Witajcie

.
Wczoraj miałam ładną pogodę i w końcu wymieniłam bratki w donicach na inne jednoroczne . Przed dom powędrowały niecierpki oraz fuksje stojące. Mam tam półcień i te rośliny powinny dać radę . Na balkonie zawisły skrzynki z pełnymi fioletowymi surfiniami. Nie szalałam w tym roku z ilością donic więc jest raczej skromnie

. Dzisiaj byłam z Weroniką na wyjezdnym i przy okazji udało mi się kupić lilaka Palibin na pniu

oraz kocimiętkę Purple Haze

. Jest zdecydowanie niższa niż ta zwykła kocimiętka i ma olbrzymie kłosy

. Oby tylko chciała rosnąc jak ta zwykła

.
Mary Rose.
Olu dziękuję

. Róża LO to oczywiście Louise Odier . Nie mogę doczekać się jej kwitnienia bo pąków ma mnóstwo a ten jej zapach . Ja również większość róż mam z bylinami i miejscami widzę, że przesadziłam z gęstością

. Ostróżki tego roku bardzo mi się rozrosły i zjadają wszystko wokół

. Pozdrawiam

.
Kocimiętka Purple Haze .
Pastella.
Claire Marshall.
Marysiu takie malutkie koteczki są słodkie

. Jedyne zdjęcia jakie można zrobić kotce to wtedy kiedy śpi

. Zdjęcia na pamiątkę warto mieć bo potem jest dowód jak wszystko zmieniało się przez lata. Poza tym takie porównania wpływają motywująco. Czosnki czarują a to jeszcze nie koniec ich pokazu . Pozdrawiam

.
Artemis.
Rose de Resht.
Agnieszko faktycznie czosnki sieją się jak głupie i dlatego ja jak przekwitną to wycinam kule. Trochę mi szkoda bo takie zaschnięte też fajnie wyglądają . Zdjęcia warto robić bo jednak pamięć nie jest tak dobra jak zdjęcia, które można potem porównać. Pozdrawiam

.
Dzieci Warszawy (?) .
Jan Paweł II.
Proteus.
Aniu piwonie już przekwitają ale mam jeszcze trzy nowinki , które pokażą kwiat po raz pierwszy. Dzisiaj zakwitła Władysława

. Ma piękne pojedyncze kwiaty , jest śliczna. Powojniki dopiero u mnie zaszaleją bo najwięcej mam włoskich

. Pozdrawiam

.
Niobe.
Mariuszu takie zdjęcia porównawcze to świetna sprawa

. Przede wszystkim działają bardzo motywująco. Róże niedługo powinny pokazać więcej kwiatów i już nie mogę się doczekać. Dziękuję i wzajemnie pozdrawiam

.
Arabella z LO.
The President.
Władysława.
Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę

.