Julciu zrobiłaś mi ogromną niespodziankę i przysłałaś wielką pakę roślin, podejrzewam że sobie z nich niewiele zostawiłaś. Przecież kuklika dopiero co kupiłaś a do mnie przyszła piękną sadzonka co ja mówię...podzieliłam ja na dwie duże

Puszkinie chyba wszystkie wykopałaś i astry, złocień i nawet turki przyszły do mnie. Fajny ten majeranek trwały razem z goździkami i macierzanką poszły na nowy skalniak obok schodków na taras. Aksamitki większe niż moje posiane, ale moje przykryły liście innej rośliny i nie ma się co dziwić

Wszytko posadzone podlane i tylko dla tej cudnej żabci muszę znaleźć reprezentacyjną doniczkę z roślinką

Bardzo Ci dziękuję

Sylwio jak będą nasiona dojrzałe to ogłoszę tutaj i wtedy poproszę o przypomnienie się i adres na pw.
Mówisz że te cebule to do zielonych rąk idą, ale ja mam czarne ręce bo strasznie mi się niszczą i mimo że staram się w rękawiczkach pracować to zawsze coś pogrzebię gołymi

Mały czarny tak szukał jedzenia w miseczce, że cały w nią wlazł
Aniu ja mam dopiero pierwsze kwiatki, a one zawsze nie są za bardzo dorodne

W każdym wątku znajdujemy nowości o których nie słyszeliśmy

Fajny dzieciak, będzie z niego hodowca
Marysiu żeby tylko coś z niej było
Kurczaczek tak zajęty
chamaniem że wpadł do miski

Moim tulipanom też nigdy nic nie wyrastało, to pierwszy raz. Zresztą mam kilka doniczek wykopanych z roślinami, a cebule są na chyba trzech roślinach
Jak będziesz chciała to wyślę nasiona, siane w lecie wszystkie kiełkują. Biała wyszła na wiosnę a czerwona posiana obok już w jesieni. Chyba, że chcesz siewki?
Zaczyna się czas piwonii
i róż!
i miły akcent na zakończenie, Marysiu jestem Ci bardzo wdzięczna za ten krzew
Miłego wieczoru