Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Piękno ogrodu dopełniają zadomowione ptaszki, gratuluję.
Piękne iryski wraz z orlikami wypełniają czas oczekiwania na kwiaty róż. U Ciebie jeszcze do tego duża ilość kwitnących krzewów i jak tu nie tęsknic za kącikiem kawowym.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu! Ja też wpadam do ciebie często,żeby być na bieżąco,ale nie zawsze jest czas na wpisy.....wiesz,że bardzo podoba mi się twój ogród,bo niejednokrotnie ci to pisałam ;:108
ogród i sposób w jaki pokazujesz te swoje urocze zakątki .... ;:180
Uśmiechnęłam się na widok kopciuszków i tego jak się zachowują,bo u mnie podobnie.....
"Moje" mają gniazdko w krzaku żylistka przy skalniaku- jak czasem podlewam i dosięgnie ich woda,to wyskakuje i krzyczy na mnie...a ja przepraszam i obiecuję ostrożność :;230
Mam też rodzinkę kosów....te z kolei łażą po całej działce i szukając dżdżownic,rozrzucają mi korę na rabatkach ale wynagradzają to pięknym śpiewem.
Jak twoja różyczka? Bo moja już rozchyla pączek :heja
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
x-d-a

Post »

Wandziu, miło jak w ogrodzie lub w pobliżu domku mieszkają jakieś żywe istotki - ptaszki, żabki, jeże, jaszczurki... Wtedy ogród żyje...Śliczne te Twoje kopciuszki i nawet drobne niedogodności nie przysłaniają radości z tego, że wybrały sobie to miejsce na domek :P
U mnie, niestety, pogoda się dzisiaj zepsuła - od wczorajszego wieczora pada deszcz, wczoraj jeszcze mocno wiało. Inna sprawa, ze deszcz był już bardzo potrzebny - roślinki, zwłaszcza hosty i hortensje- odżyły :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, witam w piątkowe wolne popołudnie. piękne i tajemnicze cieniste zakątki.
Kopciuszki u nas w żywopłocie, ale nie maja łatwego życia przy kotach :(
Dzięki tobie, wiem jak nazywa się jedna z moich żurawek-Amber Vaves. teraz sobie nawet przypominam, że gdy ją kupowałam, pan nazywa ł ją bursztynową. Wyjaśniło się dlaczego ;:108
Wodnik jestem, bursztyny lubię ;:167 , ale w nowoczesnej oprawie :wink:
Na jednym z wcześniejszych fotek podziwiałam kwiatki żurawek, moje takie bardziej czerwone, a twoje pasteloworóżowe.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tajeczko, a więc potwierdzasz, że są to kopciuszki. NIe byłam na sto procent pewna. One robią gniazdka tam, gdzie kot nie dotrze, a więc są bezpieczne.

Grażynkorosa22, miło mi, że chociaż po cichu odwiedzasz mnie czasami. Sprawiłaś mi tym przyjemną niespodziankę :)

AgaNet, dobrze, że mamy tutaj fachowców od tego i owego. Warto wiedzieć, co się ma, żeby potem nie powielać zakupów ;:108
Krysiu, kącik kawowy właściwie jest mało używany, bo choć przycupnę tam z kubkiem kawy, to od razu wstaję, żeby coś zobaczyć lub poprawić. Tyle jest wszędzie do zrobienia...

Alinko, kochana jesteś, że tak mówisz i że odwiedzasz. ;:196 A więc mieszka u ciebie rodzinka kosów? Wspaniale, lubię te ptaszki, jak zresztą wszystkie inne. A ich śpiew szczególnie :) Moja różyczka ma dużo pączków, ale jeszcze trochę czasu potrwa, zanim rozkwitnie. CIekawe, czy te nasze dwie siostry będą podobne :)

Dalu, no tak, ja z wytęsknieniem czekam porządnego deszczu, bo na razie popadało przez pięć minut i pod dębem zostało tak sucho, jak było wcześniej. Chciałabym spotkać u siebie jeża, ale chyba za dużo tu koło mnie zabudowanych działek i nie ma się biedaczysko gdzie schronić.

Klaryso, mówiąc ściśle, jest to odmiana Amber Waves, czyli "bursztynowe fale", bo faktycznie mają takie sfalowane trochę listki. Teraz wszystkie zuraweczki zaczynają już kwitnąć, będą więc wśród nich kwiatki różowe, czerwone, białe, kremowe...
A znasz żurawkę Creme Brulee? ONa także ma bursztynowe liście, a więc w sam raz dla ciebie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Nie byłam jeszcze w Twoim nowy wątku Wandziu :roll: Ale lato to dla mnie ograniczenia czasowe, miotam się pomiędzy domem i działką ......... jeszcze chwila i mnie nie będzie na forum :( Będę nad jeziorami i w lesie ;:138 Piękny spacerek odbyłam- słoneczko pięknie przyświecało, kawka smakowała, kącik śliczny, leżaczek wygodny ;:138 ;:138 ;:138 Piękne hosty, orliki ,iryski i Twoje garnuszki, ptaszynki wspaniałe ,ślicznie było ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Romeczko, nareszcie się pojawiłaś. :wit Ale co ja słyszę? Nie będzie ciebie na forum? Chyba tylko podczas urlopu, prawda? No a kto zajmie się twoją śliczną działeczką podczas twojej nieobecności?

Ach wy wiosenne zieloniutkie przyrosty, jak my was lubimy...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Oj lubimy a nawet ;:167 . Podziwiamy u siebie i innych. I wciąż nie możemy się nadziwić ich pięknu...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Tak ten jasnozielony kolorek jest taki przyjemny :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Taka soczysta zieleń cieszy najbardziej :heja i wlewa radoś w nasze ogrodnicze serca ;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ten miedziany kosaciec w towarzystwie stokrotek to mistrzostwo świata :D Piękne zdjęcie.
Ptaki rozczulające.Wiesz Wando,że tym przyrostom nie mogę się nadziwić.Stoję i głaskam.Zauważyłaś jakie są delikatne w dotyku?
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu zdjęcia jak zwykle zachwycające , bardzo ujęły mnie ptaszyny ;:167
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Właśnie Wandziu, na FO nie ma raczej osób, którym ogrodnik pomaga, naszą przyjemnością jest wykonanie wszystkiego samemu. Ja kupiłam działkę, na której oprócz trawy i drzew kwitły tylko tulipany. Mogło być wygodnie, odpoczynek cały czas ale nie cieszyła by mnie tak jak teraz.
Pozdrawiam Krystyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale mnie zatkało na widok Twoich wszystkich irysów, tyle kolorów i właściwie nie wiem który piękniejszy. :shock: Ja mam tylko 3 kolory i chyba tylko po 3 kwiaty z każdego będą bo jeszcze w pąkach a w zeszłym roku było morze kwiatów. ;:108
Młodziutkie przyrosty to najfajniejsza rzecz o tej porze, też chodzę i je głaskam, a na Jodle Kalifornijskiej mi przemarzły podczas ostatnich przymrozków i wygląda bardzo smutno. :wink:
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p
Od: 16 kwie 2007, o 09:25

Post »

Zastanawiam sie skąd czerpiesz pomysły na ścieżki?
Ta w szczególności przypadła mi do serca :)

Obrazek
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”