witam wszystkich ,dziś piękny ,słoneczny dzień chociaż trochę przypieka i popołudniu mogą być burze
Janusz - dziękuję za miłe słowa i cieszę się ,że ci się u mnie podoba , jeszcze mi daleko do stworzenia tzw. Ogrodu , u mnie to raczej trudne bo muszę dzielić podwórko na część gospodarczą i część ozdobną , oczywiście ,że można szybko stworzyć tak zwany pokazowy ogród ale jak to zwykle bywa wszystko rozbija się o fundusze , no i czas potrzebny aby wszystko nabrało kształtu i piękna. Ja przejęłam to dopiero 3 lata temu po rodzicach ,zaniedbane , zarośnięty gąszcz , teraz to zaczyna jako-tako wyglądać ale jeszcze daleka droga przede mną - ja uwielbiam ogrody kwieciste , trochę w rustykalnym stylu , dlatego z taką pasją zbieram różne roślinki i sadzę , u mnie występuje naturalna selekcja - co ma rosnąć to rośnie a klimat mnie nie rozpieszcza . Teraz dopiero widzę ile pracy i wysiłku kosztuje stworzenie takiego Ogrodu jak Twój i inny Forumków , które podziwiam wędrując po Forum ale też wiem już ile satysfakcji ,radości daje ta praca
Stasiu - Oczywiście Ostróżki są wsparte , mam nadzieję odpowiednio , nie widac tego na zdjęciu - ale to są giganty , łodygi grube jak pień , jak mówiłaś , mają dobre geny , są przecież od Ciebie

- Zoran podrapany po grzywie , on to uwielbia
colli28 Zaraz idę do Ciebie

- Ja mówię obrażalska na moją Piwkę , bo kupiłam ją kilka lat temu i posadziłam nieopatrznie niedaleko Świerka ,który z czasem ją zagłuszył , żal mi się jej zrobiło , chciałam ją ratować ale to było jeszcze zanim należałam do Forum i malo wiedziałam , więc przesadziłam ją na Wiosnę , dzwigałam jak wielki bochen chleba ,była bardzo duża , no i na nowym miejścu przez 2 lata miała dużo pąków , które potem zrzucała i nie kwitła

- dopiero pózniej przeczytałam na Forum ,że Piwonia to taki dziwny kwiat ,który jak go się nie traktuje jak trzeba , np. przesadzając na Wiosnę to potrafi się obrazić nawet na 7 Lat
Mario - Ostróżki to naprawdę piękne kwiaty , dostojne a teraz przy tylu kolorystycznych odmianach to sama radość mieć je w Ogrodzie
delospermo - może zasil je czymś , czy nie zaszkodziły im czasem przymrozki - oczywiście wpadaj do mnie nacieszyć oczy , twoje na pewno postarają się na drugi rok
Tadziu - Kolor Piwoni faktycznie ciekawy , aparat nie za bardzo mi to oddaje ale ona ma dolne płatki mocno różowe , a te górne wypełnienie to jasny róż , z bielą a sam środek taki jakby pomarańcz . Moje 2 Ostróżki tak wystartowały teraz czekam na resztę
Kilka zdjęć z porannego obchodu .
Malutki Berberys Erecta .
Uploaded with
ImageShack.us
Krzewuszka Variegata
Uploaded with
ImageShack.us
Pierwsze będą jednak Azjatki.
Uploaded with
ImageShack.us
Słoneczko świeci więc i Gazanie pokazały swoje wdzięki.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
To błękitne Ostróżki rosnące ze słonecznikami ,Gailardami , Złocieniami , mialy tworzyć kolorowy obraz , jak na razie kwitną tylko Ostróżki i Piwonie.
Uploaded with
ImageShack.us
Dzwonek Poszarskiego ma tłustego gościa .
Uploaded with
ImageShack.us
Moje buszowisko .
Uploaded with
ImageShack.us
I na końiec Zoran po porannej kąpieli/
Uploaded with
ImageShack.us