Na końcu tęczy...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na końcu tęczy...

Post »

Ewuniu :wit :wit Super Piwonia , ładny kolorek ;:63 ;:63 Ostróżki też śliczne , moje dopiero mają maleńkie pączki .
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witam Ewuniu.
Pozwoliłem sobie dziś pochodzić po Twoim ogrodzie. Masz ślicznie. Tyle nagromadziłaś rośli, ze zliczyć trudno. Piękne zdjęcia, szczególnie zbliżenia. Będę tu zaglądał częściej

:wit
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewa, no pięknie ;:oj u Ciebie już kwitną ostróżki a moje tak jak Ani dopiero w pąkach.
Poprzywiązuj do palików, żeby wiatr nie połamał, zwłaszcza jak namokną od deszczu.
Zauroczyły mnie fotki Zorana, zwłaszcza profil z mordką w kwiatach.Fantastyczna psina ;:215
W nagrodę pogłaszcz go ode mnie ;:108
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jej jaka obrażona i elegancka ta piwonia ostróżki to już cudo dla mnie tak ślicznie u ciebie chodź do mnie już możesz popatrzeć na galerie skromnej mojej działeczki:-) :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu śliczna ostróżka - też sobie sprawiłam, bo bardzo ją lubię. Piwonia ma śliczny kolor.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

A moje ostróżki zmarniały. ;:145 Dwie tylko wypuściły marne listki i chyba nie będą kwitnąć. Napatrzę się chociaż u Ciebie. Bardzo ładna jasnota. ;:333
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kolor piwonii bardzo oryginalny , takiego różu nie widziałem. ;:oj ;:oj Ostróżki bardzo wcześnie zakwitły , moja jedna jak na razie w pąkach , reszta jeszcze daleko do kwitnienia. :?
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit witam wszystkich ,dziś piękny ,słoneczny dzień chociaż trochę przypieka i popołudniu mogą być burze ;:108

Janusz - dziękuję za miłe słowa i cieszę się ,że ci się u mnie podoba , jeszcze mi daleko do stworzenia tzw. Ogrodu , u mnie to raczej trudne bo muszę dzielić podwórko na część gospodarczą i część ozdobną , oczywiście ,że można szybko stworzyć tak zwany pokazowy ogród ale jak to zwykle bywa wszystko rozbija się o fundusze , no i czas potrzebny aby wszystko nabrało kształtu i piękna. Ja przejęłam to dopiero 3 lata temu po rodzicach ,zaniedbane , zarośnięty gąszcz , teraz to zaczyna jako-tako wyglądać ale jeszcze daleka droga przede mną - ja uwielbiam ogrody kwieciste , trochę w rustykalnym stylu , dlatego z taką pasją zbieram różne roślinki i sadzę , u mnie występuje naturalna selekcja - co ma rosnąć to rośnie a klimat mnie nie rozpieszcza . Teraz dopiero widzę ile pracy i wysiłku kosztuje stworzenie takiego Ogrodu jak Twój i inny Forumków , które podziwiam wędrując po Forum ale też wiem już ile satysfakcji ,radości daje ta praca :lol:

Stasiu - Oczywiście Ostróżki są wsparte , mam nadzieję odpowiednio , nie widac tego na zdjęciu - ale to są giganty , łodygi grube jak pień , jak mówiłaś , mają dobre geny , są przecież od Ciebie ;:196 - Zoran podrapany po grzywie , on to uwielbia :lol:

colli28 Zaraz idę do Ciebie :wit - Ja mówię obrażalska na moją Piwkę , bo kupiłam ją kilka lat temu i posadziłam nieopatrznie niedaleko Świerka ,który z czasem ją zagłuszył , żal mi się jej zrobiło , chciałam ją ratować ale to było jeszcze zanim należałam do Forum i malo wiedziałam , więc przesadziłam ją na Wiosnę , dzwigałam jak wielki bochen chleba ,była bardzo duża , no i na nowym miejścu przez 2 lata miała dużo pąków , które potem zrzucała i nie kwitła ;:185 - dopiero pózniej przeczytałam na Forum ,że Piwonia to taki dziwny kwiat ,który jak go się nie traktuje jak trzeba , np. przesadzając na Wiosnę to potrafi się obrazić nawet na 7 Lat ;:224

Mario - Ostróżki to naprawdę piękne kwiaty , dostojne a teraz przy tylu kolorystycznych odmianach to sama radość mieć je w Ogrodzie :tan

delospermo - może zasil je czymś , czy nie zaszkodziły im czasem przymrozki - oczywiście wpadaj do mnie nacieszyć oczy , twoje na pewno postarają się na drugi rok ;:108

Tadziu - Kolor Piwoni faktycznie ciekawy , aparat nie za bardzo mi to oddaje ale ona ma dolne płatki mocno różowe , a te górne wypełnienie to jasny róż , z bielą a sam środek taki jakby pomarańcz . Moje 2 Ostróżki tak wystartowały teraz czekam na resztę ;:65

Kilka zdjęć z porannego obchodu .

