...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe zakątki Joli i Adama cz. 3
Zaglądam regularnie, ale wobec rozmiaru host i obfitości innych roślin nie bardzo znajduję słowa komentarza
Nieźle Cię podlało, ale ogród na górce, to pewnie szybko spłynie...pogoda w tym roku wymarzona do zakładania oczek wodnych i hodowli komarów - dajesz sobie jakoś radę z ich plagą? Bo przy wodzie w ogrodzie muszą być chyba dokuczliwe?

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Jolu i mnie powalił na kolana widok krzesła zaaranżowanego jako stojak dla doniczkowców wśród host!!! i Hosty nieziemskie - moje też wreszcie maja godne rozmiary - niektóre przekraczające moje oczekiwania.
Mam nadzieje, że woda szybko spłynie/wsiąknie/wyparuje nie wyrządzając roślinom zbytnich szkód.
Mam nadzieje, że woda szybko spłynie/wsiąknie/wyparuje nie wyrządzając roślinom zbytnich szkód.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39

FRAGOLA Piotr=) ....na szczęście na warzywniaku woda szybko opadła... może roślinki się pozbierają.
Ja też w tym roku siałam już kilka razy ogórki , cukinię i pietruszkę... cukinię i ogórki posadziłam szybciej w donicach...wyrosły piękne i już kwitły ale po wysadzeniu ich do gruntu wpierdzieliły wszystko ślimaki

Ewka0124 witaj Ewo i dziękuję za słowa uznania

sweety jeszcze kilka latek i Twoje hosty też osiągną spore rozmiary...pod warunkiem , że posiadasz odmianę olbrzymią

dusza001 witaj w moim wątku ogrodowym. Dziękuję i zapraszam ponownie...
survivor26 witaj sąsiadeczko...ogród nie do końca na górce... bardziej pod skarpą...

A co do komarów to nie odczuwamy nigdy uciążliwości z ich strony... krążą one centralnie nad oczkami , a tam zostają pożerane przez rybki...wieczorem tylko słychać plumkanie...
E-mienta ...właśnie też lubię takie metalowe rzeczy ...trwałe , efektowne i mające wszechstronne zastosowanie... szukałam przedmiotu, żeby pokazać rozmiary host... i przytargałam krzesło...to był strzał w dziesiątkę... takich kompozycji w ogrodzie można stworzyć wiele... A miłośników host jest wśród nas co raz więcej

Pozdrawiam Jola
- jola1010
Kilka nowych fotek:

Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- Ewka0124
- 200p
- Od: 4 cze 2013, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Mam pytanie odnośnie altanki jeszcze. Podpowiedz proszę jeszcze raz co tam na dachu jest dokładnie, gdzie to kupić.
Muszę coś z moją zrobić, bo leży zwykła blacha falowana i nie prezentuje się to za fajnie. Twoja jest świetna

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Raj...usiądę w kąciku i będę napawać się widokami 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, cieszę się, ze mebelki udało się odnowić. Czasem wystarczy chwila i coś dostaje nowe oblicze. Jakto mówiłaś: codziennie po godzince...
Staram się ciągle to stosować jako swoje motto i jak taak robię to efekty widać
, jednak nie zawsze się to udaje i wtedy mam dołka
.
Hosty ogromniaste, ale rzeczywiście pięknie się prezentują.
Gratuluję, że ogród znajduje uznanie nie tylko u nas na Fo, ale i w oczach nowożeńców. Sama bym chciała mieć takie plenery w tle, a potem wspominac je na starośc siedząc przy kominku i opowiadać wnukom...
Ostanio zastanawiam się nad podkładami kolejowymi w ogrodzie. Są opinie, ze one są straszną trucizną nasączone. Co możesz o nich powiedzieć, jak się u Ciebie spisują? Są trwałe?
Staram się ciągle to stosować jako swoje motto i jak taak robię to efekty widać

Hosty ogromniaste, ale rzeczywiście pięknie się prezentują.
Gratuluję, że ogród znajduje uznanie nie tylko u nas na Fo, ale i w oczach nowożeńców. Sama bym chciała mieć takie plenery w tle, a potem wspominac je na starośc siedząc przy kominku i opowiadać wnukom...
Ostanio zastanawiam się nad podkładami kolejowymi w ogrodzie. Są opinie, ze one są straszną trucizną nasączone. Co możesz o nich powiedzieć, jak się u Ciebie spisują? Są trwałe?
- jola1010
Ewka0124 dach altanki jest drewniany, pokryty papą...i matą bambusową czy trzcinową
nie pamiętam...Kupić ją można w Castoramie albo na all, to jest taka wysoka mata, którą zakłada się na siatkę jako ochrona od wiatru albo zwyczajnie do ozdoby. My tę matę cięliśmy na chyba trzy części i na zakładkę mocowaliśmy do dachu. Nie wiem dokładnie ile lat wytrzymała ale na końcówkach zaczyna się łamać ...zwłaszcza od ciężkiego śniegu... Myślę ,że kilka drobnych poprawek i dalej będzie fajną ozdobą...
aage dzięki Aguś...nie siadaj w kąciku ...zapraszam na taras albo do altanki...a może na hamaczek...

