Wygrzebane na targach staroci

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2

Post »

Hehe, Marysiu cieszę się,że się podoba.
To teraz pokazuj kredens(moje chciejstwo i marzenie) 8-)
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
klon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2014, o 12:02

Post »

Kingo piękne te Twoje zdobycze.Jeśli to nie tajemnica czy mogłabyś powiedzieć gdzie można zdobyć takie chciejstwa w małopolskim?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dawno mnie tu nie było.Zdobycze cudnej urody.Ja też od jakiegoś czasu choruję na biel.Ma coś w sobie tak magicznego ,pasującego praktycznie do każdego wnętrza.Każda forma bieli i ta stara i nowoczesna jest piękna.Chodzę po moim ryneczku ,ale jak na razie nic nie wypatrzyłam.Mam konkretne chciejstwa i tego się trzymam,bo o zagracenie ,,chaty,,nie trudno.Do salonu i kuchni nic mi nie potrzeba,ale rozgladam się za bibelotami do pokoju kąpielowego.Od długiego czasu szukam krzesła na stary styl do łazienki ,ale jak na złość NIC.Marzy mi się stare krzesło z wygiętymi nóżkami pomalowanymi na ,,srebro,, z kremowym obiciem.... :roll: Czas by się rozejrzeć za glinianymi donicami ogrodowymi.Teraz można je kupić za grosze,a na wiosne jak znalazł.Powoli zmieniam moje plastikowe doniczki na właśnie takie ,bo są wiecznie piękne,a poza tym długo utrzymują wilgoć.Plastikowe szybko tracą kolor i przewracają sie na wietrze..
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Póżno tutaj trafiłam ale nic straconego, jak ja to lubię ;:108 ;:108 najbliżej mam do CZACZU i już się do niego pomalu szykuję.
Bibelotów i takich przydasiów z tamtego wieku też mam troszkę, dzisiaj nic Wam nie pokażę ale jak tylko obfocę to zobaczycie.
Będę stała bywalczynią tego wątku.

:wit
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p
Od: 12 lip 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czekamy Krysiu!

A jak ktoś wie o giełdach staroci to piszcie proszę, u nas będą "pchle targi" ale od wiosny, to napisze jak już będzie wiadomo.
Basia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Antooosia pisze:Hehe, Marysiu cieszę się,że się podoba.
To teraz pokazuj kredens(moje chciejstwo i marzenie) 8-)
Kingo - kredens żadnym specjalnym antykiem nie jest :( Na moje oko to najwyżej "wczesny Gomółka" :wink:
Od ubiegłego roku jest w trakcie liftingu...Zaczęłam i nie dokończyłam ;:124 Ale to nic - wiosną dokończę!
Ale fotkę wstawić mogą ...a co mi tam, wstawię dwie ;:306

Obrazek

Obrazek
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podobny kredens jest u mojej mamy. Jest tylko trochę większy bo ma na górze trzy witrynki i na dole trzy szafki. Czekam na fotki po renowacji.
_fox_

Post »

No ja też miałem taki większy, poszedł pod topór niestety ;:108 że staroci jedynie maszyna do szycia Singer /damski, mała główka/ + oryginalne nogi do niego.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emilko - fotki po renowacji kredensu to najwcześniej późną wiosną. W ubiegłym sezonie w pewnym momencie opuściła mnie wena i biedak został tak w połowie oskrobany :oops:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

klonie żadna to tajemnica- pod Halę targową lubię jeździć:)

Pesteczko dobrze wiesz,że jak się czegoś szuka,to akurat nie ma...ja najczęściej znajduję poszukiwane przeze mnie rzeczy wtedy,gdy w kieszeniach wiatr... ;:224

Krysiu jakże ja Ci zazdroszczę Czacza! Choć z drugiej strony może to i dobrze,że mi tam nie po drodze :?
Pokazuj WSZYSTKIE zdobycze! Koniecznie!

Marysiu kredens bajka!Wylicytowałam w zeszłym roku takie cudo za...70zł...niestety,po obejrzeniu na żywo okazało się,że korniki zżarły go na amen... :shock: Ale nie było tego złego...sprzedający okazał się być naszą rodziną, o której istnieniu nie mieliśmy bladego pojęcia ;:138

Dlatego tym chętniej obejrzę fotki z i po renowacji...a ma potencjał...
Echhh,nawet nie chcę mówić,ile cudów wywaliliśmy z eMem...

Jacku nie wiedziałam,że Singery dzieliły się na damskie i męskie...no proszę,jaki pouczający wątek...

Pomysł z info o targach/giełdach super!
Pozdrawiam,Kinga.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

KINGA aż tak często tam nie jeżdżę, ale nieraz jadę aby połazikować ;:108 teraz jak tam będę to napstryam zdjęć i Wam pokażę.
Bardzo podobny kredens stoi u mnie w garżu a drugi poszedł pod piłę spalinową, ale był kiepściutki ten co został przy dużym wysiłku może jeszcze posłużyć.
Dzisiaj eM zawiózł odrestaurowny kwietniczek do szklarza co by półeczkę dociąć, małe to a pracy przy szlifowaniu nie mało, dopiero zrozumiałam skąd ceny restaurowanych przedmiotów się biorą.

Też chętnie się dowiem gdzie mijsca ze starociami przydasiami. ;:oj
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kingo - mój zdrowy jak byk ;:306 To akurat jest tak zwany "darowany koń". Kolega mi przywiózł na działkę i tak sobie stał ładnych kilka lat. Niestety nie jest cały z drewna :( Zamykane drzwiczki górne i dolne są z płyty. A myślałam, że oskrobię go do gołego drewna :cry:
Niestety będę musiała go pomalować...(to właśnie to odkrycie mnie zdołowało do tego stopnia, że zaprzestałam "renowacji") ale już się z tym pogodziłam i wiosną na pewno go dokończę. A półkę na ścianę też sobie gdzieś skombinuję :lol:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Te kredensy tak właśnie mają -nie całe są z litego drewna. W necie jest pełno pięknych inspiracji. Znalazłam nawet pomalowany na zielono. Był... obłędny :) Mnie się on nadal marzy, więc jak znajdę ten wyśniony, spróbuję jeszcze raz. Co prawda obecnie miejsca już nie mam, ale coś się wymyśli :)
Zawsze mogę jeszcze postawić na tarasie :;230
Półki w bardzo dobrych cenach idzie zdobyć na pewnym portalu aukcyjnym.

Zgadza się, remont mebla to mnóstwo pracy, ale jaka potem radość,gdy zaczyna żyć na nowo :)

Krysiu czekam niecierpliwie na zdjęcia.
Pozdrawiam,Kinga.
x-s-D
---
Od: 17 mar 2014, o 17:26

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłośników "staroci".
Chcę pokazać najnowszy nabytek "upolowany" przez M.(nabył go za całe 20 zł).
Nie jest to wiekowy antyk,ale swoje lata już ma.
Wymaga lekkiej konserwacji,ale urok swój ma, jak mówi M.
Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

;:oj piekny i za 20 zł???? Matko na bosaka jaka cena,toż to prawdziwe ,,polowanie,,było ;:oj .
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”