jestes pewna? to nie brokuly? liscie toto ma nietypowe na kalafiora- sa dlugie i podluzne... ale w tym temacie to jestem zielona

fakt , wysiewalam i kalafiory, i brokuly, z kalafiorami rozstalam sie juz dawno,(bodaj w lipcu) nie wiedzialam, ze trzeba im liscie zwiazac, i jak zaczynaly zolknac, to je powyrywalam i poszly na zupe.

jeśli to sa na 100% kalafiory, to chyba musze je zawiazac, zeby nie spotkal ich los poprzednikow

te moje ,,brokuly,, nie pamietam kiedy sadzilam. na pewno dawno. nie mieszkam w polsce, i tu w lecie jest bardzo goraco, i te moje brokuly byly sobie w ziemi, i nawet za bardzo nie rosly

. gdy ze 3 tygodnie temu troszke sie ochlodzilo, zaczely wiazac rozyczki jak na zdjeciu, ale nie zielone, a biale

. no i po tym co napisalas, to naprawde zglupialam. a nic im nie dalam, nic nie robilam, ziemia tu jest przesuszona, twarda jak skala a na dodatek, jak podlewasz to potem jedna glina. marchewki nie bardzo sie sprawdzily

nie mialy sily rosnac w glab ziemi, tylko na boki

no i powyrastaly ufoludki. kapusta, zwykla, biala, tez nie ukorzenia sie w glab, ale na boki. i wlasciwie wszystko co bylo w moim ogrodku. a ziemia byla przygotowana! zaorana, odchwaszczona, przekopana.
a tak na 100% jestes pewna, ze to nie brokuly a kalafiory?