Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

O pięknie, kotek, piesek i dwie dziewczynki, teraz to dopiero będziesz miała wesoło :;230
Ale kicia śliczna ;:167 Takie maluchy są pocieszne!
Bardzo ładne masz czosnki, a niektóre fioletowe już przekwitają- ścinasz takie? Bo neiw iem co z moimi począć, czy jak zakwitną, to nie osłabi cebulek :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, ale z Ciebie pracowita pszczółka. I jak, wygrałaś dziś walkę z chwastami ?
Czekam niecierpliwie na ping pongi :lol: Zapowiadają się nie za duże, ale w takiej ilości mogą super się prezentować.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Za mną pracowity dzień , poza tonami prania jakie powiesiłam wyplewiłam też większość rabat ;:215 . Niestety nie prysnęłam mszyc bo najpierw wiało a potem to już nie miałam czasu jak dzieci wróciły do domu. No nic, może jutro rano dam radę. Ostróżki pokazują swoje cudne pąki a róże już coraz bliżej ;:138 . Nie mogę doczekać się tego momentu kiedy zakwitną większością kwiatów ;:108 .

Proteus.

Obrazek

Róże Claire Marshall , zdjęcie nijak nie oddaje koloru jej kwiatów.

Obrazek

Agnieszko w sumie to nasz drugi kot ale pierwszy jest bezimienny i to kocur, którego wiecznie nie ma w domu. Liczę, że kocica będzie jednak trzymała się swojego terytorium ;:333 . Czosnki dzisiaj wycięłam a przynajmniej część . Nie chcę żeby się wysiały a u mnie robią to na potęgę. Czy zostawienie nasienników osłabi cebulę?? Na pewno w jakimś stopniu na nią wpływa ale nie zauważyłam, żeby jakoś mocno ją wyeksploatowało . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Pastella.

Obrazek

Obrazek

Stefa ładnie podrosła ;:167 .

Obrazek

Wiolu tak, chwasty pokonane chociaż wiadomo, że nie udało mi się zwalczyć wszystkich :;230 . Jeszcze jutro trochę poplewię i będę miała spokój na pewien czas. Z tymi czosnkami to zrobiłam mały błąd bo nie sadziłam ich tak bardzo w jednym miejscu tylko ciut rozrzuciłam po dwóch rabatach. Zobaczymy czy będzie je widać ;:131 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

LO jak zwykle nie zawodzi.

Obrazek

Obrazek

To samo miejsce co powyżej - wiosna 2015r.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Pozytywne zmiany i fajnie zagospodarowany ogród roślinami :) Róża LO (czy możesz rozwinąć tajemniczy skrót?) robi wrażenie już teraz :) U mnie większość róż rośnie między bylinami, które z kolei nieco je przesłaniają.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko jaka cudna Nesca ;:167 Małemu kotkowi bardzo trudno zrobić zdjęcie, bo to żywe srebro.
Ogród zmienia się nie do poznania, dobrze zachować stare zdjęcia ;:333
Wracając do roślin na pniu to może być sprawa podłoża, u mnie ciężka glina to jest problem może z nawodnieniem wierzchołka w czasie suszy :wink:
Czosnki zawróciły mi w głowie bez reszty ;:219 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Cudowny koteczek, pilnuj jej. :D
Czosnki ogromne kule. Świetnie wyglądają. Sieją się na potęgę. Mam takie zwykłe i jednego roku nie ścięłam i do tej pory wychodzę w korze. Wygląda to tak jakbym posiała szczypiorek w korze.
Może jak pooglądam jeszcze trochę te Czosnki zapragnę je mieć i kupię. ;:224
Zdjęcie poglądowe super sprawa. Też mam kilka takich. Wracam do nich z sentymentem. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewelinko :wit
Piękne powojniki. Róże już królują .
A i piwonie nie ustępują. Mają swój wyjątkowy czas.szkoda że tak szybko przejwitaja.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinko niesamowite metamorfozy widać na pokazanych zdjęciach :) dużo ciężkiej pracy ale efekty super ;:oj róże już czekają na start i będzie coś pięknego :) inne kwitnienia niesamowite ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj miałam ładną pogodę i w końcu wymieniłam bratki w donicach na inne jednoroczne . Przed dom powędrowały niecierpki oraz fuksje stojące. Mam tam półcień i te rośliny powinny dać radę . Na balkonie zawisły skrzynki z pełnymi fioletowymi surfiniami. Nie szalałam w tym roku z ilością donic więc jest raczej skromnie ;:131 . Dzisiaj byłam z Weroniką na wyjezdnym i przy okazji udało mi się kupić lilaka Palibin na pniu ;:138 oraz kocimiętkę Purple Haze ;:215 . Jest zdecydowanie niższa niż ta zwykła kocimiętka i ma olbrzymie kłosy ;:oj . Oby tylko chciała rosnąc jak ta zwykła ;:173 .

