Storczyki dewuka
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
u mnie też pojawiły się falangi mrówek tym razem do dendrobium- wydzielało lepkie krople chyba na zmianę pogody albo płacze postresie wystawowym ?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- dewuka
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja ich się pozbyłam - to znaczy powędrowały pewnie gdzie indziej.MariaTeresa pisze:u mnie też pojawiły się falangi mrówek tym razem do dendrobium- wydzielało lepkie krople chyba na zmianę pogody albo płacze postresie wystawowym ?

ślicznotki
witaj piękne te Twoje okazy no i masz kawałek porządnego parapetu do hodowli ich pozdrawiam
martuś
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, masz się czym cieszyć
Aż wzięłam linijkę, żeby zobaczyć te 11 cm, normalny szok
Sprzętu Ci zazdroszczę, możesz teraz spokojnie pobiegać nocą po ogrodzie

Sprzętu Ci zazdroszczę, możesz teraz spokojnie pobiegać nocą po ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, mam takie zaległości, że szok
Ale zaraz je nadrobię
Zaszalałaś z zakupami....ale Ci zazdroszczę. Jak wrócę z sanatorium to też trochę poszaleję, teraz nie mogę córce robić dodatkowego kłopotu. Napisałam Ci PW, zerknij w wolnej chwili.

Zaszalałaś z zakupami....ale Ci zazdroszczę. Jak wrócę z sanatorium to też trochę poszaleję, teraz nie mogę córce robić dodatkowego kłopotu. Napisałam Ci PW, zerknij w wolnej chwili.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- dewuka
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Tak wygląda moje storczykowe okno, chociaż oczywiście storczyki stoją już i na innych

Ten różowy to połamaniec z netto, który kwitnie od 12 lutego i przedłuża oba pędy (na jednym pędzie 1 pąk, na drugim 2).

Różowy z przeceny od Tomaszewskiego przedłużył pęd o ....8 pąków a 2 następne to pędy na storczykach z wymiany z Karinką.
No i największa radość. Chory storczyk - plama na liściu wygląda na zasuszoną. Trzykrotnie pryskany Topsinem. Ma 3 nowe korzonki i 2 pędy.