W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Sylwia dziękuję. Purpurea... to śliczny powojnik, tylko widzę, ze u niektórych kwitnie ponownie a mój nie chce zakwitnać :?

Maju również dziękuję. Tak sad jest spory, gdy kwitną te stare drzewa to na działce jest jak w raju.
Mamy jabłonie, śliwy węgierki, które niestety już bardzo słabo owocują, wiśnie i śliwy langrody. Niestety niektóre drzewa już nie owocują ale i tak ich nie wycinamy, bo dają przyjemny cień na działce.

Gosia fuksje lubią cień, ale jednak troszkę słońca też potrzebują. Moja rośnie pod bzem i słońce ma tylko przez 3-4 godziny dziennie potem w tym miejscu panuje półcień - troche słoneczka przez liście bzu sie przebija.

Aniu miło mi, ze podoba Ci się u mnie. Dzieuje za nazwę i fotkę różyczki. Musze koniecznie ja kupić, nawet już ją namierzyłam w jednej szkółce. Śliczne sa te malutkie kwiatuszki. ;:167
Poczytałam o Knirpsie -też ją kupię. Ale ten opis sprawił, że kilka razu się roześmiałam -fajne tłumaczenie niektórych wyrazów :;230

Magda poszukam jakiejś fotki, teraz to ona już zaczyna chyba przekwitać i raczej wiecej kwiatków nie bedzie miała. Zresztą to dość młody okaz - ma zaledwie rok.

Beata iglaczek był w bardzo okazyjnej cenie -no nie mogłam go nie kupić. Zresztą to jednyny taki okaz u mnie.

Aguś miło mi, ze się o mnie martwisz. Faktycznie dużo roślin mi się podoba. Ale do kolekcji to mi jeszcze daleko. Mozna powiedzieć, ze mam kilkanaście egzemplarzy róż i żurawek a reszta to pojedyńcze sztuki z gatunku. Sporo przybyło w tym roku w przyszłym na pewno trochę jeszcze kupię :roll: A żaba fajowska była. Szkoda,ze gdzieś sobie poszła.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z Bialoboka będziesz zadowolona, cudnie wygląda w przyrostach :uszy Posadź tak abyś mogła go podziwiać. Nie wiem jak rośnie forma szczepiona na wysokiej sztamie, ale 2 metrowe drzewka wiosną widziałam ;:224 Powtórzę cudo :twisted:
Clemek Purpurea Plena, u mnie pierwszy rok ale bardzo ładnie kwitnie, piękne, choć male kwiatuszki, nadrabiają ilością ;:108
A Margo Coster wielce urodziwa ;:63 kupiłam w tym roku taką bidę za 7 zł, mam nadzieję że za rok pokaże co potrafi :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lemko, cegła w ogrodzie to świetny pomysł. Twoja obudowana rabata bardzo mi sie podoba. W niej można super nasadzenia zrobić. Na pewno masz niezły plan. Widzę, że już zaczęłaś. Żabka wystraszona, niech sobie tam mieszka. One są potrzebne w ogrodzie. Czuję jesień. Jestem ciekawa jak moje różyczki wyglądają. Jadę jutro raniutko. :tan
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu już się nie moge doczekać wiosny i tych przyrostów. Posadzę go sobie przy altance - tam się nacześciej przebywa. Zastanawiam sie czy go jakoś zabezpieczać na zimę? Nie chciałabym żeby mi przemarzł.
Margo Koster jest cudna. Muszę, no muszę ją mieć :lol:

