Hoye moja obsesja :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p
Od: 4 lip 2008, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: HOYE moja obsesja :-)

Post »

Moje najpiękniejsze i najbardziej kochane i najszybciej rosnące :-D

Obrazek

U tej pałąka nie widać nie ma jej już gdzie zawijac a ona dalej się krzewi i rosnie jak dzika :-D

Obrazek

Miałam 4 sztuki ale jedną oddałam znajomej wiec mam jeszcze jedną ale nie nadaje się do focenia bo w lecie spadła chyba z 5 razy z parapetu zewnętrznego z pierwszego 1 i wyglada jak by ja tornado spotkalo :wink:
Jestem hoyomaniaczką
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Dziewczyny widzę że Wam się podobają variegaty wiec specjalnie dla milosniczek kolorowych hoy
Australis VARIEGATA :D

No i ta co rosnie jak dzika i jest niewymagająca :D

Obrazek

Mam furę hoy na wymianę :D a poszukuje

Curtisi
Globulosy
Pentaphlebia
Cytrina
Jestem hoyomaniaczką
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Piękna, jedna z tych co zapoluję na wiosnę.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
fiołek afrykański
100p
100p
Od: 22 wrz 2008, o 10:53

Post »

czy ja również mogłabym się uśmiechnąć o kawałeczek tej pięknej hoi?? :D
Awatar użytkownika
fiołek afrykański
100p
100p
Od: 22 wrz 2008, o 10:53

Post »

przepraszam, że jeden pod drugim , ale jeszcze nie mogę pisac odpowiedzi na wiadomości :/ ja mam tylko w domku hoję taką zwykłą...nie wiem jak się nazywa, ale jeśli jesteś zainetresowana to chętnie utnę jej kawaleczek lub jakiejś innej roślinki, którą posiadam... no chyba, że faktycznie sprzedajesz roslinki to podaj mi cenę :)
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Witam cieplutko.Hoje przepiekne.Co jedna to ładniejsza.Od dawna przegladam hojowe wątki.Ja mam jedną ładnych parę lat zakupioną w kwiaciarni.I dwie tegoroczne maleństwa.Te najbardziej pospolite,ale równie piękne.Powiem szczerze że nie miałam pojęcia o tak wielkiej ilości odmian.Jestem pod wrażeniem i pełna uznania ,miłości hojomaniaczek do tych kwiatków.Na pewno w najbliższym czasie dokupię jeszcze niejedną odmianę.Bo oglądając kolekcje forumowiczów,nie da się oprzeć chęci posiadania tych księżniczek.Mam tylko nadzieję że nie wpandę w sidła tego hojowego uzależnienia. ;:224 .Na pewno będę tutaj zaglądać żeby sycić swój wzrok.A i może prosić o poradę.Pozdrawiam serdecznie i życzę spełnienia hojowych marzeń.Iwona
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Basiu na pewno wpadnie prawda? ja też tak mówiłam i co i mam ich już troszkę....
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzynastko powiem Ci tak w sekrecie,że troszkę to ja już wpadłam-ale o tym cicho sza.Ale mam nadzieję że nie tak mocno się uzależnie jak Tośka.Będę się bronić ręcami i nogami ;:14 ;:65
rośliny domowe///
Pozdrawiam serdecznie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

obserwator pisze:Będę się bronić ręcami i nogami ;:14 ;:65
hihi też sie broniłam nie pomogło ;:224
Awatar użytkownika
Aneczka82
200p
200p
Od: 5 paź 2010, o 19:50

Post »

:wit och jakie Ty masz cudeńka, tylko wzdycham i z niepokojem patrze w przyszłość jaki wirus może mnie złapać :;230 .Nie wiem czy domownicy moi by to wytrzymali :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam - Ania :D
Moje roślinki
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Celinka ma rację jak juz się zacznie to skończyc nie można :oops:
No ale ja przestałam z tym walczyć jakieś 2 lata temu .
Rodzina /mąż też przestał marudzić tylko się z tym pogodził i robi co każę :D
Trzy lata temu powiedział że dziur w ścianach robić nie będzie a o sufitach mam zapomnieć , na dzień dziesiejszy mam 3 wisioku potrójne na suficie 2 półki na ścianach z tego jedna z oświietleniem flora i nawet w lazience wiszą 2 hoye na ścianie :D
To nie nie nazywa nawt choroba co hojoza i to straszna ale jak przyjemna .
Mówię Wam nic nie sprawia takiej przyjemności jak poatrzenie kiedy rosna i kwitną i to dzięki nam :heja
No a jak szczepka puszcza korzonki to prawie w euforię można wpaść z radości :D
Jestem hoyomaniaczką
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Już dawno tu nic nie wklejałam a trochę sie pozmieniało w hoyach  :-D
Australis variegata ma zamiar kwitnąć ale aż w takim zblirzeniu fotki nie umiem zrobić  :(

