Sylwekw zakłada ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sylwekw zakłada ogród

Post »

Sylwek, myślę, że ta zima "prawie" za nami. "Prawie" robi dużą różnicę. :;230 Czekam Cierpliwie.
Pozdrawiam, :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
sylwekw

Post »

Karmniki schną.
Trochę mało się dzieje w sprawach ogrodniczych (z wyjątkiem planowania wiosennych zakupów) i dlatego aby mój wątek nie był całkiem martwy postanowiłem pokazać kilka zdjęć. Wielu z Was lubi w tym okresie pokazywać zdjęcia ze wspomnieniem lata. Ja chcę pokazać coś podobnego ale .... będzie to kilka par zdjęć, na których fragmencik ogrodu albo konkretna roślinka będzie w podobnych ujęciach właśnie z lata (wiosny lub jesienie mniejsza o to) i otulona zimowym płaszczykiem.

Na początek zdjęcie ogólne "z lotu ptaka" na nasz mały kącik iglakowy.

Obrazek
Obrazek

Tutaj miejsce, które w przyszłości ma być "przedszkolem" dla roślinek.

ObrazekObrazek

Różaneczniki i jodła koreańska

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Sylwek witaj, masz bardzo ładną rabatę iglaczków, z jakiej to odmiany jest tło z tuji, pozdrawiam.
sylwekw

Post »

Matemax pisze:Sylwek witaj, masz bardzo ładną rabatę iglaczków, z jakiej to odmiany jest tło z tuji, pozdrawiam.
Jeśli trafnie odgadłem, o które pytasz to jest to "Thuja Smaragd" przepraszam za wcześniejszą pomyłkę - napisałem Brabant ale to jednak jeśli dobrze pamiętam jest Smaragd.

A teraz uciekam - ciąg dalszy będzie później ... uciekam świętować swoje 40-te urodziny :-)
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwek!!!
Wszystkiego najlepszego!
http://www.youtube.com/watch?v=7od4JA2Y274

A pary zdjęć fajowe, podobają mi się bardzo.
Pozdrawiam, pa :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
sylwekw

Post »

Stasia .. dziękuję bardzo trafiłaś z tym filmikiem ... jakoś tak zupełnie inaczej teraz ta piosenka do mnie przemawia niż wtedy gdy byłem młodszy i oglądałem serial :-)

No dobrze ale wracamy do kolejnych par zdjęciowych.

Michałek w roli głównej:

ObrazekObrazek

Miskantus-Sinensis Kleine Silberspinne

ObrazekObrazek

Pieris

ObrazekObrazek

To chyba na razie tyle. Nie będę już zanudzał tymi zdjęciami a i karmnik czeka na kolejne malowanie, w kolejce jest też planowanie nowych nasadzeń i zmian w ogrodzie, i plan zakupów wiosennych.

Och zaczyna się powolutku :-)
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetne parki. Podoba mi się Twój pomysł, chyba Ci go podkradnę, za Twoją zgodą. Można?
Pozdrawiam, ahoj! :wit
Adresy do moich wątków
sylwekw

Post »

stasia109 pisze:Świetne parki. Podoba mi się Twój pomysł, chyba Ci go podkradnę, za Twoją zgodą. Można?
Pozdrawiam, ahoj! :wit
Jasne Stasia, że można :-) .... nie ma żadneog powodu abym go strzegł a jeśli komuś się spodobał ten pomysł to tylko mnie cieszy.

Zamierzam jeszcze przygotować takie - na razie malutkie - serie tej samej rośliny na kolejnych etapach (w kolejnych porach roku) jej rozwoju (wzrostu). Ale to raczej dopiero jesienią 2010 będa do poakzania, bo jeszcze za młody mam ogród i zdjęcia dopiero gromadzę.
Awatar użytkownika
4rafko4
200p
200p
Od: 21 gru 2009, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne foto a gdzie te kiełki tulipanów o których rozmawialiśmy na gg :D
sylwekw

Post »

No właśnie zastanawiam się gdzie je umieścić ... bo do mnie niewielu forumowiczów zagląda.
Może jakiś wiosenny wątek założę a może poszukam jekiegoś wiosennego i się dokleję ... ale rafko ... pisaliśmy na GG i zdjęcia zrobiłem ... szczerze powiedziawszy to nawet więcej ich jest niż mi się wydawało.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Piękny kącik iglasty :)
fajnie te fotki letnie i zimowe..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
sylwekw

Post »

D-M pisze:Piękny kącik iglasty :)
fajnie te fotki letnie i zimowe..
Dziękuję za uznanie.

Ten kącik iglaczkowy jak już wcześniej pisałem zaskoczył nas swoją intensywnością wzrostu i w tym roku musimy go "rozluźnić" .. ale miejsca mamy jeszcze w ogrodzie sporo - oby tylko pomysłów starczyło gdzie te roślinki poprzesadzać. Ale pomysły już "przenoszą" się na papier i przyjdzie czas na ich realizację.

A w takim razie na razie tu a potem znajdę jakiś odpowiedni wątek.
Coś co chyba u Was nie mogło się jeszcze zdarzyć ale tutaj :-) ..... może tym sprowokuję wiosnę również w Polsce.
Trochę kiełkujących tulipanów (zdjęcia robione wczoraj tj. 7 lutego 2010) - to tylko kilka ale inne odmiany też już "wychodzą":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i na koniec jeszcze jeden zwiastun wiosny:
Obrazek

Pozdrawiam wiosennie.
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Witam sylwku ;:3 bardzo ładny i estetyczny ogródek,och i te tulipany wiosną będzie pięknie ;:138 podoba mi się brzózka,otoczona rabatką,oraz twoje iglaki,też masz ich sporo,gratulacje ;:138 ;:138 ;:138
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwek,zawsze przechadzam się po Twoim ogródku cichutko
i nie zostawiam śladów....
Ale dziś muszę się odezwać :D
Po pierwsze ....dobry wieczór :wit
Po drugie.....to chyba pierwsze prawdziwe oznaki wiosny na Forum :shock: ;:138
Nieważne ,że daleko od nas :D
Ale mi się serce raduje na widok tych kiełeczków wychodzących z ziemi :tan
Pozdrawiam serdecznie :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sylwku, u mnie tulipany nawet nie są w stanie przebić sie przez warstwę zalegającego śniegu, ale Twoje zdjęcia optymistycznie przypominają, że wiosna bliżej niż dalej :) powiedz jak zabezpieczone rośliny :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”