W moim ogrodzie prawdziwe rewolucje.
W ostatnich dniach wykopujemy ogromne, rozrośnięte krzewy - iglaste i liściaste, wędrują one do nowo powstającego ogrodu znajomych. Mam nadzieję, że wszystko się pięknie przyjmie.
W związku z tym, powstaje dużo miejsca wolnego, na które przenoszę roślinki z innych rabat, którym jest ciasno.
Robię też ( nie osobiście

Właśnie dziś przyjechała przyczepa piasku i mam na podjeździe niezłą piaskownicę

Jak wiecie, u mnie same rabatowe zawijasy, więc tych krawężników będą kilometry

Tak więc praca wre, a ja Wam zostawiam część moich różyczek i życzę uśmiechu i słoneczka

Moja ukochana Alchymist
Flammentanz
Coral
Nina Weibull
Mandarinen
Chippendalle
Don Juan
Chopin
Po zakończonym spacerze, zapraszam na odpoczynek na huśtawkę, przy koktajlu truskawkowo-bananowym

Iwonko faktycznie pachną przepięknie, bardzo lubię te niewielkie kwiatuszki

Polu bardzo zapraszam rozgość się, huśtawka zawsze czeka na miłych gości a ja z radością donosze kawkę i ciacho z truskawkami

Jolu no żal i nie żal

Zawsze broniłam kwiatów przed cięciem , teraz się to zmieniło

Iwonko na pewno i jedna i druga odmiana zachwyca .
Podaj proszę na pw swój adres, to w wolnej chwili odkopię kawałek kłącza iryska i wyślę Ci

Danusiu bardzo dziękuję

Pęcherznice bardzo lubię, mimo, że mam słabiutko z miejscem, to posadziłam 2 odmiany, Luteus i Diabolo, obie mnie zachwycają i są już sporymi krzewami .
Nawet się nie obejrzysz, jak szybko Twój krzaczek urośnie.
Gosiu bardzo się cieszę, że jesteś

Miłeczko mam nadzieję, że już ok z odtwarzaniem zdjęć .
Goździki i ja bardzo lubię, żałuję, że już powolutku kończą kwitnienie.
Liliowiec jest bardzo wczesny, kwitnie już w maju. Nawet kiedyś zapisywałam nazwę, ale nie pamiętam.
Mam takie 2 wczesne liliowce, ten ze zdjęcia ciemnożółty a drugi cytrynowy o przepięknym, intensywnym zapachu

Zuziu faktycznie rozrosło się wszystko bardzo. Ostatnio przeprowadzam sporą rewolucję w ogrodzie, bo wykopałam i wydałam do nowo tworzonego ogrodu 18 ogromnych krzewów . I iglastych i liściastych. Teraz trochę się przerzedziło , więc przenoszę roślinki z miejsca na miejsce