Zieloni podopieczni Agnieszki
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zieloni podopieczni Agnieszki
Pamięta ;)
Miód dla oczu te " piętrowe" sanseviery. Mega mi się podoba jak one się tak budują w górę.

Miód dla oczu te " piętrowe" sanseviery. Mega mi się podoba jak one się tak budują w górę.
- 
				halinkab
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam ponownie  Oczywiście, że się pamięta. Nie przejmuj się. Mnie też nie było dłuższy czas. Takie życie. Czekam na kolejne fotorelacje
 Oczywiście, że się pamięta. Nie przejmuj się. Mnie też nie było dłuższy czas. Takie życie. Czekam na kolejne fotorelacje 

Oczywiście, że się pamięta. Nie przejmuj się. Mnie też nie było dłuższy czas. Takie życie. Czekam na kolejne fotorelacje
No przyznam się, że jak zobaczyłam tytuł wątku, to nie bardzo wiedziałam , co to, kto to, ale jak już tu zajrzałam, to wszystko się wyjaśniło  .
 .
Pięknie Ci urosły sansewierie, można nie mieć dla nich czasu, a one mimo wszystko potrafią bez zbędnego certolenia się z nimi wyglądać ładnie. I za to je lubię.

.
 .Pięknie Ci urosły sansewierie, można nie mieć dla nich czasu, a one mimo wszystko potrafią bez zbędnego certolenia się z nimi wyglądać ładnie. I za to je lubię.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaczęłam wątek od końca i baaardzo mi się Twoja kolekcja podoba   

Fikus benjamina cudo !!
A kolekcja sansewierii to miód na moje serce 

Sansevieria francisii jest niezwykła i wyjątkowa !!
Moja ma już chyba z 8 lat i się dość mocno rozrosła.
Najstarsza roślina mateczna jest już prababcią 

Najfajniejsze u niej są jej stolony, na których wypuszcza maluchy 

Mojej nie podcinam i nie odcinam, bo wszystkie, kolejno wyrastające odnogi są zjawiskowe !!

Fikus benjamina cudo !!
A kolekcja sansewierii to miód na moje serce

Sansevieria francisii jest niezwykła i wyjątkowa !!
Moja ma już chyba z 8 lat i się dość mocno rozrosła.
Najstarsza roślina mateczna jest już prababcią

Najfajniejsze u niej są jej stolony, na których wypuszcza maluchy

Mojej nie podcinam i nie odcinam, bo wszystkie, kolejno wyrastające odnogi są zjawiskowe !!
Pozdrawiam i zapraszam

- Nuami
- 100p 
- Od: 15 lut 2015, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej   

Zauważyłam, że na wcześniejszej stronie, Twoje Sansewierie rosły jakby w bardziej kamienistym podłożu, a teraz są w żyźniejszej. Jak to u Ciebie wygląda z podlewaniem ich w takich podłożach ? : ) Bo mi moje padły. I nie wiem czy to z powodu pierw zasuszenia a potem podlania, czy ogólnie przelania.
I wspominałaś również , że te marketowe odratowywałaś, bo były bez korzeni. Jak takie odratowywanie wyglądało u Ciebie ? Mi w wodzie gniją. Teraz próbuję w podłożu ale też widzę, że podgniwają. Zastanawiam się czy nie spróbować z samym żwirkiem bądź keramzytem

Zauważyłam, że na wcześniejszej stronie, Twoje Sansewierie rosły jakby w bardziej kamienistym podłożu, a teraz są w żyźniejszej. Jak to u Ciebie wygląda z podlewaniem ich w takich podłożach ? : ) Bo mi moje padły. I nie wiem czy to z powodu pierw zasuszenia a potem podlania, czy ogólnie przelania.
I wspominałaś również , że te marketowe odratowywałaś, bo były bez korzeni. Jak takie odratowywanie wyglądało u Ciebie ? Mi w wodzie gniją. Teraz próbuję w podłożu ale też widzę, że podgniwają. Zastanawiam się czy nie spróbować z samym żwirkiem bądź keramzytem
Ciągnie mnie do ludzi, lecz odpycha od tłumów.

- FikuMiku
- Od: 19 maja 2020, o 08:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ Ty masz cudne hoje i sansevierie. U mnie kolekcja o wiele skromniejsza. Podziwiam.

Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1

[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1