Obrazek

Obrazek

Mary Rose.

Obrazek

Olu dziękuję ;:196 . Róża LO to oczywiście Louise Odier . Nie mogę doczekać się jej kwitnienia bo pąków ma mnóstwo a ten jej zapach . Ja również większość róż mam z bylinami i miejscami widzę, że przesadziłam z gęstością ;:222 . Ostróżki tego roku bardzo mi się rozrosły i zjadają wszystko wokół :oops: . Pozdrawiam :wit .

Kocimiętka Purple Haze .

Obrazek

Pastella.

Obrazek

Claire Marshall.

Obrazek

Marysiu takie malutkie koteczki są słodkie ;:167 . Jedyne zdjęcia jakie można zrobić kotce to wtedy kiedy śpi :;230 . Zdjęcia na pamiątkę warto mieć bo potem jest dowód jak wszystko zmieniało się przez lata. Poza tym takie porównania wpływają motywująco. Czosnki czarują a to jeszcze nie koniec ich pokazu . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Artemis.

Obrazek

Rose de Resht.

Obrazek

Agnieszko faktycznie czosnki sieją się jak głupie i dlatego ja jak przekwitną to wycinam kule. Trochę mi szkoda bo takie zaschnięte też fajnie wyglądają . Zdjęcia warto robić bo jednak pamięć nie jest tak dobra jak zdjęcia, które można potem porównać. Pozdrawiam ;:196 .

Dzieci Warszawy (?) .

Obrazek

Jan Paweł II.

Obrazek

Proteus.

Obrazek

Aniu piwonie już przekwitają ale mam jeszcze trzy nowinki , które pokażą kwiat po raz pierwszy. Dzisiaj zakwitła Władysława ;:138 . Ma piękne pojedyncze kwiaty , jest śliczna. Powojniki dopiero u mnie zaszaleją bo najwięcej mam włoskich ;:108 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Niobe.

Obrazek

Obrazek

Mariuszu takie zdjęcia porównawcze to świetna sprawa ;:108 . Przede wszystkim działają bardzo motywująco. Róże niedługo powinny pokazać więcej kwiatów i już nie mogę się doczekać. Dziękuję i wzajemnie pozdrawiam :wit .

Arabella z LO.

Obrazek

Obrazek

The President.

Obrazek

Obrazek

Władysława.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Dużo się dzieje u Ciebie- kiciusia, psinka i taki piękny busz na rabatach. Bardzo wiele się napracowałaś, ale efekty są wspaniałe. ;:167 Róże zdrowiutkie, wiele czosnków, niebieskości, bardzo mi się podoba. :) Te ping pongi i ja sadziłam, ale nie wiem czy zakwitną, przemarzły mi trochę zimą.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko powojniki i róże, już wystarczą, żeby cieszyć się ogrodem. A tu jeszcze moja ulubiona piwonia się pyszni kwiatami. ;:oj
Pokazując, jak rabaty zapełniły się kwiatami i krzewami, już odpowiedziałaś sobie, jak drzewa szybko pokażą na co je stać. ;:108
Mam już trzy odmiany kocimiętki, ale takiej ładnej jeszcze nie widziałam. Świetny zakup. ;:215
Pozdrawiam ;:3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko odbierz priv :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko śliczna ta Arabella! Róże u Ciebie już kwitną, a moje dalej w pączkach i najgorsze że pączków coraz mniej, bo jakaś niewidoczna zaraza odgryza je i główki zwieszają ;:124 Pozdrawiam i cudownych kwitnień :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zatrzymała się na dłużej przy zdjęciach Neski ;:167 żeby to takie małe zostało na zawsze ;:306
Podziwiam powojniki i zakrada się zazdrość :;230 Nigdy nie będę mieć takich okazów w tym swoim lesie :;230
Niech ci zdrowo rosną ;:168
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, nowy domownik ;:215 Słodkie śliczności. A jak się dogaduje z Colą?
Różyczki u Ciebie tuż, tuż, a LO powala ilością pąków ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”