Ogródek AGNESS
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
U Ciebie wszystko to co lubię: żurawki, hortensje, rozchodniki, lilie, liliowce, floksy, tylko w ilości duuużo większej niż u mnie. Oj cieszę się, że tu zawędrowałam
. Będę miała kolejne miejsce do spacerowania.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, tak olbrzymiej języczki to ja nie widziałam u nikogo. Te liściory - no pawdziwy zielony potwór 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani z tymi liśćmi na trawniku to od razu muszę wyjaśnić, że są, są..... tylko akurat trafiły się zdjęcia na których ich nie widać
Ale teraz w kolejnej partii fotek ( z okolic czereśni
) będą bardzo widoczne.....
Agulka 716 m .... razem z domem i podjazdem
Jacku z tym wypielęgnowaniem to nie tak do końca
przez te upały nic nie robiłam w ogródku i ziele aż hula.... teraz jak się ochłodziło, to ja zamiast za plewienie, to wzięłam się za przesadzanie roślin
Aguś na kolejnych zdjęciach pojawią się
Geniu dziękuję, cieszę się, ze podoba Ci się
Justynko bardzo się cieszę , że tak odbierasz mój ogród...... to jest moje marzenie, żeby był właśnie taki jak opisałaś.... ,,Tajemniczy, romantyczny, swojski,, jeśli tak go odbierasz, to jestem szczęśliwa, bo oznacza to, że udało mi się
Trawy, rozchodniki to wspaniałe rośliny, które największe piękno ukazują u schyłku lata i jesienią.... nie mam niestety miejsca na duże trawy, ale mam kilka maluszków..... no i rozplenicę, która malutka nie jest, ale zauroczyła mnie swoją delikatnością, zwiewnością i masą puszystych kłosów
Janku zaraz pokażę zdjęcia na których będzie widać liście.... nawet bez okularów
Aniu 55jest mi niesamowicie miło, że podobają Ci się fotki.... Fotografię kocham, chociaż jestem w tej dziedzinie kompletnym laikiem.... ale bardzo się cieszę, że efekt zadowala
Z pajączkiem nie spiesz się...... jak będziesz miała czas, to na spokojnie.... dziękuję , że pamiętasz
cd za chwilę...

Agulka 716 m .... razem z domem i podjazdem

Jacku z tym wypielęgnowaniem to nie tak do końca

Aguś na kolejnych zdjęciach pojawią się

Geniu dziękuję, cieszę się, ze podoba Ci się

Justynko bardzo się cieszę , że tak odbierasz mój ogród...... to jest moje marzenie, żeby był właśnie taki jak opisałaś.... ,,Tajemniczy, romantyczny, swojski,, jeśli tak go odbierasz, to jestem szczęśliwa, bo oznacza to, że udało mi się

Trawy, rozchodniki to wspaniałe rośliny, które największe piękno ukazują u schyłku lata i jesienią.... nie mam niestety miejsca na duże trawy, ale mam kilka maluszków..... no i rozplenicę, która malutka nie jest, ale zauroczyła mnie swoją delikatnością, zwiewnością i masą puszystych kłosów

Janku zaraz pokażę zdjęcia na których będzie widać liście.... nawet bez okularów

Aniu 55jest mi niesamowicie miło, że podobają Ci się fotki.... Fotografię kocham, chociaż jestem w tej dziedzinie kompletnym laikiem.... ale bardzo się cieszę, że efekt zadowala

Z pajączkiem nie spiesz się...... jak będziesz miała czas, to na spokojnie.... dziękuję , że pamiętasz

cd za chwilę...
- AGNESS
Aniu lato....pewnie, że mamy lato
..... ja tylko tak nieśmiało wspomniałam, że ja kocham jesień
Izuś i ja jestem zachwycona rozplenicą ..... mi udało się podzielić ją bez siekiery
Chcesz ją posadzić w kilku miejscach w ogródku???
Dorotko jesteś bardzo miła, dziękuję
Iwonko lato....cudowne, słoneczne i gorące lato i mam nadzieję, że baaaaardzo długie
... a później mam nadzieję, na również długą, słoneczną, złocistą jesień
Grażynko dziękuję kochana z takie miłe słowa, niezmiernie się cieszę, że podoba Ci się i że kolorki wywołują Twój uśmiech
Ewuniu bardzo mi miło i serdecznie zapraszam
Miłeczko hortensja to Renhy Vanilia Fraise . Ona u mnie właśnie rośnie w takim miejscu, że ma od rana do 12 słońce, a później cień i świetnie się tu czuje. Kiedyś w wątku hortensjowym wyczytałam, że ona nie lubi ostrego słońca, najlepiej się czuje w półcieniu i ją przesadziłam...
Alu witam serdecznie w moim ogródku i zapraszam do spacerów , kiedy tylko masz ochotę
Wandziu języczka faktycznie jest kolosem.... około 1,60 wysokości a szerokość jeszcze większa
.... muszę ją dokładnie zmierzyć 