Malutki Berberys Erecta .

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Krzewuszka Variegata

Obrazek

Pierwsze będą jednak Azjatki.

Obrazek

Słoneczko świeci więc i Gazanie pokazały swoje wdzięki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To błękitne Ostróżki rosnące ze słonecznikami ,Gailardami , Złocieniami , mialy tworzyć kolorowy obraz , jak na razie kwitną tylko Ostróżki i Piwonie.

Obrazek

Dzwonek Poszarskiego ma tłustego gościa .

Obrazek

Moje buszowisko .

Obrazek

I na końiec Zoran po porannej kąpieli/

Obrazek

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia ślicznych gazanii . Krzewuszka variegata muszę się rozejrzeć. Tłusty gość to larwa biedronki, a Zoran przesłodki!
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Śliczny ogród,bajkowe gazanie a na koniec największe wrażenie...ten który wszystkiego pilnuje i ma na okku ZZZoran...
Ładny owczarek :uszy
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

:wit

ależ piękna, pudrowa piwonia!śliczne ostróżki, super zbliżenia kwiatów, oj, jest czym nacieszyć oko ;:167
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ech zauroczyły mnie te Twoje kwiatuszki! Ostróżki jak marzenie, u siebie mam je dopiero od tego roku, niebieską i białą, ale tak mi się podobają, że pragnę więcej i więcej! Moje piwonie też obrażalskie. Posadziłam je ponad dwa lata temu i znów nie zakwitły, krzak jaksię patrzy, ale łysy, słyszałam, że podobno jak się je za głęboko posadzi to nie chcą kwitnąć. A co Ty o tym myślisz?
Jasnotę też mam białą, różową widzę po raz pierwszy! Ciekawa, nawet bardzo! Buszowisko piękne! jeszcze Ci pokażą te kwiatuszki spektakl jak się patrzy! Podlewane miłością, to jak mogłoby być inaczej? :wit
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Jest na czym zawiesić oko! Co za wspaniałe gazanie! ;:333 U mnie w ogrodzie ich nie ma, właściwie sama nie wiem dlaczego.. ;:24 Powiedz, są bardzo wymagające, trudne w uprawie?
Wspaniałego psiaka masz.

PS Mam jeszcze jeden dylemat i chciałam się doradzić u Ciebie. W Twoim ogódku ostróżki już szaleją, a u mnie ani rusz.. Żadnego pąka kwiatowego jeszcze nie ma ;:185 Czy to źle? Roślina mi wygląda na jak najbardziej zdrową, tylko może jest za duży krzak? Chciałam ją na wiosnę rozsadzić, ale o niej zapomniałam i teraz pewnie mam za to karę. :oops:
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Dziękuję wszystkim za miłe słowa ;:167 to bardzo pomaga w codziennej pracy i częstych niepowodzeniach ;:108

Aniu - Ja w roku ubiegłym siałam z nasion wlasne Gazanie , wyrosły duże kępy ,w tym poszłam na łatwiznę i kupiłam na rynku sadzonki po 1zł , żal było nie wziąść ;:224 ja się specjalnie nimi nie zajmuję , sadzę , podlewam i rosną , jedyny zonk jest tylko jak nie ma słoneczka ,bo one się otwierają tylko w słońcu ;:108
Co do Ostróżk to ja kupiłam je w ubiegłym roku , sadzone do dobrej ziemi z obornikiem , w tym wyrosły na giganty , mają naprawdę bardzo grube łodygi a krzaki tez olbrzymie w obwodzie , podlewam je gnojówką , jak sądzę są zadowolone , mają na jednej łodydze po 4 kwiatostany , spróbuj swoje czymś dokarmić , może Magiczną Silą do kwitnących , na pewno ci zakwitną :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Gazanie cudo ;:oj . Kiedyś, jak jeszcze nie były takie popularne u nas, namiętnie je fotografowałam. A teraz są nieograniczone możliwości gościć je u siebie. :tan
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”