Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

U Ciebie wszystko to co lubię: żurawki, hortensje, rozchodniki, lilie, liliowce, floksy, tylko w ilości duuużo większej niż u mnie. Oj cieszę się, że tu zawędrowałam ;:138 . Będę miała kolejne miejsce do spacerowania.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, tak olbrzymiej języczki to ja nie widziałam u nikogo. Te liściory - no pawdziwy zielony potwór ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani z tymi liśćmi na trawniku to od razu muszę wyjaśnić, że są, są..... tylko akurat trafiły się zdjęcia na których ich nie widać ;:224 :;230 Ale teraz w kolejnej partii fotek ( z okolic czereśni 8-) ) będą bardzo widoczne..... :oops: :;230

Agulka 716 m .... razem z domem i podjazdem :lol:

Jacku z tym wypielęgnowaniem to nie tak do końca :wink: przez te upały nic nie robiłam w ogródku i ziele aż hula.... teraz jak się ochłodziło, to ja zamiast za plewienie, to wzięłam się za przesadzanie roślin ;:204

Aguś na kolejnych zdjęciach pojawią się :;230

Geniu dziękuję, cieszę się, ze podoba Ci się ;:196

Justynko bardzo się cieszę , że tak odbierasz mój ogród...... to jest moje marzenie, żeby był właśnie taki jak opisałaś.... ,,Tajemniczy, romantyczny, swojski,, jeśli tak go odbierasz, to jestem szczęśliwa, bo oznacza to, że udało mi się ;:196
Trawy, rozchodniki to wspaniałe rośliny, które największe piękno ukazują u schyłku lata i jesienią.... nie mam niestety miejsca na duże trawy, ale mam kilka maluszków..... no i rozplenicę, która malutka nie jest, ale zauroczyła mnie swoją delikatnością, zwiewnością i masą puszystych kłosów :D

Janku zaraz pokażę zdjęcia na których będzie widać liście.... nawet bez okularów :wink: :;230

Aniu 55jest mi niesamowicie miło, że podobają Ci się fotki.... Fotografię kocham, chociaż jestem w tej dziedzinie kompletnym laikiem.... ale bardzo się cieszę, że efekt zadowala ;:167
Z pajączkiem nie spiesz się...... jak będziesz miała czas, to na spokojnie.... dziękuję , że pamiętasz ;:196

cd za chwilę...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu lato....pewnie, że mamy lato ;:oj ..... ja tylko tak nieśmiało wspomniałam, że ja kocham jesień ;:170 :;230

Izuś i ja jestem zachwycona rozplenicą ..... mi udało się podzielić ją bez siekiery :wink: :lol: Chcesz ją posadzić w kilku miejscach w ogródku???

Dorotko jesteś bardzo miła, dziękuję ;:196

Iwonko lato....cudowne, słoneczne i gorące lato i mam nadzieję, że baaaaardzo długie :D ... a później mam nadzieję, na również długą, słoneczną, złocistą jesień 8-) :lol:

Grażynko dziękuję kochana z takie miłe słowa, niezmiernie się cieszę, że podoba Ci się i że kolorki wywołują Twój uśmiech ;:196

Ewuniu bardzo mi miło i serdecznie zapraszam ;:196

Miłeczko hortensja to Renhy Vanilia Fraise . Ona u mnie właśnie rośnie w takim miejscu, że ma od rana do 12 słońce, a później cień i świetnie się tu czuje. Kiedyś w wątku hortensjowym wyczytałam, że ona nie lubi ostrego słońca, najlepiej się czuje w półcieniu i ją przesadziłam...

Alu witam serdecznie w moim ogródku i zapraszam do spacerów , kiedy tylko masz ochotę ;:167

Wandziu języczka faktycznie jest kolosem.... około 1,60 wysokości a szerokość jeszcze większa ;:oj .... muszę ją dokładnie zmierzyć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agusia, liście to są u mnie, kochana! Ty nie wiesz co to liście na trawniku, wierz mi :lol:
Pięknie tam u Ciebie! Późno letnia odsłona ogrodu ukazuje jego dojrzałość, hortensje tylko to podkreślają...
(też kocham jesień)
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aguś u Ciebie poznałam Języczkę pomarańczową .
Posadziłam i teraz cieszy moje oko .
Ale na taki egzemplarz jak Twój to przyjdzie mi czekać kilka lat .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko jak coś tak pięknego mogło by się nie podobać .

