Wiesz, miałam kiedyś taką fatshederę, ale nie była u mnie długo.
Zielone eriopusa
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielone eriopusa
Paweł! Ale super wygląda ten obrazkowaty gąszcz!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przędziory ją lubią
, miałam zieloną...dwa razy i zjadły 
- mrinwestor

Obserwuj, ja za późno spostrzegłam wroga 
Mój giganteum variegata

Korci mnie żeby go uciąć tym bardziej, że ładne korzonki ma w górze pędu. Może by się rozkrzewił
Co dwie głowy to nie jedna 

Korci mnie żeby go uciąć tym bardziej, że ładne korzonki ma w górze pędu. Może by się rozkrzewił
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak dobrze, że zostawiłeś u mnie swój ślad
Nie zaglądam zbyt często do "niesukulentowych" wątków, żeby nie rozbudzać chciejstw, ale stale podziwiam cuda u Iwony/raflezji, a teraz równie niezwykłe - u Ciebie!
W pracy mam bardzo podobne klimaty (i to nie chodzi tylko o rośliny...)- od kilkunastu lat wynoszę to co u mnie się już nie mieści - np. moja ewakuowana tam araukaria ma już ponad 3 m i baaardzo rozłożystą koronę. Rzadko coś stamtąd wrzucam w moim wątku ze względu na jego temat, ale czasem coś tam pokażę.
No a papugi - brak mi słów...niby nie ma co porównywać, ale odkąd odchowałam od pisklaka kaleką ziębę, która mieszka ze mną już 4 rok (gdzieś tam w wątku ją parę razy pokazuję...), otworzyły się przede mną nowe przestrzenie = chłonę zachłannie ptasi świat. Moja ziębula też polatuje po domu (miała zgruchotane obojczyki) i wydaje się ze ma obsesję na punkcie moich roślin - nieprawdopodobne do jakich złożonych działań się posuwa, żeby się do nich dobrać, jak długo pamięta, jeśli przy którejś coś dłubię - po wypuszczeniu z klatki koniecznie musi sprawdzić, co tam robiłam...na czas jej "podlotów" wszystko musze zabezpieczać siatką, a i tak wiele razy wypatrzyła "słaby punkt" i dostała się do doniczek, podziobała nawet kilka potencjalnych trujaków (np. Euphorbia, Senecio) - ale nic się nie stało...
Wspaniały wątek!
W pracy mam bardzo podobne klimaty (i to nie chodzi tylko o rośliny...)- od kilkunastu lat wynoszę to co u mnie się już nie mieści - np. moja ewakuowana tam araukaria ma już ponad 3 m i baaardzo rozłożystą koronę. Rzadko coś stamtąd wrzucam w moim wątku ze względu na jego temat, ale czasem coś tam pokażę.
No a papugi - brak mi słów...niby nie ma co porównywać, ale odkąd odchowałam od pisklaka kaleką ziębę, która mieszka ze mną już 4 rok (gdzieś tam w wątku ją parę razy pokazuję...), otworzyły się przede mną nowe przestrzenie = chłonę zachłannie ptasi świat. Moja ziębula też polatuje po domu (miała zgruchotane obojczyki) i wydaje się ze ma obsesję na punkcie moich roślin - nieprawdopodobne do jakich złożonych działań się posuwa, żeby się do nich dobrać, jak długo pamięta, jeśli przy którejś coś dłubię - po wypuszczeniu z klatki koniecznie musi sprawdzić, co tam robiłam...na czas jej "podlotów" wszystko musze zabezpieczać siatką, a i tak wiele razy wypatrzyła "słaby punkt" i dostała się do doniczek, podziobała nawet kilka potencjalnych trujaków (np. Euphorbia, Senecio) - ale nic się nie stało...
Wspaniały wątek!
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Jaka jest szansa, ze ukorzenisz górną część? Znając Twoje umiejetności - bliska 100% pewnie.
Będziesz mieć ładną roślinę z sadzonki wierzchołkowej, na odmłodzonych korzeniach i pewnie jakieś boczne odrosty z części starej.
Chyba cięcie jest dobrym pomysłem...
Dawno go masz u siebie?
Będziesz mieć ładną roślinę z sadzonki wierzchołkowej, na odmłodzonych korzeniach i pewnie jakieś boczne odrosty z części starej.
Chyba cięcie jest dobrym pomysłem...
Dawno go masz u siebie?
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
bebos widziałem także ziębę jak jadła pierwszą truskawkę w sezonie 
raflezja giganteum ma około 2 lat tak mi się wydaje
Jak się ukorzeni tosie ukorzeni a jak nie to zawsze dół zostaje. Chyba , że go tak zostawię i pojdzie do pracy, żeby mnie nie wnerwiac.
raflezja giganteum ma około 2 lat tak mi się wydaje
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- iwik
- 100p

- Od: 2 lip 2015, o 12:07
Ile tu kolejnych zielonych. I zielonych w ciapki.
Piękne są!
Tnij. Chyba, że już miejsca nie masz.
Piękne są!
Tnij. Chyba, że już miejsca nie masz.
Iwona
Mój parapetowy zakątek
Mój parapetowy zakątek
- mrinwestor

Widać, że Twoje giganteum ma już dosyć konkretne liście.
Mnie wielkie liście u filodendronów bardzo się podobają.
Jednak ze strachem trochę myślę co będzie jak moje wyrosną
Z Ilselmanii jakoś sobie radziłam zawijając na pałąku, jednak już mi się wydaje za duży i zaczyna być niestabilny.
Mnie wielkie liście u filodendronów bardzo się podobają.
Jednak ze strachem trochę myślę co będzie jak moje wyrosną
Z Ilselmanii jakoś sobie radziłam zawijając na pałąku, jednak już mi się wydaje za duży i zaczyna być niestabilny.
- Paulinaaa
- 1000p

- Od: 9 sty 2013, o 15:35
Śliczny jest
Pewnie że tnij aż sam się prosi
Pewnie że tnij aż sam się prosi
-
cza_rna7
- 200p

- Od: 19 maja 2015, o 10:50
Fajne liściory w ciapki
.
O cięciu się nie wypowiadam, bo się nie znam.
I jeszcze z innej mańki: jak Ty podlewasz ten gąszcz przy oknie? Chyba na kolanach
.
A co to tam z tyłu? Jakaś palma?
O cięciu się nie wypowiadam, bo się nie znam.
I jeszcze z innej mańki: jak Ty podlewasz ten gąszcz przy oknie? Chyba na kolanach
A co to tam z tyłu? Jakaś palma?
Oj dojście do okna jest swobodne
A z tyłu jest Howea forsteriana 
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa