W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Aniu i warzywnik i kwiaty piękne. :) Róże wow! ;:oj Moje długo każą na siebie czekać... :roll: ;:145
U mnie też większa susza niż w zeszłym roku, a ja nie dam rady dojeżdżać tam i podlewać- byłam w niedzielę, będę dopiero jutro.
Jedną z ulubionych szkółek w mojej drodze do pracy zamknęli, pożarła ją galeria. Szkoda.
Życzę deszczu i pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, kupiłam Charles?a de Mills?a. To moja trzecia przymiarka do tej róży (tak się na nią zawzięłam). Tym razem przyjechał od Schultheis?a; tu już nie może być pomyłki :)
Dziękuję za wstawienie fotki ;:196
Cudowny jest Twój majowy ogród. A ten apetyczny deserek to z Twojej działeczki?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie u Ciebie :D Słońce, rośliny i więcej czego potrzeba? Szkoda tylko, że taka susze macie. U mnie deszczu dużo było. Po chwastach od razu to widać :lol: Dziś w nocy tez padało i to mnie cieszy bo w poniedziałek posadziłam kocimiętkę i karmnika ościstego. Życzę i Tobie deszczu porządnego ;:108 Zazdroszczę Ci fajnej szkółki w pobliżu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu już cudny widok, a jak piwonia zakwitnie. ;:oj

Obrazek

Współczuję suszy, u mnie też 5 tygodni nie padało. Dwa dni drobnego deszczu wystarczyło i już mam nawodniony ogród.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I i u Ciebie różyczki już pięknie kwitną. ;:215
Orliki piękne. Piwonie zapowiadają cudny widok.
Tak ,masz dobre oko . Trochę rożnych ozdób ogrodowych I mnie przybyło. A jeszcze są w planach. :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ojej, swoje truskawki, marzą mi się takie prawdziwe swoje "z pola" :wink: i z piaskiem w zębach. Dawne zamierzchłe czasy....
Aniu, ja też czekam aż któraś w pierwszych róż otworzy swoje pąki, a tu nic, cisza na morzu. Sucho i ciepło i szkodniki sobie grasują, nawet bruzdownice nie do końca wytępione i mszyc też pełno. Chyba jutro pójdę poszukać Twojego preparatu.
Uwielbiam piwonie, jak pękają te zielone pąki ukazując pachnące płatki.
Z klematisami mam tak samo, współpracy prawie brak.
Róża balkonowa jest prześliczna w każdej fazie rozkwitu.
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Z pomidorków powinnaś być zadowolona. Ja swoje uwielbiam. Mają inny smak niz te kupione, a wychodowane przez siebie to już powód do dumy. ;:63 Pięknie się prezentują posadzone. Ja mam swoje w małej szklarni. Myślę, że w połowie czerwca już będą gotowe do jedzenia.
Piwonie pięknie zapączkowane, a i róże zaczynają swój pokaz. Wg mnie Lady of Shalott ze wszystkich moich najładniej buduje krzaczek i tak jak piszesz powinne inne brać z niej przykład. ;:108
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu truskaweczki wyglądają bardzo apetycznie, u mnie jeszcze zielone :) susza podobnie jak u Ciebie, chociaż dzisiaj popadało 10 minut, nie wiem czy coś pomogło, ale zawsze dobre i to :) u Ciebie piękne kwitnienia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, jak tam popadało u Ciebie.
U nas wczoraj przeszła burza i trochę poratowało. Szczęście że gradu nie było.
Dziękuję za namiar na szkółkę. Zobaczę ,czy czasu nam wystarczy, bo mamy tylko kilka dni wolnego a planów co niemiara .
Ale pysznie te truskawy wyglądają :lol:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, te wszystkie drobiazgi to takie małe klejnoty, takie "kropeczki" nad "i" ;:215
Moja Lady of Schalott ładnie się rozkrzewia, tylko bardzo dużo miała takich pustych pędów bez pączków :roll: przycięłam je i mam nadzieję, że puszczą dalej.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, balkonowa różyczka bardzo ładny ma kolor ;:333 Z nazwą jednak nie pomogę :oops:
U nas też do wczoraj było strasznie sucho. Po sobotnich deszczach sytuacja trochę się poprawiła. Mam nadzieję, że i u Ciebie spadł deszcz i podlał spragnione roślinki.
Czekam na zdjęcia kwitnących różyczek ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale gorąc... ;:3 no lato w pełni,róże zaczynają pokazywać swoje wdzięki. Do tego piwonie,bodziszki i już na dniach ostróżki. Ferie barw,nareszcie zobaczę róże w pełni kwitnienia.
Tylko jedno mnie martwi,u mnie nadal susza ;:124 ,nie padało od ostatniego wpisu,staram się jeździć w miarę możliwości podlewać. Pomidory mnie wołają i inne warzywka. Krzewy owocowe też chcą pić.

Moni warzywka mnie bardzo cieszą jak nigdy,a to dlatego,że pomidorki sama wysiałam:)
Wciąż brakuje deszczu,z konewki staram się podlewać,niezłą kondycję sobie wyrobię:)
Do szkółki chętnie wybiorę się ponownie,może w końcu capnę klona?

