Moje doniczkowe - tulipanka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

Zakupy po prostu wspaniałe :shock: ,w jakimś markecie kupowałaś?. :wink:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Tulipanko,ale jesteś odważna. Też mam taką dracenę do cięcia. Patrzę na nią i za bardzo mi się nie podoba ,ale boję się ciąć. Może poczekam i zobaczę co będzie się działo z Twoją :wink: Udane zakupy,śliczna begonia. Ciekawe jak przeżyje Twój M nowy kwietnik :lol:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanko, przepiękne te Twoje nowe nabytki! Zielona ma rację, to musi być peperomia kędzierzawa (=caperata), niestety jest bardzo wrażliwa na zalanie. Ale nie zaczynajmy tak od złych wieści, na pewno będzie Ci ładnie rosła :D
Bardzo ładny okaz nagarbii wypatrzyłaś :)
xXxAnGeLa114xXx

Post »

Piękna Nagarbia !
też bym taką chciała !
niestety nie mam już miejsca =( !
czy mogałabyś ( mógłbyś ) dać więcej zdjęć Nagarbi bo chciałabym ją obejrzeć ...
bo zastanawiam się na jej zakupie ! ...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne zakupy ! Na Starca uważaj, zmarniał kilku osobom z forum , w tym mnie :( Powinien mieć chłodno, jasno i dość sucho.
Śliczna jest też Peperpmia , a gdy już postawisz wszystkie nabytki na planowanym stojaku z pewnością zyskasz piękny , nowy , zielony zakątek Tylko nam go od razu pokaż!
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no Tulipanko, no to poszalałaś trochę :D Podoba mi się bardzo Starzec i Nagarbie. Nagarbie to w ogóle pierwszy raz na kiermaszu zobaczyłam, dosyć ciekawa roślina :D
Chyba wszyscy M reagują podobnie na zakup nowych roślin do domu, mają wtedy takie zabawne miny :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Śliczne te nowości. :D Zastanawiam się nad nagrabią, ładna jest ale czy sobie z nią poradzę? :roll:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Kamyczku moje nowe nabytki nie pochodzą z marketu. W Sandomierzu mamy 2 razy w roku kiermasz kwiatowy i właśnie tam je kupiłam.

Inag do cięcia draceny też długo nie mogłam się zebrać. Wyglądała już okropnie i stwierdziłam, że albo uda się ją odmłodzić i będzie piękna, albo nie będzie jej wcale.

Kari dziękuję, że uprzedziłaś mnie, że ta peperomka jest wrażliwa na zalanie. Postaram się nie przesadzać z wodą, a czy się uda - czas pokarze :wink:

xXxAnGeLa114xXx dokładniejszych fotek naprawdę nie potrafię zrobić. Myślę, że dostatecznie dobrze jest widoczna na tym zdjęciu, które pokazałam. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o tej roślince wpisz sobie w wyszukiwarkę ''nagarbia'' i powinno ci wyskoczyś sporo tematów, również z fotkami, o tej roślince.

Ewelinko dziękuję za odwiedziny. To oczywiste, że gdy kupię sobie ten kwietniczek to wam go zaprezentuję. Te które mi się podobają są drogie, ale powoli zaczynam się decydować go kupić. To w końcu jest inwestycja na długie lata i fajnie będzie jak dom przyozdobi ładna rzecz a nie tania i byle jaka.

effa zgadzam się z tobą - zaszalałam. Ale nie mogłam się oprzeć. Dobrze, że sporo roślinek było wykupione, bo gdyby był jeszcze większy wybór to aż boję się myśleć
:P

anoli ja z nagarbią też nie mam doświadczenia. Wiem o niej tylko tyle co wyczytałam w książkach. Według wszelkiej literatury nie jest ona zbyt trudna w uprawie. Wyczytałam, że należy ona do tej samej rodziny co kolumea - ostojowate. Kolumeę uprawiam z powodzeniem wiele lat, więc mam nadzieję, że z nagarbią też tak będzie :P
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj, Tulipanko! Wysłałam Ci Wilczomlecza purpurowego (Euphorbia trigoma"rubra") :D Przesyłka priorytetowa, roślinka jest dobrze zabezpieczona przed wstrząsami i przed chłodem - tylko się nie śmiej... Daj proszę znać , jak otrzymasz.Pozdrawiam :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko - jesteś kochana ;:167 ;:168 Za roślinki się podobno nie dziękuje, więc NIE DZIĘKUJĘ Obrazek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

A ja miałam Ci dać starca :roll: :cry:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko - ja prosiłam o kawałeczek twojego staruszka tego z kuleczkami a mój jest z ''łezkami'' Chyba dobrze zauważyłam na fotce, że ty takiego masz :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zobaczcie co przyniósł mi dziś listonosz :P
Obrazek

DZIĘKUJĘ KOCHANA EWELINKO Obrazek
Kupiłam sobie jeszcze dziś mój wymarzony kwietnik :P
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Tulipanka -to jest chyba to samo bo z tego co wiem to jest jeszcze jeden starzec -senecio herreyanus ,ale on jest zupełnie inny ma takie kulki jak agrest ,a tego co Ty masz i ja to jest senecio rowleyanus :roll:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba masz rację Bożenko. Jeszcze raz przyjrzałam się dokładnie twojemu staruszkowi i to będzie ten sam. Ale ze mnie gapa. Kupując go byłam święcie przekonana, że ty masz innego :?
Jak to się mówi ''gapowe zdrożało''.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”