Witaj
Aniu bardzo miło cię gościć w moich zielonych kątach. Bardzo cieszę się na iryski od ciebie no i mam nadzieję że wyrosną piękne rośliny z moich nasionek.
Aniu zielona donice obrosły całkiem nieźle. Przegorzan może nie wygląda ale jest baaardzo dzielny. W przyszłym roku na pewno będzie piękna kępa
Dorotko ratibidia powschodziła mi bez jakichś większych starań. Miałam opisane: wysiewać marzec-maj, na powierzchni można ewentualnie przykryć lekką warstwą ziemi ale światło jest potrzebne do kiełkowania. Kiełkuje po 14-21 dniach. Niestety nie zostało mi już nasion, ale jak dojrzeją z moich roślin to chętnie ci podeślę.
Małgosiu bardzo się cieszę że mogłam cię gościć. Doniczkowa wieża już od dawna podobała mi się jako pomysł na balkon. Bardzo chętnie zobaczę dzieło jeśli takowe powstanie i u ciebie
Tak jak już ci napisałam na pw meconops nie przetrwał u mnie, niestety
Dzięki za wszystkie pochwały i zapraszam tak często jak tylko masz ochotę.
Ostatnio przelotem ot sobie wpadłam do działu ogrodowego jednego z marketów i co.... zobaczyłam i musiałam kupić
Jaśmin gwieździsty i Hibiskus który tak na prawdę chyba jest ketmią "blue bird"
A zakwitł mi w końcu biały agaphantus. Na razie jeden kwiatek ale wiem że w przyszłym roku lepiej się spisze..
Eucomis w pełnej krasie wkopany w ziemię i na próbę zostawię jedną cebulę na całą zimę. Wyczytałam że wytrzyma do minus 5, a to powinno być coś w stylu tutejszej zimy..
Mój niewdzięczny łubin. W zeszłym roku był i się zmył. W tym roku znowu walczyłam bo nie chciał wykiełkować. Mam teraz jedną roślinę. Nazywa się "pink fairy" i będzie sie przebarwiał z białego na różowy w miarę starzenia.
No i jeszcze jeden z moich nowych nabytków. Chyba goryczka po polsku