Mój kwiatowy azyl
Re: Mój kwiatowy azyl
Heliofitko, na szczęście goście kiedyś się kończą, a pogoda chyba będzie niezła, więc szansa na obrobienie rabatek jest ;) wiesz, też ubóstwiam kalinę... właśnie zaczęła mi subtelnie kwitnąć i jestem tym zachwycona 

- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko - piękności pokazujesz, takie swojskie... A cudowne i eleganckie. Bez - już sobie wyobrażam jak upojnie pachnie. Mój juz rozbija pąki.
Kalina może staromodna. ale wdzięczna. Też mam słabość do kwiatów z limonkowym zabarwieniem. Moja to dopiero "roczniak"-prezent od teściowej
a już się zachwycam.
Z takich starych krzewów mam też najzwyklejszego jaśminowca, pięknie kwitł w ubiegłym roku, chociaż maleństwo.
Skoro przyjeżdzają goście, tzn. , że gospodyni serdeczna
. Trochę zachodu ale i wiele radości.
Kalina może staromodna. ale wdzięczna. Też mam słabość do kwiatów z limonkowym zabarwieniem. Moja to dopiero "roczniak"-prezent od teściowej

Z takich starych krzewów mam też najzwyklejszego jaśminowca, pięknie kwitł w ubiegłym roku, chociaż maleństwo.
Skoro przyjeżdzają goście, tzn. , że gospodyni serdeczna

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bzy cudowne!!!! Nie dać zrywać, niech wąchają tylko
Rododendron też
A gości do plewienia
, tak gadam ,gadam a sama mam gości i dopiero chyba w poniedziałek zajrzę
Jakieś pikniki, noc w muzeum itp....
Miłego weekendu

Rododendron też

A gości do plewienia

Jakieś pikniki, noc w muzeum itp....
Miłego weekendu

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agusia u mnie świeci słoneczko
i oby świeciło, jak najdłużej
Nie wiedziałam, że masz kalinę...czyżbym przeoczyła
Justynko u mnie sezon rozpoczyna forsycja, teraz bzy i kalina, a potem jaśminowiec...jak widzisz same popularne gatunki
Nie powiem, posadziłam kilka "ciekawostek", ale już wyprowadziły się
Teraz np. obserwuję moje hibiskusy, budleję "Sungold" i chyba nie doczekam się
Kasiu bzu gościom nie będę żałowała, bo potem przynajmniej nie będę biegała z sekatorem (suche kwiatostany)
Nie przycinany krzew wyrośnie, aż do nieba i wtedy nie będę widziała, jego kwiatów (umiejscowione są na czubku). Już moja babcia mówiła, że bez lubi "rwanie" 
Zaczyna kwitnąć jarzębina (też mam)

Cieplutkiego, leniwego dnia...

Justynko u mnie sezon rozpoczyna forsycja, teraz bzy i kalina, a potem jaśminowiec...jak widzisz same popularne gatunki

Kasiu bzu gościom nie będę żałowała, bo potem przynajmniej nie będę biegała z sekatorem (suche kwiatostany)

Zaczyna kwitnąć jarzębina (też mam)

Cieplutkiego, leniwego dnia...

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Iwonko u mnie też popularniaczki ale jak cieszą i są niezawodne.Pierwszy raz mam hibiskusa a on nawet dobrze listków jeszcze nie pokazał
A co z twoim?

-
Witaj Gosiu
Mam cztery odmiany hibiskusa i wiem, że opuszczają się dosyć późno, ale dwa miały suche gałązki i je przycięłam
Mam nadzieję, że odbiją. Pozostałe niby nie suche, ale też 

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwona,piękne te twoje bzy,zwłaszcza pełny biały,a pospolite pachną najpiękniej,Kalina też cudo,a jarzębina,nie wiedziałam,że ma tak ładne kiaty.
U mnie tez hibiskusy odeszły,jeszcze ich nie wyrzuciłam,ale myślę,ze już nic z nich nie będzie,właśnie pisałam o nich u mnie.
U mnie tez hibiskusy odeszły,jeszcze ich nie wyrzuciłam,ale myślę,ze już nic z nich nie będzie,właśnie pisałam o nich u mnie.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Tulipanki
Sama nie wiem który ładniejszy
wszystkie masz piękne
a jakie bzy i Rh
podziwiam , podziwiam 

