Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Gilia capitata będzie przeze mnie inwigilowana. ;:oj Kurczak po prostu się wypiął, tylko nie wiadomo na kogo. ;:218 Moim tulipanom nic z boku nie wyrasta.
Ciekawa ta kapusta zastępcza. Znowu muszę się dokształcić.
Jarzmiankę siałam , ale mi nie wyszła. ;:222
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu zrobiłaś mi ogromną niespodziankę i przysłałaś wielką pakę roślin, podejrzewam że sobie z nich niewiele zostawiłaś. Przecież kuklika dopiero co kupiłaś a do mnie przyszła piękną sadzonka co ja mówię...podzieliłam ja na dwie duże ;:215 Puszkinie chyba wszystkie wykopałaś i astry, złocień i nawet turki przyszły do mnie. Fajny ten majeranek trwały razem z goździkami i macierzanką poszły na nowy skalniak obok schodków na taras. Aksamitki większe niż moje posiane, ale moje przykryły liście innej rośliny i nie ma się co dziwić ;:306 Wszytko posadzone podlane i tylko dla tej cudnej żabci muszę znaleźć reprezentacyjną doniczkę z roślinką :D Bardzo Ci dziękuję ;:196

Obrazek

ObrazekObrazek

Sylwio jak będą nasiona dojrzałe to ogłoszę tutaj i wtedy poproszę o przypomnienie się i adres na pw.
Mówisz że te cebule to do zielonych rąk idą, ale ja mam czarne ręce bo strasznie mi się niszczą i mimo że staram się w rękawiczkach pracować to zawsze coś pogrzebię gołymi ;:306 Mały czarny tak szukał jedzenia w miseczce, że cały w nią wlazł ;:306

Aniu ja mam dopiero pierwsze kwiatki, a one zawsze nie są za bardzo dorodne :D W każdym wątku znajdujemy nowości o których nie słyszeliśmy :lol: Fajny dzieciak, będzie z niego hodowca ;:215

Marysiu żeby tylko coś z niej było :shock:
Kurczaczek tak zajęty chamaniem że wpadł do miski ;:306 Moim tulipanom też nigdy nic nie wyrastało, to pierwszy raz. Zresztą mam kilka doniczek wykopanych z roślinami, a cebule są na chyba trzech roślinach ;:202
Jak będziesz chciała to wyślę nasiona, siane w lecie wszystkie kiełkują. Biała wyszła na wiosnę a czerwona posiana obok już w jesieni. Chyba, że chcesz siewki?

Zaczyna się czas piwonii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i róż!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i miły akcent na zakończenie, Marysiu jestem Ci bardzo wdzięczna za ten krzew ;:196
Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie róże kwitną, u mnie oczywiście jak tylko pączek się pojawi to sarna sobie zje :evil:. Nie jedzą tylko tej, która odbiła z podkładki. Zawsze coś :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się ,ze paczuszka dotarła. U mnie upały , więc godzina paczki na słońcu i nie było by co sadzić.
Majeranek ścinam i suszę,mam na zimę ;:108 jest jednak mniej aromatyczny od jednorocznego.
Kuklik naprawdę dobrze się rozrasta, na kompoście z obornikiem więc mogłam podzielić mam jeszcze wielką kępkę, Twój zwisły też już wypuszcza śliczną rozetkę ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dopiero po rozpakowaniu rośliny poczuły upał, dlatego szybko sadziłam a w paczce czuły się świetnie zresztą widzisz w jakiej są kondycji. Za wszystko i za żabkę duża buźka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu co jest na ostatniej fotce czy to krzewuszka ??? .Maluszki pierzaste są cudne z kuperkami w górze,Czy mama kwoka nie dziobie ich .Znów doszło sporo roślinek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu już drugi raz pytasz :D to kolkwicja! Nie kwoka dba o swoje maluchy na razie troskliwie nimi się opiekuje :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,cudne piwonie kwitną u Ciebie,już nie mogę doczekać się ich widoku w moim ogrodzie jeżeli jeszcze coś zostanie ,a tymczasem oglądam u Ciebie,róże też zaczynają cudownie kwitnąć,a kurczaczki milusińskie i już troszkę są podrostki,,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Zwiedzam Twój ogród regularnie ale czasem wypada się wpisać.
Kurczaczki kochaniutkie :)
Pięknie wszystko Ci kwitnie, u mnie piwonie też niektóre w pełnej krasie jeszcze. RiB coś mi padła, ale radość moja wielka bo odbiła :D
Kolkwicja piękna
A teraz sobie jeszcze pospaceruję ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Piękne piwonie i tyle róż już zakwitło. Praca wre w Twoim ogrodzie, roślin ciągle przybywa, kurczaczki śliczne i rozrabiają pod czujnym okiem kwoki.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu chwalisz moje piwonie - wszystkie dwie :;230 jak u Ciebie takie piękności zakwitły. Kurczaczki słodziaki, jak mówi Izunia. U mnie jest 6 małych pliszek, 4 sikoreczki, 3 bociany, może więcej tego wszystkiego, ale trzeba by było pobuszować po drzewach ;:306 . Jednak maluchów nie da się pogłaskać, a kulczaczki i owszem , dziewczyny byłyby wniebowzięte. :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O fiu, fiu,,,ależ ty masz dużo tych rożnych piwonii.Wszystkie ładne.Ale ta łososiowa to bardziej przyciąga wzrok i na dłużej.
Moje nowe posadzone i na jesieni i na wiosnę nie zakwitły jeszcze.A jestem ciekawa, czy chociaż odmianowo się zgadzają :)
róze tez piękne ;:167
I jeszcze tyle nowych roślin,szalejesz Marysiu!! ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Jestem , jestem , nie zgubiłam się . ;:185

Czasu mi tylko brakuje , bo dzieje się sporo innych spraw , niekoniecznie ogrodowych . Dziś dzień troszkę luźniejszy i nadrabiam forumowe zaległości .

Twoje są prześliczne , dorodne i kolorowe . Na pewno również ładnie pachną . Bardzo lubię piwonie i nawet mam ich kilka na działce . Nawet krzak , już po przekwitnięciu może stanowić dobre tło dla innych roślin .

Reszta u nie powolutku do przodu , zrobiła się susza i było kilka zimych nocy . Nawet w komunikatach pogodowych podawali , że najniższe temperatury w Zakopanym i Olsztynie . :;230
Wczoraj jednak zdrowo popadało , dobry , gęsty ciepły deszcz i świat dziś wyglądał dużo lepiej . Szczególnie polne drogi na których przestało się kurzyć , ale i kałuży niebyło , bo woda szybko wsiąkła .

Obrazek

Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cudne róże, piwonie ... a co się tak skryłaś pod rondem tego pięknego kapelusza, gdzie buźka :?:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Też zauważyłam zmianę avatarka, kobieta zmienną jest :)
Wspaniałe piwonie. Mam tylko 2 i żadna nie kwitnie, wkurzyły się, bo im za ciasno...
Życzę ci, by kurczątka zdrowo rosły. Dajesz im pokrzywę i krwawnik? Moja mama tak karmiła, wymieszane z pokrojonym jajkiem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”