Ja to mam jakby 2 części ogrodu ta jedna to cały rok prawie jest piękna , a druga z bylinami ,irysami i liliowcami tylko w trakcie jak one obficie kwitną .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Agusiu ...jak zawsze , tak i teraz jestem pod wrażeniem Twego ogrodu ...cały sezon - od wiosny do późnej jesieni jest barwny ...we wszystkich możliwych kolorach ;:215 ;:180 ...powiedz proszę ...co zasadzić , by ciągle było kolorowo , a nie monotonnie ...przerabiać będę rabatę z cebulowymi i bylinami - wszystko wykopuję ...pomału - ale nie wiem kiedy skończę ...może na wiosnę ;:oj
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, Twoj ogrod o każdej porze roku zachwyca, dzięki profesjonalnym nasadzeniom - zawsze coś się dzieje na rabatach ;:138
Hortensje w tej fazie są chyba naiękniejsze :D
Mileo weekendu :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś języczka ;:oj jak duża jak byłam u Ciebie to była duża i się zachwyciłam...a teraz widzę że po dwóch latach rozrosła się ogromnie... ;:215 ...moja nadal jest w liściach tylko... ;:185
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

W żółwim tempie ale w końcu dotarłam i ja i co najważniejsze , załapałam się jeszcze na letnie fotki :heja pochwał kilka dla tarasu wianuszka i ogrodu , pięknie pięknie pięknie ;:138 .....
Aguś , a listków to Ty czasami nie potrzebujesz ? i nie pisz mi że masz bo nie widziałam :lol: no ja już mam nadprodukcję a co mówić jesienią więc jak co pisz oddam za darmo :wink:
Miłego pogodnego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu wyobrażam sobie jakie masz ilości liści z Twoich brzózek :shock: .... ale wszystko ma swój urok.... ja uwielbiam leżące jesienią liście na trawniku.... i wcale ich często nie zgrabiam 8-) :lol: U mnie liście są jedynie z drzewek owocowych , które są wkomponowane w rabaty :lol:
Hortensje uwielbiam, jak na tak niewielki ogródek to mam ich całkiem sporo bo 17 krzaczków, ale tak mi się podobają, że cały czas główkuję co by przerobić, żeby jeszcze wcisnąć 8-) :lol: ..... już nawet pewien pomysł mam ;:224

Agatko cieszę się , że posadziłaś języczkę.... to naprawdę wspaniała roślina.... niesamowicie dekoracyjna i gdy kwitnie i bez kwiatów... te ogromne liściory są niesamowite.... a rozrośnie Ci szybciej niż się spodziewasz :D

Geniu Twój ogród jest niesamowity..... ogromne kolekcje wspaniałych, pięknych kwiatów..... jak do Ciebie wchodzę, to jestem aż chora z zachwytu i pragnienia 8-) :lol:

Jagódko dziękuję ;:196 niesamowicie mi miło, że podoba się to co stworzyłam i moja wizja na ogród ;:167
Ja tak sadzę rośliny, żeby, gdy jedne przekwitają, zakwitały inne, a te pozostałe mają za zadanie tworzyć zielone tło :D
U mnie w każdym miejscu w ogrodzie, na każdej rabacie przemieszane są kwiaty kwitnące w różnym czasie.... A wszędzie bazą i zielonym tłem są iglaki i krzewy..... I tak najpierw kwitną porozrzucane po całym ogródku wiosenne (np krokusy, sasanki, prymule, tulipany, cebulice, azalie i różaneczniki itp) gdy te przekwitają zakwitają przeróżne dzwonki, bodziszki, chabry, wczesne liliowce, róże.... później dochodzą późniejsze liliowce, lilie, floksy, jeżówki..... a gdy te przekwitają pojawiają się hortensje, rozchodniki, chryzantemy, marcinki..... i wciąż jest coś co wprowadza kolor do ogródka i cały czas wygląd rabat zmienia sie .... nie ma nudy 8-) :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu cieszę się bardzo że podoba Ci się i dziękuję za miłe słowa..... gdzie tam profesjonalizm.... ja sadzę wszystko bez większego przemyślenia..... tak jak to widzę w głowie.... jak mi w duszy gra.... i cieszę się bardzo, że wychodzi ,,jako tako,, i podoba się ;:196 Nie potrafię planować na papierze, rozrysowywać.... co w głowie to za chwilę na rabacie :wink: :lol:

Misiu nie przejmuj się, że języczka nie kwitnie Ci.... ona jest taka piękna nawet bez kwiatów.... te liściory są niesamowicie ozdobne i jest prawdziwą perełką w ogrodzie.... a kwiatuszki...... myślę, że z czasem przełamie się i zakwitnie ;:167

Eluniu ..... a za listki to ja bardzo dziękuję.... za chwilę będę miała swoje w sporych ilościach ;:224 :;230 Wprawdzie tylko z drzew owocowych, ale jak na mój niewielki metraż jest ich wystarczająca ilość :;230
Dziękuję za miłe słowa o moich ,, całokształtach,, ;:167

Może żeby nie zanudzić widokami ogólnymi teraz dla odmiany kilka różyczek....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Wwszystkie różyczki piękne :wink:
ale ta ostania najcudniejsza ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

ogród piękny jest też o tej porze roku,a róże tak obficie powtórzyły kwitnienie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”