Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

U mnie floksy też kwitną powtórnie widzę,że te nowe jakby samooczyszczały przekwitłe kwiaty i pączkują ponownie bez przycinania... :)
...'ja tylko pstrykam, a nie robię zdjęcia'.. dobrze ,że pstrykasz a nie cykasz :evil: moja szkoła! ;:306 a jeszcze jak się fotka uda to już pełnia szczęścia!
Miłego dnia , zbieram się ' do miasta'.Słoneczko przyświeca :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ona u mnie ma 40cm. Palmy z niej nie zrobisz. ;:306
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Margaret2014Może to blue paradise ? ja też mam niebieskiego choć tych nazw jest wiele a różnią się drobnostkami blue boy też jest niebieski
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Cześć Aniu :wit
Przydreptałam z rewizytą i zachwyciłam się bogactwem floksów wszelakich i żurawek :D Piękny i taki tajemniczo magiczny masz ogród ;:167 Bardzo miło mi się po nim spacerowało ;:108 ;:333
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Maryniu - czasem się udaje i sama się cieszę, jak dziecko :heja .Jakoś nie chce mi się poznawać lepiej możliwości aparatu fotograficznego. Tu akurat mnie nie ciągnie ;:306 .A floksy faktycznie - same dalej kwitną i dobrze, bo jakoś wszyscy zbierają się do jesieni, a ja się nie zgadzam, bo jeszcze jest lato ;:185 .

Marysiu - znasz moje możliwości do zmuszenia rośliny do wzrostu, co? XXL nic Ci nie mówi? ;:306 . Ale ta wysokość mi wystarczy, tylko coś muszę stamtąd 'wysadzić', bo nie wiedziałam, że to to pójdzie w górę ;:224 .

Marzena77- cieszę się, że znów zajrzałaś. Wiem, że nie byłaś zadowolona z Blue Paradise, ale już pisałam, że zmieniają kolor kilkakrotnie w ciągu dnia. Ja obserwuję je w różnych godzinach i kolor w dzień, przeważnie idzie we fiolet. Wiem tylko, że kupowałam i Blue Boy, ale który jest który, to nie powiem ;:174 . Wg mnie największy błękit mają wcześnie rano i to obydwa, ale to moje zdanie.

AmelioL-cieszę się, że zajrzałaś ;:168 , ale prawdziwe życie to jest u Ciebie. Każdy ma inną wizję i tak powinno być ;:108 . A Twoja bardzo mi się podoba ;:215 .
Czyli co, lato?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hosta Steined Glass - śliczna, niewielka - chwilowo ;:306
Obrazek
Hosta Aspen Gold w słońcu - lubię ją za te 'burchle'
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Pulpa222Właśnie zauważyłam że rano jest najpiękniejszy

-- 23 sie 2014, o 17:56 --

Piękna jeżówka ,widzę że masz żurawki mam pytanie jak postępować z nimi na zimę mam parę w doniczkach i w ziemi jakoś je okrywać?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, bo to piękny kolor ;:oj . Zobacz, jak wyglądał godzinę temu. Wstawiłam 'gołe' zdjęcie :roll: .
Obrazek
Musimy je oglądać o poranku :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko - Nie doczytałam o żurawkach ;:14 . Już odpowiadam. Ja osobiście nie okrywałam, ale dobrze jest je okryć stroiszem przed zimowymi wiatrami. Mam na froncie nowe odmiany, pewnie też przykryję, a mam z czego podcinać gałęzie - mówię o świerkach :;230 . Te w doniczkach zadołuj w ziemi i też okryj. Tak będzie bezpiecznie ;:7 . Można też agrowłókniną, ale brzegi trzeba przyłożyć kamieniami, bo wiatry potrafią zrobić 'porządki' z takimi okryciami ;:131 .
Pozdrawiam Ania
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziękuje za poradę .Mój floks też o każdej porze ma inny odcień z racji tego że nie pracuję wstaję ok 7 i mogę podziwiać ten niebieski kolor ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu przejrzałam, poczytałam i już wiem jaki masz ogród ...inny niż mój. Twój elegancki rośliny ułożone gatunkowo, wysypane korą gdzie im tam do buszu ;:173
Bogata kolekcja prześlicznych roślin i sympatyczny rudzielec w ogrodzie. Z drzew pochwalę tylko magnolię, bo jeżeli pamiętasz iglaki w moim ogrodzie to zło konieczne odziedziczone :wink:
Pieska mam też w wolierze, bo nie dość że kopie to poluje na drób i koty w całej wsi ;:oj Pozdrawiam serdecznie :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, wpadam, zapisuję i koniecznie muszę sobie pospacerować po Twoich włościach.Zapowiada się ciekawie. :D
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

I ja pozwoliłam sobie pospacerować po takim pięknym ogrodzie. ;:138 Nacieszyłam oczy :heja . A ten niebieski floks super
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska- to nie jest tak, u mnie naprawdę jest busz, a może był ;:131 . Mam na to 'forumowych świadków' :;230 . Ja bardzo metodycznie w tym roku 'oczyszczam' ogród, ale tylko po to, żeby nasadzić nowych roślin, które wypatrzyłam tu, na forum i jestem zdziwiona, że wcześniej jakoś ich nie widziałam ;:oj .Co do drzewostanu, no cóż, błędy młodości i wygoda, że nic nie trzeba robić, jak się nasadzi drzew :oops: . Pielenia nigdy nie lubiłam ;:161 , stąd kora. Po ponad 20 latach 'korowania', ścółkowania zrębkami i kompostem, gleba jest trochę lepsza, chociaż kwaśna, ale na to jest wapno ;:306 . Jeszcze 2 lata temu ogród wyglądał, jakby sam rósł bez udziału człowieka przez kilkanaście lat. Co poniekąd jest prawdą ;:174 . Mam nadzieję, że ten 'czas' już nie wróci ;:185 .

PEPSI - witaj i wybacz, że byłam u Ciebie tak krótko, ale obiecuję poprawę, bo wypatrzyłam sporo ciekawostek ;:154 .
aniap56- witaj w klubie fanek 'floksowych' :wit .

Wczoraj cały dzień siąpiło, bo trudno nazwać to deszczem(pod drzewami sucho ;:222 ), więc kilka zdjęć z soboty.
sadziec i bokkonia sercolistna - stała para :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
'niezmordowana'
Obrazek
'sąsiadka'
Obrazek
gdzieś tam wlazła :roll:
Obrazek
'trendy' forumowe :;230
Obrazek

Obrazek
Hosta Lakeside Dragonfly - 'ważka z brzegu jeziora'
Obrazek
trójsklepka w pąkach
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzień dobry Anusiu! ;:196 Twoja trójsklepka to prawdziwe okazy bo chyba to nie jedna roślina?Moja to pikuś...ale "zapracowała" już na siebie , sfotografować się dała no i idzie w zapomnienie na ten sezon... :)
Miłego dnia ! u mnie zapowiada się ładnie w prognozach w przeciwieństwie do wczorajszego a jutro powtórka z niepogody ;:145 trzeba dzisiaj będzie wykorzystać!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryniu - a ja myślałam, że tylko ze mnie taki 'skowronek' :tan . Trójsklepka to jedna roślinka ;:oj ; , tak się rozrosła. Zanim psy się do nich dobrały, to miałam cały zagon różnych trójsklepek - jakoś im u mnie pasowało. Teraz 2 nowe posadziłam w wóżnych miejscach - zobaczymy ;:224 . Co do pogody, to ma być identycznie, jak u Ciebie. Czyli bierzemy się do roboty ;:196 . Miłego dnia :D .
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”