wszystkie masz piękne

a jakie bzy i Rh

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
O jarzębinę też chcę, M marzy o jarząbie takim powyginanym, widzieliśmy w pewnym ogrodzie-szkółce i chyba go gdzies wcisnę.
Moja budleja też śpi, jakies maleństwo ( dosłownie) odbija na linii gruntu. I tak każdego roku, mimo zabezpieczenia. Ale dzielnie potem kwitnie jeszcze we wrześniu.
Też już się nauczyłam, ze nie wszystko może u nas zimować. Chociaż czasami korci, oj korci...
Moja budleja też śpi, jakies maleństwo ( dosłownie) odbija na linii gruntu. I tak każdego roku, mimo zabezpieczenia. Ale dzielnie potem kwitnie jeszcze we wrześniu.
Też już się nauczyłam, ze nie wszystko może u nas zimować. Chociaż czasami korci, oj korci...
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko dochodzę po raz któryś do wniosku, oglądając między innymi zdjęcia u ciebie, że mam zdecydowanie za mało drzewek liściastych, a za dużo iglastych. Powinno się chyba mieć na przykład przy ogrodzeniu jeden iglak, jeden liściasty. Tak przynajmniej uczą w podręcznikach. Troszkę mnie do tej pory zniechęcał fakt, że krzewy liściaste kwitną przeważnie w maju, a potem pozostają z nich takie zwykłe zielone, nudne krzaki. No ale może warto dla tych majowych kwitnień mieć je jednak u siebie.
-
Niezapominajki to są kwiatki z bajki!...Pewnie każdy pamięta ten wiersz M.Konopnickiej, ale czy wiecie, że właśnie dzisiaj 15 maja obchodzony jest
Dzień niezapominajki O tym, jakie są urocze nie muszę chyba nikogo przekonywać

niedaleko niezapominajek zakwitła Szachownica Uva-Vulpis

Kasiu wszyscy zachwycają się czerwonymi koralami jarzębiny, ale mało kto zauważa jej białe, pachnące migdałami kwiaty. Ja też nie spieszę się z wykopaniem hibiskusów. Dzisiaj od rana pada deszcz, więc możne opite wodą, wydadzą w końcu na świat pierwsze zielone listeczka
Dzidziu oglądaj, oglądaj...bo podziwiać, to mogę ja to, co wyprawia się u Ciebie
Justynko nawet nie wiedziałam, że jest jarząb o powyginanych gałęziach. Ja mam za to wierzbę mandżurską
Wandziu nie tylko w maju kwitną krzewy. Zaraz będą szalały tawuły, jaśminowiec, żylistki, krzewuszki...i tak, aż do jesieni wypełnionej hortensjami
to prawda, że krzewy wyglądają najpiękniej, gdy kwitną, ale są również takie, które cieszą nas kolorem bądź rysunkiem liści (derenie, perukowiec, klony) Musisz po prostu rozejrzeć się, a na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Dzień niezapominajki O tym, jakie są urocze nie muszę chyba nikogo przekonywać

niedaleko niezapominajek zakwitła Szachownica Uva-Vulpis

Kasiu wszyscy zachwycają się czerwonymi koralami jarzębiny, ale mało kto zauważa jej białe, pachnące migdałami kwiaty. Ja też nie spieszę się z wykopaniem hibiskusów. Dzisiaj od rana pada deszcz, więc możne opite wodą, wydadzą w końcu na świat pierwsze zielone listeczka

Dzidziu oglądaj, oglądaj...bo podziwiać, to mogę ja to, co wyprawia się u Ciebie

Justynko nawet nie wiedziałam, że jest jarząb o powyginanych gałęziach. Ja mam za to wierzbę mandżurską

Wandziu nie tylko w maju kwitną krzewy. Zaraz będą szalały tawuły, jaśminowiec, żylistki, krzewuszki...i tak, aż do jesieni wypełnionej hortensjami

jakie cudowne te Twoje niezapominajki!!! też mam trzy kolory gdzieś przy oczku, ale tak pada, że poszukam ich przy następnej okazji... zdjęcia zrobiłaś mistrzowskie
miłego wieczoru...

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Jakie sliczne niezapominajki! Choruję na różowe(nie mam szczęście nigdzie spotkać
), a białe pierwszy raz widzę na oczy
i nie wiedziałam, że są. Teraz choruję więc na różowe i białe:).

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Zapraszam do mnie - zerknąć na kompozycje jednoroczynch ( te sprzed kliklu lat - te tegoroczne, dopiero nasadzone). Nieśmiało zapraszam. 

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Witaj Iwonko, przyszłam do Ciebie juz sama nie wiem od kogo
. Przyszłam bo mnie zaciekawiło coś co gdzies napisałaś
.Co i gdzie - nie pytaj, bo latam po tych wszystkich pięknych ogrodach i wszędzie cos ciekawego i pieknego znajdę. I tak znalazłam się u Ciebie.
Bez, kalina i wilkina - kocham te zestawienia i już się mnie nie pozbędziesz

Bez, kalina i wilkina - kocham te zestawienia i już się mnie nie pozbędziesz

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa