Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Kochani, złą gospodynią wątku jestem w tym sezonie ;:180 Rzadko zaglądam, ale staram się jak mogę ;:167
W moim ogrodzie prawdziwe rewolucje.
W ostatnich dniach wykopujemy ogromne, rozrośnięte krzewy - iglaste i liściaste, wędrują one do nowo powstającego ogrodu znajomych. Mam nadzieję, że wszystko się pięknie przyjmie.
W związku z tym, powstaje dużo miejsca wolnego, na które przenoszę roślinki z innych rabat, którym jest ciasno.
Robię też ( nie osobiście :wink: ) obwódki z kamienia polnego, osadzone w zaprawie cementowej, przy połączeniu wszystkich rabat z trawnikiem.
Właśnie dziś przyjechała przyczepa piasku i mam na podjeździe niezłą piaskownicę :lol:
Jak wiecie, u mnie same rabatowe zawijasy, więc tych krawężników będą kilometry :wink: :lol:

Tak więc praca wre, a ja Wam zostawiam część moich różyczek i życzę uśmiechu i słoneczka ;:167

Moja ukochana Alchymist

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Flammentanz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coral

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nina Weibull

Obrazek

Mandarinen

Obrazek

Chippendalle

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Don Juan

Obrazek

Chopin

Obrazek

Po zakończonym spacerze, zapraszam na odpoczynek na huśtawkę, przy koktajlu truskawkowo-bananowym :D

Obrazek

Obrazek

Iwonko faktycznie pachną przepięknie, bardzo lubię te niewielkie kwiatuszki :D

Polu bardzo zapraszam rozgość się, huśtawka zawsze czeka na miłych gości a ja z radością donosze kawkę i ciacho z truskawkami :D

Jolu no żal i nie żal :lol:
Zawsze broniłam kwiatów przed cięciem , teraz się to zmieniło :lol: A to dlatego, że i tych kwiatów jest teraz mnóstwo i ubytku nie widać, a następna sprawa, to kwiaty mają cieszyć i sprawiać maksimum przyjemności. A żeby mogły to robić, to musimy je widzieć. A gdzie mamy z nimi największy kontakt... ano w wazonie . Do ogrodu nie zawsze mamy możliwość wyjść, a to nie mamy czasu, a to pogoda nie pozwala. A w wazonie cieszą w każdym momencie :D

Iwonko na pewno i jedna i druga odmiana zachwyca .
Podaj proszę na pw swój adres, to w wolnej chwili odkopię kawałek kłącza iryska i wyślę Ci ;:196

Danusiu bardzo dziękuję :D
Pęcherznice bardzo lubię, mimo, że mam słabiutko z miejscem, to posadziłam 2 odmiany, Luteus i Diabolo, obie mnie zachwycają i są już sporymi krzewami .
Nawet się nie obejrzysz, jak szybko Twój krzaczek urośnie.

Gosiu bardzo się cieszę, że jesteś ;:196

Miłeczko mam nadzieję, że już ok z odtwarzaniem zdjęć .
Goździki i ja bardzo lubię, żałuję, że już powolutku kończą kwitnienie.
Liliowiec jest bardzo wczesny, kwitnie już w maju. Nawet kiedyś zapisywałam nazwę, ale nie pamiętam.
Mam takie 2 wczesne liliowce, ten ze zdjęcia ciemnożółty a drugi cytrynowy o przepięknym, intensywnym zapachu :D

Zuziu faktycznie rozrosło się wszystko bardzo. Ostatnio przeprowadzam sporą rewolucję w ogrodzie, bo wykopałam i wydałam do nowo tworzonego ogrodu 18 ogromnych krzewów . I iglastych i liściastych. Teraz trochę się przerzedziło , więc przenoszę roślinki z miejsca na miejsce :lol:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga ogromna rewolucja w ogrodzie a ile teraz nowych miejsc do zagospodarowania.
Poczekam aż zakończysz te przesadzania i przyjadę na inspekcję i odbiór.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu wszystkie te zyskane miejsca, zostaną zagospodarowane tym, co jest w ogrodzie, bo rośliny bardzo już się porozrastały i mają ciasno.
No i niestety, radość kupowania nowych krzaczorków mnie ominie :wink: :lol:
Kochana bardzo na Ciebie czekam ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aguś przyszłam po cichutku, ale widząc te piękne zdjęcia nie mogłam się nie wpisać. Jak zwykle Twój ogród zachwyca ;:167 Róża Alchymist to moje już od dłuższego czasu chciejstwo niezrealizowane bo bałam się ze może jej być u mnie za zimno. No, ale przecież u Ciebie też zimno :uszy Oj jesienią się na nią skuszę. Na pewno. Jest przepiękna.
Awatar użytkownika
edyta js
50p
50p
Od: 17 cze 2014, o 12:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyczki śliczne i dorodne. Faktycznie już było ciasnawo.
Na pewno coś nowego i tak zakupisz bo kobiety już tak mają :;230
Pozdrawiam Edyta
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale mi ochoty narobiłaś, idę zrobić koktajl, a mam truskawki i jagódki akurat :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Miło wiedzieć, że zaglądasz ;:196
Alchymist ostatnio świetnie sobie radzi i bardzo obficie kwitnie. Zimy są łagodne, więc krzywda mu się nie dzieje :D Oby tak dalej :D

Edytko mam sporo roślin do przesadzenia, powiem Ci szczerze, że nawet nie na wszystkie znajdę miejsce :wink: :lol:

Iwonko sezon truskawkowy tak krótko trwa, że musimy z niego korzystać na całego :D
Truskawkowo-jagodowy koktajl pychota :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Smaczny koktajl, też robię na bazie jogurtu naturalnego. Róże są piękne w tym sezonie.
Widzę, że będzie rewolucja w ogrodzie :wink: Już nie mogę się doczekać, aż pokażesz.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko no i ja mam już ochotę na taki z jogurtem, bo w tym są same owoce - truskawki, banan i mięta :D Ostatnio cały czas robiłam owocowe, ale jutro zrobię z jogurcikiem :D
W ogrodzie faktycznie rewolucja, ale obawiam się, że po zakończeniu prac nie będzie widać większej zmiany, dalej będzie gęsto i kolorowo :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga, krzewy rosną szybciej niż byśmy chcieli, my w zeszłym roku w lipcu wydawaliśmy, i uwierz prawie wszystkie się przyjęły. ;:108 Trzymam kciuku za przeróbki, to lubię na ogrodzie najbardziej. :tan
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję że załapię się na szklaneczkę tego koktajlu. Wygląda bardzo smakowicie. 17 stron ogrodu obeszłam to się człowiek troszkę zmęczył.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko cudownie i obficie kwitną Ci Twoje różyczki ;:180

Apetycznie wygląda ten Twój koktaj truskawkowo-bananowym
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Słoneczko - jakże dawno mnie nie było - nie tylko u Ciebie - mam ogromne zaległości . Ciągle w niedoczasie jestem - ale tak to bywa , gdy ma się na głowie trochę więcej , niż włosy :;230 ...

Oj , ;:oj - powiadasz , że rewolucje masz w ogrodzie - i mnie by się zdała . Jak na razie , to zaczęłam wokół oczka - ale idzie to jak krew z nosa - ogromne kępy żółtych liliowców i żółtych irysów nadbrzeżnych dopiero wykopane - a teraz pójdą ( tylko nie wiem gdzie ) irysy Cambridge , liliowiec Gentle Shepard i jeżówki oraz wielka kępa turzycy variegata , która to rozlazła się niemożebnie .

Róże masz boooskie ....Flamentanz chyba kwitnie raz - podobnie jak i moja Paul Scarlet - więc jest przerzucona w rogu ogrodzenia , by potem jej badyle nie szpeciły ogrodu .

Pozdrawiam serdecznie Agusiu :wit ;:196

P.S. Koktajl pysznie wygląda i zapewne wybornie smakuje - ja robię truskawkowo jogurtowe - na maślance , ew. na jogurcie greckim .
Awatar użytkownika
Biotit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2014, o 00:09

Post »

Agnieszko, róże jak malowane, widać masz dobrą rękę, co u Ciebie rośnie, to wygląda okazale.
Moje wątki
Festina Lente
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aguniu, ostatnio wędruję po ogrodowej części forum i próbuję odnajdywać moje "stare-znajome" ogrody ;:196 ...i widzę, że wszędzie panuje różany wirus ;:oj
U Ciebie jak zwykle klimatycznie i gościnnie!
Oprócz róż urzekły mnie czysto białe peonie...tak świeżo wyglądają w wazonie, że nie można wzroku od nich oderwać.
Pozdrawiam kwieciście ;:3
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”