Kamelie i inne

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wniosek i rada dla innych jest jedna: nigdy nie kupować epi na allegro :!: Wymiana z innymi forumowiczami to chyba jedyny, pewny sposób pozyskania sadzonek.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Zwłaszcza, że roślina, którą otrzymałaś wyglada jakby pobrano z niej sporo sadzonek :roll:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Ona wygląda jakby była bardzo wiekowa i za chwilę miała zakończyć żywot; nie chodzi już nawet o to, że jest wybitnie nieestetyczna, ale odrosty, które się pojawiły raczej nie przeżyją, bo są za małe (ok.2-2,5cm) żeby przetrwać same; korzenie starych roślin są ususzone, podobnie jak dół rośliny - raczej nie wypuszczą nowych, a wtedy i te odrosty padną....
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

:shock: :shock: :shock: po prostu szok, jak ktoś mógł przesłać tak zniszczoną roślinę, trzeba mieć naprawdę niezły tupet :evil:
Ja na Twoim miejscu Agnieszko złożyłabym reklamację, bo 60zł to nie jest mały koszt, a to co dostałaś to już na pewno nie jest warte tej ceny. Ktoś zbija niezłą kasę oszukując przy tym ludzi. Widzę, że doszłaś już do jakiegoś porozumienia ze sprzedawczynią, ale wiem, że jeśli użytkownik nie będzie chciał przyjąć tego z powrotem, to wtedy zgłasza się sprawę do A i jeśli nie tego nie załatwią to wtedy zwracają ci kasę, już nie pamiętam jak jest w regulaminie ale jest jakaś określona kwota do której mogą zwrócić kasę. Bo w tym momencie zostałaś oszukana, skoro zdjęcia pokazywały roślinę zdrową.
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko przeczytaj PW tam się czegoś dowiesz...
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Aniu, serdeczne dzięki za informacje.
Ewuniu, zdjęcia nie pokazywały sadzonek, ponieważ ich nie było - było za to zapewnienie, że sadzonki są piękne.... Niestety sprzedawcy epi chyba w ogóle nie zamieszczają foto tego, co sprzedają - ale do tej pory, kiedy w opisie podawano, że roślina jest w dobrym stanie, to rzeczywiście w takim była. W tym wypadku, stan jest, jak widać...Mam jednak nadzieję, że może wszystko się dobrze skończy. A teraz moje dzisiejsze fotki; owoc passiflory i bugenwilla (trochę urosła odkąd ją kupiłam) :P :wink:
Obrazek Obrazek

Nie uwierzycie - właśnie przed minutą wierzba, która miała być wzorem dla mojego bonsai z glicynii, przełamała się i padła na czyjś samochód. Wraz z owym nieszczęsnym autem poległ mój ideał :cry: :cry: :cry: Tak się zastanawiam, czy może z tej bugenwilli nie dałoby się zrobić bonsai? Tylko tym razem lepiej poszukam sobie wzorca na zdjęciu :wink:
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

O rany :shock: !! Jestem po WIELKIM wrażeniem Twoich roślinek .... same CUDA!! Tfu, tfu żeby nie zauroczyć :wink: Muszę przyznać że wiekszość z tych roślinek widzę pierwszy raz na oczy .... tym większy podziw,cuda!
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agar pisze:Nie uwierzycie - właśnie przed minutą wierzba, która miała być wzorem dla mojego bonsai z glicynii, przełamała się i padła na czyjś samochód.
Kurczę jaka szkoda :( to okropne wiatrzysko :evil: Z bungenvilli to jeszcze nie widziałam bonsai, i nie mam pojęcia czy sie nadaje, ale mógłby być ciekawy efekt :wink:
Pozdrawiam Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tutaj można poczytać i zobaczyć bonsai :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Effa, faktycznie ogromna szkoda - to było wiekowe, przepiękne drzewo (zresztą widać na foto), a teraz jest jakiś kikut i do tego uszkodziło się czyjeś auto.
Myszorek, to bonsai z drugiego i trzeciego zdjęcia cudowne :P Chyba troszkę będę musiała pokombinować z pniem, póki jest na tyle młody by dać się wygiąć :twisted: Bonsai z bugenwilli są cudne, ale trzeba mieć ogromne umiejętności, żeby tak drzewko poprowadzić :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko rób rób to bonsai :D widzę, że bungenvilla idealnie sie nadaje :D
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Witam; to dwie z moich nowych sadzonek; niestety nie wiem, jak się nazywają te rośliny (ta na pierwszym zdjęciu ma omszone listki - od góry i dołu - i chyba jest pnąca; ta na drugim też wygląda na pnącą lub zwisającą). Dalej: epiphyllum cadet, które po prawie roku zdecydowało się dać oznaki życia; zaczątek pędu hoi carnosy i epiphyllum oxypetalum, które młode listki wypuszcza tylko z jednej strony (choć ma tyle samo światła z każdego boku) :evil:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Witam; przedstawiam Wam moje adenium obesum:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
A to adenium socotranum, trochę "chuderlawe", ale mam nadzieję, że z czasem jego kaudeks się poszerzy...
ObrazekObrazek[/list]
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Jak zawsze pokazujesz coś ciekawego. Mam nadzieję, że szczepki zdrowo się rozrosna i nabiorą rozpędu. Adenium wygląda bardzo interesujaco :shock: :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Bardzo ładne roślinki. Adenium niesamowite - pierwszy raz widzę taką roślinkę.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”