W pąkach F.Permantier

Obrazek

Aniu to znaczy,że pomyłkowo przesyłali inną różę niż Charles? ;:224
Truskawki kupne od pani z bazarku,swoich niestety nie mam. Często na działce zajadamy truskawki ze śmietaną. Ostatnio ugotowałam makaron i obiad na słodko zaliczony:)

Madame Pierre Ogier

Obrazek

Iza deszczu jak nie było tak nie ma,a chwasty i tak szaleją. Co rusz latam i wyrywam ;:89
Czasami marudzę,że zamiast korzystać z uroków działki to ja latam pomiędzy rabatami z dziabką.

cardinal we fiolecie

Obrazek

Soniu piwonie już wszystkie kwitną,piękne są,a biała ma ogromne kwiaty:)
Dzisiaj jadę po południu podlać działkę,będę do wieczora ;:108 Może w końcu doczekam się upragnionego deszczu?

Nn zapach cudny ;:170

Obrazek

Aniu-anabuko róże szybciej wystartowały niż w zeszłym roku,ale ja się z tego faktu bardzo cieszę:)
Ozdoby ogrodowe lubię i mam jeszcze kilka aranżacji w planie... ;:170 wymarzony rower,który już u Ciebie dojrzałam:)

Obrazek

Alu niestety nie mamy truskawek,zostały jesienią posadzone,ale coś złego się z nimi stało i po zimie nic nie zostało:(W to miejsce mama moja posiała ogórki,te za to pięknie wzeszły.
Właśnie nie ma deszczu i dlatego okropne szkodniki sobie poczynają ;:303 . Znalazłam kilka wygryzionych pąków,włażą do środka. Ostatnio ręcznie ściągałam mszyce,ja też nie mogę trafić do ogrodniczego po preparat. Może dziś podjadę? Czasu brakuje na wszystko...

Gertrude Jekyll ;:167

Obrazek

Irenko zobaczymy jak moje pomidorki urosną i wydadzą sporo owoców,będę wtedy dumna,na razie się o nie boję. Zaczynają przyrastać,a to dobry znak. Nie ma wiatrów,stoją sztywno,oby tak dalej.
Niedługo zostaną opryskane miksturą z drożdży:)
Ostatnio byłam na działce,ale zapomniałam wziąć aparat i nie zrobiłam zdjęć pierwszym różyczkom. Swoje 3 piękne kwiaty pokazała Lady of Schalott i Gertrude Jekyll,Cardinal i Pompadoure. Poczułam,że to się dopiero zaczyna,przedsmak radości:)

Chippendale

Obrazek

Mariusz niestety to kupne truskawki,ale pyszne były:)Pomimo suszy rośliny dobrze sobie radzą,ale wciąż liczę na porządny deszcz,dmucham na chmury,a tu zero kropli:(

nn w innym świetle

Obrazek

Wiolu niestety zero deszczu,nie pamiętam roku,żeby było u nas tak sucho.
Ciekawe,czy znajdziesz czas na szkółkę;) Pewnie stamtąd nie wyjedziesz z pustą ręką.
Fachowa obsługa,pani w ciemnych włosach;)

Winchester Catherdal

Obrazek

Basiu dekoracje ogrodowe nadają ogrodowi klimatu,ale wszystko z umiarem. Nie lubię przesytu ;:224
Ja też mam na Celebrating Life same puste pędy bez ani jednego pąka. To samo tyczy się Madame Anisette,straszna marudera z niej:(

Piwonia w różu

Obrazek

Dorotko no właśnie deszcz zapomniał o naszych rejonach ;:98 Rośliny mają słoneczną kąpiel,a one chcą deszczu. Dziś znów pojadę polatać z konewkami,dwa węże puszczam,kiedy na rabaty zajdzie cień. Tak kombinuję,by liście nie były pochlapane wodą,ale to nie jest łatwe zadanie.
Jedna róża mnie denerwuje,ma pełno pąków,a przy tym plamistość,rośnie koło zdrowej Crocus Rose,na jesieni ją wywalę Jaciuaes Cartier ?.Kilka róż zaczęło pokaz,na razie po kilka kwiatów mają,ale i tak się cieszę,że to już.

Oliwia Rose drugi rok u mnie,ma więcej przyrostów,zapowiada się cudnie:)

Obrazek

Eden Rose

Obrazek

Niestrudzony powojnik bylinowy Roogouchi

Obrazek

Goździk

Obrazek

Piwonia biała z orlikiem

Obrazek

Obrazek

Najpóźniejszy różanecznik....

Obrazek

Moja ulubiona żurawka Southern Comfort

Obrazek

Ogórki ładnie wzeszły:)

Obrazek

Makaron z truskawkami i śmietaną...mniam

Obrazek

Buziaki...dziękuję Wam wszystkim za życzenie deszczu,może w końcu przybłąka się jakaś chmura?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu my wszystkie forumowe różomaniaczki już tak tuptamy nogami na pierwsze kwitnienia. Na jednym, niepodpisanym zdjęciu widzę różę mchową? Piękne je masz, tyle chciejstw jeszcze tu upatruję..
A moje ogórki w tym roku byle jak- rozsada, której miałam mnóstwo padła (obstawiam tekturowe doniczki), z nasion kiepsko wschodzą. Za sucho. U mnie deszczu nie było już1,5 tyg. Życzę go i Tobie. :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Aniu, rano już byłam u Ciebie, ale się nie wpisałam. Teraz nadrabiam zaległości. Moje różyczki też już zaczynają tylko maja jakieś oznaki niedokarmienia. Nic dziwnego skoro ich nie zasiliłam. Fajny czas dla nas nastaje bo możemy oglądać tyle odmian i to za darmo. Każda z nas ma jakąś inną królową. Ta biała piwonia to zapewne Festiva Maxima. Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Coraz więcej widzę pięknych róż w rozkwicie.
Ja jeszcze czekam.
Piwonie ślicznie. Zwłaszcza ta biała. Moje w tym roku jeszcze nie wszystkie zakwitną.
Goździki kamienne i ja bardzo lubię. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”