Izuś i ja jestem zachwycona rozplenicą ..... mi udało się podzielić ją bez siekiery

Dorotko jesteś bardzo miła, dziękuję

Iwonko lato....cudowne, słoneczne i gorące lato i mam nadzieję, że baaaaardzo długie

Grażynko dziękuję kochana z takie miłe słowa, niezmiernie się cieszę, że podoba Ci się i że kolorki wywołują Twój uśmiech

Ewuniu bardzo mi miło i serdecznie zapraszam

Miłeczko hortensja to Renhy Vanilia Fraise . Ona u mnie właśnie rośnie w takim miejscu, że ma od rana do 12 słońce, a później cień i świetnie się tu czuje. Kiedyś w wątku hortensjowym wyczytałam, że ona nie lubi ostrego słońca, najlepiej się czuje w półcieniu i ją przesadziłam...
Alu witam serdecznie w moim ogródku i zapraszam do spacerów , kiedy tylko masz ochotę

Wandziu języczka faktycznie jest kolosem.... około 1,60 wysokości a szerokość jeszcze większa

Agusia, liście to są u mnie, kochana! Ty nie wiesz co to liście na trawniku, wierz mi
Pięknie tam u Ciebie! Późno letnia odsłona ogrodu ukazuje jego dojrzałość, hortensje tylko to podkreślają...
(też kocham jesień)
Miłego dnia!

Pięknie tam u Ciebie! Późno letnia odsłona ogrodu ukazuje jego dojrzałość, hortensje tylko to podkreślają...
(też kocham jesień)
Miłego dnia!
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aguś u Ciebie poznałam Języczkę pomarańczową .
Posadziłam i teraz cieszy moje oko .
Ale na taki egzemplarz jak Twój to przyjdzie mi czekać kilka lat .
Pozdrawiam serdecznie
Posadziłam i teraz cieszy moje oko .
Ale na taki egzemplarz jak Twój to przyjdzie mi czekać kilka lat .
Pozdrawiam serdecznie

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko jak coś tak pięknego mogło by się nie podobać .
Ja to mam jakby 2 części ogrodu ta jedna to cały rok prawie jest piękna , a druga z bylinami ,irysami i liliowcami tylko w trakcie jak one obficie kwitną .
Ja to mam jakby 2 części ogrodu ta jedna to cały rok prawie jest piękna , a druga z bylinami ,irysami i liliowcami tylko w trakcie jak one obficie kwitną .
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Agusiu ...jak zawsze , tak i teraz jestem pod wrażeniem Twego ogrodu ...cały sezon - od wiosny do późnej jesieni jest barwny ...we wszystkich możliwych kolorach
...powiedz proszę ...co zasadzić , by ciągle było kolorowo , a nie monotonnie ...przerabiać będę rabatę z cebulowymi i bylinami - wszystko wykopuję ...pomału - ale nie wiem kiedy skończę ...może na wiosnę
Pozdrawiam bardzo serdecznie

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, Twoj ogrod o każdej porze roku zachwyca, dzięki profesjonalnym nasadzeniom - zawsze coś się dzieje na rabatach
Hortensje w tej fazie są chyba naiękniejsze
Mileo weekendu

Hortensje w tej fazie są chyba naiękniejsze

Mileo weekendu

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś języczka
jak duża jak byłam u Ciebie to była duża i się zachwyciłam...a teraz widzę że po dwóch latach rozrosła się ogromnie...
...moja nadal jest w liściach tylko... 

W żółwim tempie ale w końcu dotarłam i ja i co najważniejsze , załapałam się jeszcze na letnie fotki
pochwał kilka dla tarasu wianuszka i ogrodu , pięknie pięknie pięknie
.....
Aguś , a listków to Ty czasami nie potrzebujesz ? i nie pisz mi że masz bo nie widziałam
no ja już mam nadprodukcję a co mówić jesienią więc jak co pisz oddam za darmo
Miłego pogodnego weekendu życzę

Aguś , a listków to Ty czasami nie potrzebujesz ? i nie pisz mi że masz bo nie widziałam

