cieszę się że jesteś ;:167 Jutro postaram się zrobić kaskadzie zdjęcie z bliska :)

Zostawiam trochę kolorowych wspomnień:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN, bo mam jeszcze sporo zaległości w odpowiedziach :oops:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguś widze ,ze piesiunio sie posypie niebawem :wink:
Ładnie ładnie u Ciebie bez wzgledu na pore roku ;:108 Cebule jeszcze sadzisz ,ja juz po...ale chciałabym jeszcze troche czosnków dosadzic :uszy
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, pies już się mocno obsypał, ale ma bardzo gęste igliwie, więc jeszcze z tydzień się ich będzie pozbywał... Lubię go w żółtym wydaniu, ale nie ma to jak soczysta zieleń... Tak, mam jeszcze do posadzenia paczkę cebul... czosnki też uwielbiam, może jeszcze dokupię paczuszkę? Podobają mi się takie biało-limonkowe.
Su, miło Cię znów czytać... jakież ja mam zaległości w Twoim wątku - postaram się je wkrótce nadrobić... Dzięki za wsparcie pracowe... bywają dni wyciszenia, ale wczoraj też ciśnienie podniosło mi się okrutnie. Coś trzeba z tym zrobić, bo w dużym stresie nie da się długo funkcjonować...
Grażko, bardzo się cieszę, że lekcje wstawiania zdjęć udało się zaliczyć ;-)) Zajrzę później zobaczyć co słychać :)
Lineto, jest mi ogromnie miło, że wciąż masz ochotę zaglądać do mojego ogrodu. Jest już cicho i spokojnie, ale zimą chyba się zaczną burze mózgów i będzie ciekawiej ;-))
Gosiu, o ile wiem, także z doświadczenia, tawułki Arendsa bardzo lubią półcieniste stanowisko i wilgotną glebę; preferują naturalne nawozy (nie mineralne). Jeśli rosną na słońcu, muszą być obficie podlewane. W jakim miejscu rosną Twoje tawułki? Tydzień pracy nie zakończył się spokojnie, aż się boję myśleć o kolejnym... Jakoś muszę sobie poradzić z emocjami i panowaniem nad stresem.
Danusiu, czytam o niepowodzeniach w uprawie storczyków... może to kwestia zbyt słonecznego stanowiska? One najlepiej czują się na wschodnim parapecie... Napisz coś więcej.
Majeczko, odżyłam już wczoraj wieczorem... jednak zacisze domowe pozwala szybko złapać równowagę. Szczerze mówiąc, przydałyby mi się ze 2 tygodnie odpoczynku. Majeczko, chyba już zakopczykuję róże... co prawda jest jeszcze w miarę ciepło, ale boję się, że nie zdążę z pracami na czas. Dzięki za odwiedziny!
Aguś-Agness, miło mi że Ci się podobają letnie odsłony mojego ogrodu... tak, jak piszesz, aż chciałoby się zanurzyć w tę zieleń... Musimy jednak jeszcze trochę poczekać na soczyste widoki :)
Ewo-emiento, tak jak już pisałam Gosi, tawułki rosną u mnie w półcieniu, są też regularnie podlewane... One to najbardziej lubią. Mam je posadzone w jednym miejscu bardziej słonecznym, ale niejednokrotnie daję im osobną konewkę wody. Generalnie - im wilgotniej, tym mniejsze uszkodzenia słoneczne liści, i dłuższe kwitnienie... nawozy naturalne (obornik). Co do agrowłókniny rozłożonej pod roślinami, to ja raczej jestem przeciwnikiem... widziałam jak to działa na system korzeniowy roślin, jak się 'pocą', a w dalszej części pleśnieją. Wiem, że pomagają w walce z chwastami, ale samym roślinom nie robią dobrze... Powodzenia w uprawie :)
Majutku, posadziłaś już wszystkie róże? Ziemia jeszcze nie zmarznięta, may trochę czasu... ja już mam tylko paczkę cebulowych do wsadzenia i kopczykowanie róż. Sezon zamykam :)

CDN...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Alez pieknie Ci kwitł ten Cartierek od Jule ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”