Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Pat, jakie ekskluzywy! Ja bym powiedziała, że raczej tradycyjnie... kaczka w musie robi się sama, ponieważ jabłka do upieczenia wkładam od razu, a one fajnie się same rozpuszczają, tworząc właśnie coś w rodzaju musu... żurawina suszona do tego i jest piękna pieczeń o niepowtarzalnym smaku jabłkowo-kaczkowym ;-)) Co do zmęczenia, to ja też ledwie dycham... W ramach odstresowania poszłam odśnieżyć ścieżkę do furtki, bo u nas nie dość, że trzaskający mróz, to sniegu też nie brakuje... Buziaki!
Madziu, naprawdę kulinarnie to nic skomplikowanego nie przyrządzam. Lubisz klopsa z jajkiem? Jeśli tak, to mogę Cię zainspirować moją wersją.... mięso mielone uformowane w prostokąt obkładam na wierzchu podduszoną z suszonymi pomidorami cebulką, zamykam tegoż klopsa, kładę na prostokącie ciasta francuskiego, które po bokach nacinam w cienkie pasy... z tych plotę warkocz, zamykając w ten sposób pieczeń, smaruję po wierzchu żółtkiem i wkładam na półtorej godziny do pieca, na 200st. Proste i bardzo pyszne danie, zarówno na gorąco, jak i na zimno. Może się przyda na Nowy Rok?
Domek na pewno przystroisz pięknie, zresztą już miałaś udekorowany... pozostaje choinka, prawda? U mnie już końcówka przygotowań, widzę światełko w tunelu :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus do kaczki oprocz jablek i zurawiny, mozna jeszcze pare suszonych moreli wlozyc albo dwie trzy lyzeczki konfitur z brzoskwini - pycha ;:108 nasza lezy napchana w lodowce i czeka na swoja kolej. D. zaraz bedzie rybe smazyl a pozniej wlozy sie keksa, zeby zapach ryby w chalupce zniwelowac i moge zaczac ostateczne wylizywanie chalupki a co za tym idzie - Swietowanie czas zaczac :heja
Tutaj w nocy troche sniegu spadlo ale tylko lekko na minusie - mam nadzieje, ze biale sie do jutra utrzyma.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przymroziło, -13 o ósmej rano. Koty bardzo przytulne, na dwór nie dają się wyrzucić.
Odkryłam niespodziankę, która wcześniej nie rzucała się w oczy-w naszej sypialni między oknem a parapetem została szpara. Mam trochę lodu w pokoju :? Super :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Kochani, serdecznie dziękuję za tak liczne odwiedziny w moim wątku - dziękuję za cały rok! ;:196

Przygotowania do Świąt uważam za zakończone - wszystkie potrawy przygotowane, prezenty zapakowane, można zacząć świętować :)

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus zazdroszcze ze u Was juz wszystko dopiete na ostatni guzik ja jeszcze latam i ciagle cos mi sie jeszcze przypomina....pakowanie prezentow zostawilam na jutro....zdarze...chyba:-)
x-ag-a
---

Post »

Kochani, serdeczne dzięki za piękne życzenia, które odwzajemniam życząc wszystkim magicznych Świąt ;:167

My jak co roku w Wigilię podróżowaliśmy, dziś w bardzo złych warunkach atmosferycznych: szaro-brudna mgła, odwilż, ślizgawica...
Wszędzie dobrze, ale w domu przy kominku najlepiej - i już stąd właśnie wszystkich <objedzeni> ciepło pozdrawiamy :wit
Potrawy udane? Atmosfera dopisała? Mikołaj był grzeczny? ;-))
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Aguniu , atmosfera dopisała, Mikołaj pamietał ...potrawy smakowite ....wsio w pariadkie ;:196
Pozdrawiam światecznie :uszy
x-ag-a
---

Post »

Nelu, Jagódko, Nutko - piękne dzięki! Wesołych Świąt!
Doris, to superancko - znaczy się, Święta udane :)

My się tak objedliśmy na śniadanie, że jak tak dalej pójdzie, to ja nie wiem... w każdym razie, równiutko od 2 stycznia rozkładam bieżnię i dieta, mily Państwo!
U nas roztopy i paskudna aura... o spacerze mowy nie ma... zagłębiam się w katalog Rosen Tantau, który przyszedł w piątek i zaczynam rozmyślać o wiośnie... to już niedługo!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,dziękuję za smy z życzeniami.Też jestem tak objedzona,ze ledwie klikam,a tu pełna lodówka.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, u mnie też jeszcze tyle do zjedzenia zostało... czuję, że jutro część zamrożę i będzie jak znalazł na Nowy Rok. Ściskam Cię!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja juz nic nie wcisnę do zamrazarki,bo dostałam przed swiętami duzo mięsa i M robił jeszcze białą kiełbasę.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguniu katalog Tantaua....fiu fiu ,jaki miły relaksik po obżarstwie :uszy Charming chyba juz zaklepałas prawda ,Pink Piano tez jest zjawiskowa :uszy Lampion ...ponoć tez ..i ... ;:306
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aguś wszyscy jesteśmy chyba objedzeni , ja już włożyłam część do zamrożenia, a wiosna tuż, tuż . Teraz już dzień coraz dłuższy . U mnie +5 i roztopy , ale chyba i tak wyjdę trochę na spacer .
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś u mnie pogoda podobna.....+ 5 za oknem a teraz gołoledź ;:oj na drogach robi się szklanka- wiem bo odwoziłam rodziców do domku po świętowaniu. U Nas objedzenie daje się we znaki....a co roku powtarzam..."nie będę już tyle próbować..." ;:306
x-ag-a
---

Post »

Moi Drodzy, serdecznie wszystkich pozdrawiam i ogłaszam, że u mnie przednia, ciepła i słoneczna aura :) Jutro jak dobrze pójdzie, zaczynam wiosenne porządki :heja
Póki co, katalog Tantau znowu zawrócił mi w głowie... Widzę, że śnieg, który zjechał z południowej elewacji, nic złego hortensjowemu szpalerowi nie zrobi, więc od marca (a może wcześniej?) działamy :)
A jak u Was? My znowu po śniadaniu ledwie się ruszamy :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”