Ewuniu, polecenie spełnione, psiaki wymiętolone " od cioci", starannie.

Tylko one chcą jeszcze i jeszcze i jeszcze....
Najlepiej bez końca!
FCR-y to straszne pieszczochy. Nie umieją się soba zajmować, a człowiek to ich panaceum na nudę, rozrywka i cel życia.
A ciocia pieszczocha - to SAKRB Alladyna ! :P
( Powiedz tylko, którą butelkę mam potrzeć, by Ciocia się pojawiła niczym Dżin ? )
Edytko, zasadniczo ogródek ma dopiero trzeci sezon, więc zmiany nie są tak szybkie, jakbyśmy sobie tego życzyli.
Ale i te, które następują w ciągu sezonu, też cieszą ogromnie

Clematis Vino był kupiony z pąkami, więc moja zasługa polegała tylko i wyłącznie na chronieniu go przed przymrozkami. Co jak widać, udało się z powodzeniem

Dziś są już 4 kwiaty i pojawiają się pączki na nowych przyrostach. Nie sądziłam, że on ma taki bujny wzrost ?!
Anusiu, zwykli ludzie, zwykłe sprawy.
Podobno Fortuna kołem się toczy, a wszystko do nas wraca w ten lub w inny sposób. :P
Kto wie kim lub czym byliśmy w przeszłości i kto nam pomógł?
A skoro życzliwość jeszcze nikogo nie zubożyła, to lepiej być bogatym w poprawne zachowania, niż ubogim w emocje, no nie ?
Asiorku, uśmialiśmy się oboje z Chłopięciem, serdecznie !!!!!
Ty chyba jakiś peryskop masz????
A w ogródku - upychałam , oj, upycham.
Staram się przestrzegać żelaznej zasady, by krzewy były w rozstawie min. 50 cm, ale....sama widzisz, jak trudno być konsekwentnym na 130 m2.
Większość drzew i krzewów, to formy szczepione do małych ogródków. Ich maxymalna wysokość to 3-5 metrów po 10 latach.
Klony japońskie to miniatury - Trompenburg, Sikoku i coś zielonolistnego ( metkę wcięło). Reszta to szczepione żółte Negundo Keulis Gold, Kapadocki, czerwonolistny Faset Black, białawy Flaming i Aureomarignata.
I normalne Atro, które dopiero spędzą pierwszą wiosnę na własnych korzeniach.
Te rośliny, które już się nie mieściły, wsadziłam do podwyższonych donic pod płotem.
Taki trick - bo donice optycznie poszerzają ogród, a wyżej posadzone rośłiny dają złudzenie wielkości
Staram się jakoś sobie radzić, zwłaszcza, gdy jak widzisz, nieopatrznie kupię za dużo
A jak się kobiecie rymuje, to znaczy- szczęśliwie się czuje !