Asiu Kochana, cały czas zaglądam do Twojego wątku i bacznie będę czuwała kiedy pojawią się zdjęcia Twoich roślinek
Za chwilkę jeszcze raz przeglądnę Twój ogród i oglądnę te mięty w necie
Dorotko, czyli już trzeba rozglądać się za szarłatami, żeby w lutym wysiać. Jutro pójdę popytać do sklepów ogrodniczych

Dziękuję, że o tym przypomniałaś :P
Zeniu, sadzimy te śliczne mięty, niech cieszą nasze oczy i inne zmysły
Zyto, ja też bardziej byłam za zapachem ziół, niż za ich wyglądem. Te które mam są raczej przeciętnej urody. Te ozdobne, które na forum zobaczyłam zachwyciły mnie i już wiem, że muszę je mieć

Latem, jak jestem na działce, to parzę zioła: miętę i melisę oraz wcinam koper włoski, ale już jesienią, wiosna i zimą kupuje gotowe herbatki ziołowe

Jeszcze nie dojrzałam do zbierania ziół
Jolu, mam taką starą książkę z 1982 "ŚWIAT ROŚLIN" i tam też pisze gdzie jakie rośliny rosną. Przez pierwszych kilka lat, jak ją kupiłam, to na okrągło ją wertowałam i karteczkami zaznaczałam co kiedyś muszę kupić. I wiesz, że trochę karteczek już usunęłam, ale sporo jeszcze zostało
Irenko i Jacku, ale z Was szczęściarze, że macie kokorycze i kokoryczki w ogrodzie
Gdyby tak u Was więcej siewek było, to bardzo proszę o mnie pamiętać
Irenko, za chwilkę idę do Twojego ogrodu popodziwiać kokoryczki
Jacku, kokorycz żółta (złocista) to chyba jedna z ładniejszych, chociaż wszystkie są cudne :o Wyczytałam w googlach, że jest jeszcze czerwona ... ciekawa jestem jak wygląda. Będę jeszcze szukała jej zdjecia, jak znajdę, to wstawię

Jacku,
kopytniki 
, hmmm ... pierwszy raz słyszę, nooo i muszę zobaczyć co to za roślinka
Elu, posłuchaj dobrych rad Jacka i skuś się na te cudne roślinki. Warto zadbać, żeby nasz ogród był baśniowy, chociaż Twój i tak już jest baśniowo - egzotyczny :o