Ogródkowo - powrót :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowo - powrót :)

Post »

Wow, ale u Ciebie różności ;:oj Później bo wiadomo, północ, ale masz śliczne kwitnienia ;:138
Glicynia żyje, powiem Ci ,że moje młode też tak wyglądają :)
Ale masz dużą Rutewkę, ja kupiłam i w doniczce jednaj nie widać a druga na 2 mm :(
Jasiu śpiewa a kurki garną się do niego ;:167
Ninka cudny rysunek zrobiła rodzicom , kochana córeczka ;:167 :lol: ;:138
Ślicznie u Ciebie . Piękne prymulki, żyją powojniki.
Cudne zawilce, bluszcz oryginalny, a forsycja śliczna ;:138

Powiem Ci ,,że u mnie perukowce się zasiały, nie wiedziałam ,ze to możliwe, ale sobie rosną pod płotem maluszki :wink: :;230
Bąbel całuski dostał :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj biedna miotełka, ale jak krzak wygląda jakby się męczył to faktycznie lepiej czasem dobić ;:224 Mam taką złotą tuję na rabacie, coś jej mocno tego roku zaszkodziło, za tydzień idzie pod piłę ;:173
Ale macie śliczny dom ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karola ;:168 dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Perukowce Ci się zasiały? ;:oj ;:138 Mój wolno rośnie... Ale sorry, taki mamy klimat :;230
Aguss dziękuję :) miotła sobie pójdzie, bo żal na nią patrzeć jak się męczy. Chociaż może dam jej jeszcze jeden sezon... zasilę. Może coś z niej będzie... Albo będzie podporą dla pnących :lol:
:uszy
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Gruszki na wierzbie i kwiatki na tui :lol: Wiesz co, ja jakieś pięć lat temu też dałabym się nabrać ;:224 Nie miałam pojęcie o ogrodzie, wyciachałam naszą mahonię, jak kupiliśmy dom, bo myślałam, ze to ostrokrzew. Nie poznałam też lilaków ani jaśminowca, póki nie zakwitły :wink:
Pewnie jak miotle coś podsadzisz, to ukryje jej ten podeschnięty dół i wyładnieje ;:108
Mi się strasznie podobały silki! W ogóle jak dwa lata temu wymyśliłam, że chcę kury mieć, to myślałam tylko o silkach. Pokazywałam M.owi i przekonywałam go, ze taka kurka to jest prawie jak króliczek, o, zobacz, jaka puchata, dziecku się spodoba :;230 Nawet takie powiedzenie mieliśmy (to wymyślił kolega z pracy M.a) "kurki jedwabiste są zaj...te" ;:306
No ale wtedy nie dawał się jeszcze przekonać :wink: Potem uznałam, ze może na pierwsze kury wybiorę takie normalne, żeby mniej było szkoda, jak jednak się nie uda. Dziś jadę na kurzy targ i biorę pod uwagę że mi do serce przypadnie jakieś pierzaste, nawet karton wpakuję, jakby co ;:224 Może wrócimy z czymś ciekawszym, niż tylko pszenica.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aguss odpisałam u Ciebie ;:333
A dziś pokażę, jak "zaawansowana" jest u mnie wiosna ;:306 jakaś leniwa w każdym razie:
Jedna z piwonii:
Obrazek
Jaśminowiec wonny:
Obrazek
Chaos :)
Obrazek
Ostróżki:
Obrazek
Epimedium grandiflorum:
Obrazek
Pierwszy kwitnący krzew :) złotlin:
Obrazek
Gęsiówka kaukaska:
Obrazek
Pierwiosnki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Orliki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wielosił
Obrazek
To roślinka od Karoli: Żyje :tan
Obrazek
To też od Karoli i też żyje ;:108
Obrazek
Żylistek:
Obrazek
Jeszcze dalsza perspektywa:
Obrazek
Brunera:
Obrazek
Floksy dopiero zaczynają:
Obrazek
Obiela:

Obrazek

Miłorząb japoński:
Obrazek
Obrazek
Katalpa:
Obrazek
Kalina japońska:
Obrazek
Obrazek
Berberysy:
Obrazek
I to tyle :heja
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Moniczko, nie narzekaj, ;:185 Twoja wiosna może nieco spóźniona, ale i tak kolorowa, ;:333 a przede wszystkim ma to, co wiosną najpiękniejsze: wszystkie odcienie świeżutkiej zieleni. ;:138 ;:138
Moja wiosna też nie wyrywna, a cieszy każdy najdrobniejszy kwiatuszek. :tan
Dobrego tygodnia. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

:oops: No pewnie Lucynko. Nie mam powodów do narzekania :) wręcz przeciwnie. Jestem wdzięczna za każdy listek i kwiatek :tan ;:138 ;:167
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

Jeszcze tydzień cierpliwość i wiosna będzie pełną gębą ;:63 u Ciebie już pełno jej oznak ;:138
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Moniczko, całkiem przyzwoita wiosna u Ciebie, dużo zieleni a wczesnowiosenne dodają koloru. ;:63 ;:63
Najbardziej spodobał mi się Jasiu uczący kury śpiewać a one były tym bardzo zainteresowane ;:111 coś z tego będzie a trening czyni mistrza. ;:215 Wyściskaj małego wirtuoza. ;:168
Narzekałaś na gęsiówkę, że ma łysy środek, jak temu nie zaradzisz będzie gorzej.Wszystkie rośliny kobiercowe należy przyciąć zaraz po kwitnieniu, gęsiówkę niziutko a np. smagliczkę skalną czy ubiorek wiecznie zielony, tylko trochę.Będą wtedy zwięzłe i nie rozejdą się na boki. ;:108
U mnie już czarne chmurzyska zakryły wschodzące słoneczko, będzie się działo, oby bez fajerwerków. ;:202
Po solidnym dolaniu, wszystko ruszy ze zdwojoną siłą, bo na ten deszczyk długo wszyscy czekali. ;:47
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziękuję Stasiu za porady dotyczące gęsiówki. Tak też zrobię jak skończy kwitnąć. Ogolę na łyso ;:306
Jasiu teraz zabawki kurom rzuca i jest zawiedziony, bo one nie wiedzą co z nimi robić  ;:223 a on im samochodzik, klocki ;:223 nawet swój smoczek im wrzucił :;230 nic nie rozumieją ;:124
Życzę spokojnego deszczu - najlepiej niech pada w nocy ;:215 ;:168 ;:167
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasio złote serduszko ma, dzieli się wszystkim, wyrośnie na dobrego człowieka. ;:167
Niech im trawkę przez siatkę podaje to od razu załapią w czym rzecz. ;:92
Chmury się rozproszyły i wyjrzało słoneczko, ale zrobiło się zimno.Brr ;:100
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Trawkę podaje, ale wiesz jak śmiesznie :;230 po ździebełku ;:306 kciukiem i palcem wskazującym wyrywa po jednym i przerzuca przez siatkę :)
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj będzie z niego gospodarz jak się patrzy, tylko nieco doświadczenia nabierze. ;:167 ;:138
Ogromnie kocham takie małe dzieciaczki, może dlatego Bozia dała mi tyle wnucząt.Teraz większość z nich, to już dorosłe osoby. ;:108
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Stasiu ;:oj Ty masz dorosłe wnuki? ;:oj W życiu bym nie pomyślała :) ;:138 ;:168
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Przepięknie ;:oj ;:oj .
Obielę i ja chce sobie sprawić :)