Kamyczku moje nowe nabytki nie pochodzą z marketu. W Sandomierzu mamy 2 razy w roku kiermasz kwiatowy i właśnie tam je kupiłam.
Inag do cięcia draceny też długo nie mogłam się zebrać. Wyglądała już okropnie i stwierdziłam, że albo uda się ją odmłodzić i będzie piękna, albo nie będzie jej wcale.
Kari dziękuję, że uprzedziłaś mnie, że ta peperomka jest wrażliwa na zalanie. Postaram się nie przesadzać z wodą, a czy się uda - czas pokarze
xXxAnGeLa114xXx dokładniejszych fotek naprawdę nie potrafię zrobić. Myślę, że dostatecznie dobrze jest widoczna na tym zdjęciu, które pokazałam. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o tej roślince wpisz sobie w wyszukiwarkę ''nagarbia'' i powinno ci wyskoczyś sporo tematów, również z fotkami, o tej roślince.
Ewelinko dziękuję za odwiedziny. To oczywiste, że gdy kupię sobie ten kwietniczek to wam go zaprezentuję. Te które mi się podobają są drogie, ale powoli zaczynam się decydować go kupić. To w końcu jest inwestycja na długie lata i fajnie będzie jak dom przyozdobi ładna rzecz a nie tania i byle jaka.
effa zgadzam się z tobą - zaszalałam. Ale nie mogłam się oprzeć. Dobrze, że sporo roślinek było wykupione, bo gdyby był jeszcze większy wybór to aż boję się myśleć
:P
anoli ja z nagarbią też nie mam doświadczenia. Wiem o niej tylko tyle co wyczytałam w książkach. Według wszelkiej literatury nie jest ona zbyt trudna w uprawie. Wyczytałam, że należy ona do tej samej rodziny co kolumea - ostojowate. Kolumeę uprawiam z powodzeniem wiele lat, więc mam nadzieję, że z nagarbią też tak będzie :P