Miłego pogodnego weekendu życzę

- AGNESS
Aguniu wyobrażam sobie jakie masz ilości liści z Twoich brzózek
.... ale wszystko ma swój urok.... ja uwielbiam leżące jesienią liście na trawniku.... i wcale ich często nie zgrabiam
U mnie liście są jedynie z drzewek owocowych , które są wkomponowane w rabaty
Hortensje uwielbiam, jak na tak niewielki ogródek to mam ich całkiem sporo bo 17 krzaczków, ale tak mi się podobają, że cały czas główkuję co by przerobić, żeby jeszcze wcisnąć
..... już nawet pewien pomysł mam
Agatko cieszę się , że posadziłaś języczkę.... to naprawdę wspaniała roślina.... niesamowicie dekoracyjna i gdy kwitnie i bez kwiatów... te ogromne liściory są niesamowite.... a rozrośnie Ci szybciej niż się spodziewasz
Geniu Twój ogród jest niesamowity..... ogromne kolekcje wspaniałych, pięknych kwiatów..... jak do Ciebie wchodzę, to jestem aż chora z zachwytu i pragnienia
Jagódko dziękuję
niesamowicie mi miło, że podoba się to co stworzyłam i moja wizja na ogród
Ja tak sadzę rośliny, żeby, gdy jedne przekwitają, zakwitały inne, a te pozostałe mają za zadanie tworzyć zielone tło
U mnie w każdym miejscu w ogrodzie, na każdej rabacie przemieszane są kwiaty kwitnące w różnym czasie.... A wszędzie bazą i zielonym tłem są iglaki i krzewy..... I tak najpierw kwitną porozrzucane po całym ogródku wiosenne (np krokusy, sasanki, prymule, tulipany, cebulice, azalie i różaneczniki itp) gdy te przekwitają zakwitają przeróżne dzwonki, bodziszki, chabry, wczesne liliowce, róże.... później dochodzą późniejsze liliowce, lilie, floksy, jeżówki..... a gdy te przekwitają pojawiają się hortensje, rozchodniki, chryzantemy, marcinki..... i wciąż jest coś co wprowadza kolor do ogródka i cały czas wygląd rabat zmienia sie .... nie ma nudy

Hortensje uwielbiam, jak na tak niewielki ogródek to mam ich całkiem sporo bo 17 krzaczków, ale tak mi się podobają, że cały czas główkuję co by przerobić, żeby jeszcze wcisnąć

Agatko cieszę się , że posadziłaś języczkę.... to naprawdę wspaniała roślina.... niesamowicie dekoracyjna i gdy kwitnie i bez kwiatów... te ogromne liściory są niesamowite.... a rozrośnie Ci szybciej niż się spodziewasz

Geniu Twój ogród jest niesamowity..... ogromne kolekcje wspaniałych, pięknych kwiatów..... jak do Ciebie wchodzę, to jestem aż chora z zachwytu i pragnienia

Jagódko dziękuję

Ja tak sadzę rośliny, żeby, gdy jedne przekwitają, zakwitały inne, a te pozostałe mają za zadanie tworzyć zielone tło

U mnie w każdym miejscu w ogrodzie, na każdej rabacie przemieszane są kwiaty kwitnące w różnym czasie.... A wszędzie bazą i zielonym tłem są iglaki i krzewy..... I tak najpierw kwitną porozrzucane po całym ogródku wiosenne (np krokusy, sasanki, prymule, tulipany, cebulice, azalie i różaneczniki itp) gdy te przekwitają zakwitają przeróżne dzwonki, bodziszki, chabry, wczesne liliowce, róże.... później dochodzą późniejsze liliowce, lilie, floksy, jeżówki..... a gdy te przekwitają pojawiają się hortensje, rozchodniki, chryzantemy, marcinki..... i wciąż jest coś co wprowadza kolor do ogródka i cały czas wygląd rabat zmienia sie .... nie ma nudy

- AGNESS
Kasiu cieszę się bardzo że podoba Ci się i dziękuję za miłe słowa..... gdzie tam profesjonalizm.... ja sadzę wszystko bez większego przemyślenia..... tak jak to widzę w głowie.... jak mi w duszy gra.... i cieszę się bardzo, że wychodzi ,,jako tako,, i podoba się
Nie potrafię planować na papierze, rozrysowywać.... co w głowie to za chwilę na rabacie
Misiu nie przejmuj się, że języczka nie kwitnie Ci.... ona jest taka piękna nawet bez kwiatów.... te liściory są niesamowicie ozdobne i jest prawdziwą perełką w ogrodzie.... a kwiatuszki...... myślę, że z czasem przełamie się i zakwitnie
Eluniu ..... a za listki to ja bardzo dziękuję.... za chwilę będę miała swoje w sporych ilościach
Wprawdzie tylko z drzew owocowych, ale jak na mój niewielki metraż jest ich wystarczająca ilość
Dziękuję za miłe słowa o moich ,, całokształtach,,
Może żeby nie zanudzić widokami ogólnymi teraz dla odmiany kilka różyczek....

Misiu nie przejmuj się, że języczka nie kwitnie Ci.... ona jest taka piękna nawet bez kwiatów.... te liściory są niesamowicie ozdobne i jest prawdziwą perełką w ogrodzie.... a kwiatuszki...... myślę, że z czasem przełamie się i zakwitnie

Eluniu ..... a za listki to ja bardzo dziękuję.... za chwilę będę miała swoje w sporych ilościach

Dziękuję za miłe słowa o moich ,, całokształtach,,

Może żeby nie zanudzić widokami ogólnymi teraz dla odmiany kilka różyczek....

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aguś
Wwszystkie różyczki piękne
ale ta ostania najcudniejsza

Wwszystkie różyczki piękne

ale ta ostania najcudniejsza

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
ogród piękny jest też o tej porze roku,a róże tak obficie powtórzyły kwitnienie