Maju cieszę sie że moje caglane donice Ci sie podobają. mam jeszcze kilka ceglanych projektów w głowie ale to w przyszłym już roku. Żabka wystraszona, a wiesz co by było jakby to ona mi fotkę zrobiła? - ja mało zawału przez nią nie dostałam :;230
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Lemka77 ja mojego kupiłam w polo jako zwykłego z płatkami w pierwszym roku jak posadziłam to mi w ogóle nie kwitł teraz mi zakwitł ,kwiaty były niepdzianką kwitł długo ale nie powtarzał kwitnienia .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żabka wystraszona, a wiesz co by było jakby to ona mi fotkę zrobiła? - ja mało zawału przez nią nie dostałam
Lemko, :;230 :;230 tak, wyobrażam sobie :;230 :;230
Ja kiedyś wykopałam ropuchę i nie będę pisać co zrobiłam. :D Jak tam pogoda, bo tu zimo i chmury brzydkie. ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iduś chyba mogę ogłosić początek kolekcji kulek przez Ciebie? :;230
Białobok jest bardzo ładny.
Mnie tylko powstrzymuje brak miejsca, a tak dużo roślin jeszcze chciałabym posadzić, cięgle coś nowego mi się podoba.
Czy fuksja Magellana zimowała już w Twoim ogrodzie? :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemeczko, jak to przeczytałam to nie mogłam sie opanować ze śmiechu. Ty.. to... masz dobre.. pióro :;230 :;230 :;230
Brnij Dudusiu a my będziemy podziwiać

Może do jutra mi przejdzie. :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś masz poczucie humoru :;230 Śmiej się śmiej, śmiech to zdrowie :lol:

Sylwia to miałaś szczęście, ze trafił Ci się w markecie taki fajny powojnik. Ja na swojego troche polowałam. Podobnie jak na Multi Blue.

Tajeczko mam to samo- ciągle jakaś nowa roślinka wpadnie mi w oko. Na kolekcje kulek jeszcze nie czas. Trochę bałabym się kradzieży z działki tych pięknych iglaczków. Moze kiedyś gdy zamieszkam na działce to zacznę je kolekcjonować. Tanie to one nie są ;:224
Tak fuksja już u mnie zimowała. Dosć późno wystartowała na wiosnę, nawet sie martwiłam, że zmarzła ale na szczęści żyje i kwitnie. :heja

Jeszcze kilka fotek
Mirato - kto ma ten wie, ze to jest fajna róża. Różowa, obficie kwitnie. Zdrowa -nic jej nie rusza. Generalnie warto ją mieć w ogrodzie. Kupiłabym jeszcze jedną ale bogdan z all już jej nie ma :?
Obrazek

Obrazek

Laguna- ciekawy kolor i układ płatków. Też zdrowa.
Obrazek

nn
Obrazek

i niezmordowane aksamitki
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemko no jak się nie śmiać z tego
To prawda, ze Oliwka jest zaraźliwa. Polazłam do jej wątku i co kupiłam - oczywiście trawy i miskanty Ehhh te forumowe wirusy
:;230 :;230 :;230
Jak są na forum nagrody za złote słowa - to Tobie się ona należy. :D

O masz Lagunę, ja też, ale mój kwiatek zamiatał rabatkę i nie mogłam go obfocić. :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju moja Laguna też zamiata podłoże i musiałam ją podnieść do zdjęcia :;230 Można powiedzieć, ze to taka "upadła róża". Dość wiotkie ma te pędy a kwiat upchany płatkami do granic możliwości. No ale jest ładna.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemeczko, no to mamy nowe określenie dla tych różyczek, które zamiatają ziemię - upadłe różyczki , :;230 :;230 podoba mi się :;230 :;230 .
No i dobra, mówisz, że Laguna jest upchana. To może będziemy zadowolone z nich :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś moja ma drugi sezon. Kupiłam ją jesienią 2009r i to jest już naprawdę fajny krzaczek. Rośnie w lekkim półcieniu i dość długo trzyma kwiat, a ten kolor widać z daleka.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zostawiam w końcu ślad po swojej bytności w ogrodzie żeby nie szukać ;:132
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu bardzo mi miło, ze do mnie zawitałaś. Mam nadzieję, ze moje różyczki zrobią na Tobie dobre wrażenie.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”