Zrobilam sobie prezent i zakupiłam półkę parapetową zamykana dzięki temu na parapet zmieściło mi się więcej maleństw  :-D

Obrazek

Obrazek

Zaserwowałam sobie też terrarium ktore robi za hoyarium  :-D
O dziwo zaplaciłam tylko 60zł i to z przywiezieniem do domu wielkość to 60x40x40.
Malenstwom jest tam cieplutko dzięki żarówce oddającej cieplo na zewnątrz i do tego jest im jaśniutko dzięki jarzeniówce  :-D
Po tygodniu widzę pozytywne rezultaty , tajki ktore tam trafiły czują że żyją i się usztwniły  :-D

Obrazek

Australis lisa rośnie jak dzika tylko ciężko się ją zawija  :wink:

Obrazek

Waymaniae chyba lubi jak jest chłodniej bo teraz zaczyna szaleć a jeszcze niedawno miala tylko 2 listki , szkoda że słonka nie ma bo w kolorze bordo jej najładniej  :-D

Obrazek

No i jeden z najpiękniejszych kwiatów królikopapug , niestety kwiat ten jak widać jest kwiatem mojego męża  :-D
Dziwny to kwiatek taki naramienny , potrafi tak godzinami leżeć aż ramie mężowi cierpnie a co go zgoni to on wraca jak bumerang  :-D

Obrazek
Jestem hoyomaniaczką
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie.Świetny ten naramienny kwiatek Twojego M.Chyba najciekawszy okaz i najdorodniejszy.Półeczka pomysłowa.Ciekawe co będzie jak te maleństwa na tej półeczce zmienią się w dorodne rośliny?Podziwiam.
Pozdrawiam Iwona
rośliny domowe///
Pozdrawiam serdecznie
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Tosiu, jak dobrze, że wróciłaś :D widzę, że przez ten czas nie próżnowałaś. Zakupy były wielce potrzebne, bo już brakowało miejsca na kolejne hoje, a...o ile dobrze pamiętam...4 parapety + 2 babci, to stanowczo za mało :;230 domyślam się, że na ramieniu męża siedzi Tupek, hm...czy on nadal jest miniaturką ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Dziewczyny dzięki za odwiedziny ;:196
obserwator pisze:.Ciekawe co będzie jak te maleństwa na tej półeczce zmienią się w dorodne rośliny?Podziwiam.
Pozdrawiam Iwona
Więc na tej półeczce stoją tylko hoy żłobkowe później pójdą na parapety a w ich miejsce znajdzie się nowy złobek :D
heliofitka pisze:Zakupy były wielce potrzebne, bo już brakowało miejsca na kolejne hoje, a...o ile dobrze pamiętam...4 parapety + 2 babci, to stanowczo za mało :;230 domyślam się, że na ramieniu męża siedzi Tupek, hm...czy on nadal jest miniaturką ;:224
Teraz parapetów mam 9 , 4 swoje i 5 babci :D Bo u babci jestem po 10 razy dziennie bo babcia niestety wymaga już stałej opieki .
Dlatego żadziej tu bywam bo czasu na nic nie mam :(

Tak na ramieniu męża to Tupek :D Dalej jest miniaturką waży 1,5kg a na fotce wyszedł wielki bo przecież to angora więc sierść ma długa że szok , no i on na ramieniu nie siedzi tylko leży rozciągnięty a na plecach jest zjeżony bo tak wygląda zawsze po tym jak staram się mu trochę sierść przyciąć .
Czasami bestia ma sierść długą na ponad 10cm i rośnie tak szybko że szok :shock:
Jestem hoyomaniaczką
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”