Sosenki4... jak już pisałam są okoliczności w życiu codziennym i tutaj na naszym forum, które człowieka bardzo motywują do wielu działań... moje mebelki już dawno prosiły się o odnowienie tylko jakoś motywacji brakowało ... Twój wątek przypomniał mi o takowej potrzebie, a wizyta nowożeńców mnie zmobilizowała... ławki i stoliki są odnowione, wyglądają jak nowe...

Fotki Nowożeńców w moim ogrodzie to będzie miłe wspomnienie na lata...
tu dowód , że byli u mnie...

A co do podkładów kolejowych... jak zawsze wiele za i wiele przeciw... tak pewnie i podkłady... dla mnie są bardzo, ale to bardzo pomocne... stabilne , ciężkie i trwałe, dzięki podkładom wyprofilowałam skarpę , przejścia, i zrobiłam schodki... nie brudzą, nie odczuwalny jest zapach oleju , którym są zaimpregnowane są efektowne i bardzo solidne , super wyglądają wkomponowane w roślinki... wiele jest za.... jestem w trakcie poszukiwań kolejnych podkładów, chcę zakupić na schody na całą skarpę...
W życiu codziennym wiele jest rzeczy bardziej lub mniej szkodliwych... my wybraliśmy zdrowszą żywność... mamy własne zdrowe warzywa... robimy swojskie wędliny: kręcimy sami kiełbaskę, robimy sami wędliny swojskie szyneczki, boczki i rolady mięsne... mamy kurki na swojski rosołek i swojskie jajeczka... a w ogrodzie stosujemy podkłady kolejowe

...sama musisz ocenić...
...a my tak CODZIENNIE PO GODZINCE już przez wiele, wiele lat działamy ... troszeczkę moich zmagań na blogu...
http://grzebyczkowyswiat.blogspot.com/
Pozdrawiam Jola.

aage dzięki Aguś...nie siadaj w kąciku ...zapraszam na taras albo do altanki...a może na hamaczek...
Sosenki4... jak już pisałam są okoliczności w życiu codziennym i tutaj na naszym forum, które człowieka bardzo motywują do wielu działań... moje mebelki już dawno prosiły się o odnowienie tylko jakoś motywacji brakowało ... Twój wątek przypomniał mi o takowej potrzebie, a wizyta nowożeńców mnie zmobilizowała... ławki i stoliki są odnowione, wyglądają jak nowe...
Fotki Nowożeńców w moim ogrodzie to będzie miłe wspomnienie na lata...

A co do podkładów kolejowych... jak zawsze wiele za i wiele przeciw... tak pewnie i podkłady... dla mnie są bardzo, ale to bardzo pomocne... stabilne , ciężkie i trwałe, dzięki podkładom wyprofilowałam skarpę , przejścia, i zrobiłam schodki... nie brudzą, nie odczuwalny jest zapach oleju , którym są zaimpregnowane są efektowne i bardzo solidne , super wyglądają wkomponowane w roślinki... wiele jest za.... jestem w trakcie poszukiwań kolejnych podkładów, chcę zakupić na schody na całą skarpę...
W życiu codziennym wiele jest rzeczy bardziej lub mniej szkodliwych... my wybraliśmy zdrowszą żywność... mamy własne zdrowe warzywa... robimy swojskie wędliny: kręcimy sami kiełbaskę, robimy sami wędliny swojskie szyneczki, boczki i rolady mięsne... mamy kurki na swojski rosołek i swojskie jajeczka... a w ogrodzie stosujemy podkłady kolejowe

...sama musisz ocenić...
...a my tak CODZIENNIE PO GODZINCE już przez wiele, wiele lat działamy ... troszeczkę moich zmagań na blogu...
http://grzebyczkowyswiat.blogspot.com/
Pozdrawiam Jola.
- Ewka0124
- 200p
- Od: 4 cze 2013, o 18:03
- Kontakt:
Dziękuję za podpowiedzi
Będę się za takim czymś rozglądać, mamie się pomysł podoba.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu ja się rozsiadam w kącikach wypoczynkowych..... w każdym po troszeczkę, bo każdy piękny i nie ma szans, żeby któryś wybrać
Z rozkoszą pospacerowałabym też po tych schodach....... są bajeczne i ich otoczenie również...... wcale się nie dziwię, ze nowożeńcy wybierają Twój ogród na miejsce sesji foto 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ja wiedziałam, że nastąpi ten moment, kiedy Twój ogród wpadnie w oko profesjonalistom i się zacznie: sesje fotograficzne, wywiady kamery
zakątek wypoczynkowy masz taki, że nie mam pojęcia, jak motywujesz się do jakiejkolwiek pracy: ja bym tam zapadła i nie wychodziła aż do emerytury 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Jolu,cóż ja biedny żuczek mogę napisać...Ano,że wszystko w Twoim ogrodzie, jak dla mnie jest świetnie zaaranżowane,wykonane i utrzymane.Chyba nikt tu się na mnie nie obrazi,jak napiszę,że jest to dla mnie najładniejszy ogród tego forum.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
A ja potwierdzę ...najcudowniejszy ogród na forum .Za każdym razem się zachwycam
Nie dość ,że świetnie skomponowany to jeszcze idealnie wypielęgnowany ...dla mnie RAJ na ziemi .Podziwiam Waszą pracę
Buziaki!!

Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam