Witam,
Zosiu ale piękne zdjątka pięknych deszczowych roślinek pokazujecie, róże llilie i liliowce super , u mnie dopiero liliowce zawiązują pączki, reszta pomalutku pokazuje swoje piękno,
Cieplutkie Pozdrowionka
Reniusiu tak bardzo czekamy na Wasz przyjazd , a to już za niespełna kilkadziesiąt godzinek . Napisz mi kiedy przyjedziecie to napiszę Ci jak dojechać do nas . Reniusia nasze różyczki czekają na Ciebie .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Iza z przykrością Ci piszę , że nie znam nazw moich pupilek , ale przy tej pogodzie one wszystkie zrobiły się pomarańczowo czerwone. Zła jestem , bo przy normalnej pogodzie mają całkiem inne kolory . Jest cały czas zimno i deszczowo to raj dla chwastów .
Ewuś u nas deszczowo , ale na razie nic strasznego się nie działo , jak w innych rejonach . Mszyce atakują wszystko co ma liście[ klony , dalie , kaliny itp ] , róże na razie mają spokój . Zrób oprysk topsinem lub amistarem , ziemię wokół krzaka też dobrze opryskaj . Moje na razie nie chorują , ale jak będzie troszkę słonka , to też będę pryskała [może nawet jutro ]. Ewuniu zrobiłam Ci zdjęcie szałwii różowej , jest bardzo ładna . Zapytam mojej Danusi jak ją rozmnożyć , to bym Ci dała . Na tym zdjęciu to jest szałwia omszona , ma duże , omszone liście i tak ładnie kwitnie .
Anulko niektóre lilie już przekwitły , teraz będą się rozwijać inne odmiany , czekam jakie będą kolory w tym roku . Róże przez te długotrwałe deszcze też zmieniły kolory, bo przy normalnej pogodzie są o wiele piękniejsze .
Zosiu, gdybyś mogła rozmnożyć różową szałwię i tę omszoną, to ja chętnie przyjmę sadzoneczki. Jak już będziesz wiedziała , jak je rozmnażać, to napisz na forum. Przyda się ta informacja. W ubiegłym roku swoją niebieską rozmnożyłam odcinając kawałeczek krzaczka, a chętnie spróbuję inaczej. Może się da z kawałków pędów?
Zosiu Wasze róże jak zawsze piękne Tylko żal patrzeć na te zmoknięte płatki wszystkich kwiatów. Oby już przestało tak lać, bo tylko same szkody, nie tylko roślinne
Mam tylko do Ciebie pytanie, czy na dwóch ostatnich fotografiach są szałwie? Tak pięknie kwitną.
Kochani oglądać fotki z tego ogrodu to wielka frajda - ale być tam i zobaczyć to wszystko na własne oczy - niesamowite wrażenie.
Nie da się po takim dniu spokojnie spać.
Zosia i Jędruś to cudowni ludzie, którzy stworzyli kawałek raju na ziemi.