Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

leszczyna pisze: TERENIU.......to namiastka kącika wypoczynkowego, z każdej strony każdy może mi zajrzeć do talerza i kieliszka........na starej działce czuję się lepiej......myślę ze czas zrobi swoje....dlatego nie leniuchuję i nasadzam rośliny które szybko poszybuję do nieba.....
Nie chcę więcej czytać takich porównań, urządzaj swój nowy kącik z miłością, bo to Twoje miejsce na ziemi. Czekaj kiedyś Ci to przypomnę ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oj MARYŚKA....ty moja uzdrowicielko.........jestem pewna, że mi przypomnisz i wytkniesz :;230

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak będzie a teraz czekam na zdjęcie nabytków, a najlepiej posadzonych ! ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....wczoraj nie zdążyłam a dzisiaj wróciłam z pracy po 20.00 już robiło się szaro i cały czas pada.......
..w nocy nawiedziła nas ulewa, po zmaganiach ogrodowych spałam jak suseł...nic nie słyszałam, dopiero jak do pracy jechałam to widząc wozy strażackie w akcji oświeciło mnie jak padało.....
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana widzę że pomału wracasz na forum cieszę się niezmiernie ...u nas też w nocy lało.... na mieście też były ulice zatopione...ale koło mnie było spokojnie...
Pozdrawiam... Alina .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO.......jest troszkę lepiej to i mnie lepiej......a wieczorek z forum to rodzaj miłego spotkania przed snem.....szkoda tylko że Sulejów mi umknął......

u mnie popadało i to bardzo ostro......

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Krysiu mam tez szałwie lekarska piękne rozrosła się i przezimowała... ie zrywałam listków przed kwitnieniem bo mi było szkoda... ;:306 i zła jestem na siebie że nie ususzyłam sobie...teraz czasami te skubnę i do mięsa dodaje... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mało ;:65 latam po forum, czasuuuu brak.

Krystyno ;:oj co Ty bredzisz......>>>
Maska pisze:
leszczyna pisze: TERENIU.......to namiastka kącika wypoczynkowego, z każdej strony każdy może mi zajrzeć do talerza i kieliszka........na starej działce czuję się lepiej......myślę ze czas zrobi swoje....dlatego nie leniuchuję i nasadzam rośliny które szybko poszybuję do nieba.....
Nie chcę więcej czytać takich porównań, urządzaj swój nowy kącik z miłością, bo to Twoje miejsce na ziemi. Czekaj kiedyś Ci to przypomnę ;:196
...ja też się podpisuję pod tym co Marysia napisała ;:108
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....a co Ty Basiu taka nieczasowa........coś wszystkim nam ten czas szybko umyka, ciągle za nim nie-nadążamy.....kiedyś tak nie było......

u mnie dzisiaj zimnica, kaloryferki podgrzeję i będę miała lepiej jak w bloczku :;230 :;230

Misiu....a u mnie na jednej połowie listki zostały.....podpowiedziałaś ...zerwę i ususzę.....

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Dotarłam, choć parokrotnie po drodze się gubiłam. Masz na sumieniu moje forumowe zaległości, bo przez Ciebie się powiększyły. Miałam tylko zajrzeć, a wpadłam jak śliwka w kompot. :;230
Mam taki zwyczaj, że chcę wiedzieć ...od początku. I dobrze, bo bym tych podobieństw nie znalazła. Najpierw dojechałam do końca wątku działkowego. Nie sądziłam, że jest równoległy, traktujący już wyłącznie o nowym miejscu na ziemi. I tu zakotwiczę. ;:173
Teraz wrażenia: przepiękna działka ROD. Rośliny cudne i dorodne. Ja wszystkie, co do jednej, przeniosłabym do nowego ogrodu. Remont z rozmachem, tak lubię. Życie mnie nauczyło, że to co wydaje się niemożliwe, da się ogarnąć, tylko trzeba się za to wziąć. ;:215
Nowy ogród pięknieje w oczach. Przy Twoim rozmachu mógłby być większy. :lol: I coś mi się wydaje, że Twój M, dzielnie Ci sekunduje. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HELENKO....dzięki, że wpadałaś do tego kompotu....Ty też mi umykałaś, podglądałam Twoje działania poprzez innych....teraz już mam bramę otwartą......a bardzo lubię do Ciebie zaglądać, rośliny i nasadzenia jak na drożdżach szybują.....piękny ogród i to w krótkim czasie ;:138
...rośliny z ROD znajdą miejsce w ogrodzie przydomowym, takie są założenia....bliżej jesieni.....a jeżeli o wielkości ogrodu to już widzę, że miejsce na wszystkie wymarzone już brakuje....

Twoje hortensje tak mnie zauroczyły, że nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich tylko one potrzebują przestrzeni i to nie małej, ale na pewno będą...

eM rzeczywiście mi sekunduje i pomaga, czego bardzo się obawiałam przed czasem......zresztą to on był tym motorem napędowym do takiego posunięcia w tym wieku.......teraz niema wyboru musi raz po raz za glebogryzarkę działać :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu jeszcze dobrze nie zaczęłaś sadzić, a już Ci miejsca brakuje ;:306 jesteś niemożliwa, zmieści się zmieści, ja co roku mówię, że miejsca już brak, a wciąż coś upycham ;:306. Ciekawa jestem gdzie powstanie ta różanka, jak duża będzie i na jakie różyczki się zdecydujesz, bo skoro trzy już kupiłaś, to na pewno będzie więcej. Pokaz nam kochana wreszcie te swoje nowe nabytki ;:65 .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKO.....ja troszkę z tym areałem to z przekąsem.....na razie nie mogę dać rady, chciałabym dużo a czasu brakuje.....chęci i siły to ja jeszcze posiadam......chyba jak każda babcia :;230 :;230

moje nowe nabytki......

.....szałwia różowa i niebieska......

Obrazek

Obrazek

...na razie stoi na tarasie i czeka na swoje towarzystwo
...candlelight....tak oznaczona na etykiecie....

Obrazek

......royal-copenhagen........

Obrazek

......heidi klum.......

Obrazek

.....a to szpalerek moich tui szmaragdowych w towarzystwie języczki......

Obrazek

pelargonia z ubiegłego roku, długo tkwiła i była mizerotką ....jak dostała osmocote to się zaczerwieniła.....

Obrazek
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Śliczne różyczki .....już masz na stałe posadzone czy w donicach ...podoba mi się heidi klum
Pozdrawiam... Alina .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO....na razie stoją w donicach, chcę jeszcze dokupić i wtedy zorganizuję różankę......muszę jeszcze jakieś towarzystwo dla nich....może szałwie, lawendy. dzwonki......ale to jeszcze troszkę bo ziemia pod nie nie jest przygotowana w całości.......
...ale już się coś dzieje.....dzisiaj miałam pojechać na działkę i co nieco z niej wytargać do nowego miejsca ale znowu nie wyszło.....
....Heidi Klum bardzo ładnie pachnie......

pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”