Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

Heliofitko, na szczęście goście kiedyś się kończą, a pogoda chyba będzie niezła, więc szansa na obrobienie rabatek jest ;) wiesz, też ubóstwiam kalinę... właśnie zaczęła mi subtelnie kwitnąć i jestem tym zachwycona :)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko - piękności pokazujesz, takie swojskie... A cudowne i eleganckie. Bez - już sobie wyobrażam jak upojnie pachnie. Mój juz rozbija pąki.
Kalina może staromodna. ale wdzięczna. Też mam słabość do kwiatów z limonkowym zabarwieniem. Moja to dopiero "roczniak"-prezent od teściowej ;:167 a już się zachwycam.
Z takich starych krzewów mam też najzwyklejszego jaśminowca, pięknie kwitł w ubiegłym roku, chociaż maleństwo.
Skoro przyjeżdzają goście, tzn. , że gospodyni serdeczna ;:167 . Trochę zachodu ale i wiele radości.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Bzy cudowne!!!! Nie dać zrywać, niech wąchają tylko ;:108 :wink:
Rododendron też ;:108
A gości do plewienia :;230 , tak gadam ,gadam a sama mam gości i dopiero chyba w poniedziałek zajrzę :wink:
Jakieś pikniki, noc w muzeum itp....
Miłego weekendu :tan
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusia u mnie świeci słoneczko :heja i oby świeciło, jak najdłużej ;:3 Nie wiedziałam, że masz kalinę...czyżbym przeoczyła :?

Justynko u mnie sezon rozpoczyna forsycja, teraz bzy i kalina, a potem jaśminowiec...jak widzisz same popularne gatunki :D Nie powiem, posadziłam kilka "ciekawostek", ale już wyprowadziły się :( Teraz np. obserwuję moje hibiskusy, budleję "Sungold" i chyba nie doczekam się :twisted:

Kasiu bzu gościom nie będę żałowała, bo potem przynajmniej nie będę biegała z sekatorem (suche kwiatostany) :D Nie przycinany krzew wyrośnie, aż do nieba i wtedy nie będę widziała, jego kwiatów (umiejscowione są na czubku). Już moja babcia mówiła, że bez lubi "rwanie" :;230

Zaczyna kwitnąć jarzębina (też mam) :D

Obrazek

Obrazek

Cieplutkiego, leniwego dnia... ;:100
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Iwonko u mnie też popularniaczki ale jak cieszą i są niezawodne.Pierwszy raz mam hibiskusa a on nawet dobrze listków jeszcze nie pokazał :( A co z twoim?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu ;:196 Mam cztery odmiany hibiskusa i wiem, że opuszczają się dosyć późno, ale dwa miały suche gałązki i je przycięłam :( Mam nadzieję, że odbiją. Pozostałe niby nie suche, ale też ;:41
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwona,piękne te twoje bzy,zwłaszcza pełny biały,a pospolite pachną najpiękniej,Kalina też cudo,a jarzębina,nie wiedziałam,że ma tak ładne kiaty.
U mnie tez hibiskusy odeszły,jeszcze ich nie wyrzuciłam,ale myślę,ze już nic z nich nie będzie,właśnie pisałam o nich u mnie.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Tulipanki :shock: Sama nie wiem który ładniejszy ;:138 ;:138
wszystkie masz piękne ;:138 ;:138
a jakie bzy i Rh :tan podziwiam , podziwiam ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

O jarzębinę też chcę, M marzy o jarząbie takim powyginanym, widzieliśmy w pewnym ogrodzie-szkółce i chyba go gdzies wcisnę.
Moja budleja też śpi, jakies maleństwo ( dosłownie) odbija na linii gruntu. I tak każdego roku, mimo zabezpieczenia. Ale dzielnie potem kwitnie jeszcze we wrześniu.
Też już się nauczyłam, ze nie wszystko może u nas zimować. Chociaż czasami korci, oj korci...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko dochodzę po raz któryś do wniosku, oglądając między innymi zdjęcia u ciebie, że mam zdecydowanie za mało drzewek liściastych, a za dużo iglastych. Powinno się chyba mieć na przykład przy ogrodzeniu jeden iglak, jeden liściasty. Tak przynajmniej uczą w podręcznikach. Troszkę mnie do tej pory zniechęcał fakt, że krzewy liściaste kwitną przeważnie w maju, a potem pozostają z nich takie zwykłe zielone, nudne krzaki. No ale może warto dla tych majowych kwitnień mieć je jednak u siebie.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niezapominajki to są kwiatki z bajki!...Pewnie każdy pamięta ten wiersz M.Konopnickiej, ale czy wiecie, że właśnie dzisiaj 15 maja obchodzony jest
Dzień niezapominajki O tym, jakie są urocze nie muszę chyba nikogo przekonywać ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niedaleko niezapominajek zakwitła Szachownica Uva-Vulpis

Obrazek

Obrazek

Kasiu wszyscy zachwycają się czerwonymi koralami jarzębiny, ale mało kto zauważa jej białe, pachnące migdałami kwiaty. Ja też nie spieszę się z wykopaniem hibiskusów. Dzisiaj od rana pada deszcz, więc możne opite wodą, wydadzą w końcu na świat pierwsze zielone listeczka :wink:

Dzidziu oglądaj, oglądaj...bo podziwiać, to mogę ja to, co wyprawia się u Ciebie ;:224

Justynko nawet nie wiedziałam, że jest jarząb o powyginanych gałęziach. Ja mam za to wierzbę mandżurską :heja

Wandziu nie tylko w maju kwitną krzewy. Zaraz będą szalały tawuły, jaśminowiec, żylistki, krzewuszki...i tak, aż do jesieni wypełnionej hortensjami :heja to prawda, że krzewy wyglądają najpiękniej, gdy kwitną, ale są również takie, które cieszą nas kolorem bądź rysunkiem liści (derenie, perukowiec, klony) Musisz po prostu rozejrzeć się, a na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

jakie cudowne te Twoje niezapominajki!!! też mam trzy kolory gdzieś przy oczku, ale tak pada, że poszukam ich przy następnej okazji... zdjęcia zrobiłaś mistrzowskie :) miłego wieczoru...
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Jakie sliczne niezapominajki! Choruję na różowe(nie mam szczęście nigdzie spotkać :idea: ), a białe pierwszy raz widzę na oczy ;:108 i nie wiedziałam, że są. Teraz choruję więc na różowe i białe:).
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Zapraszam do mnie - zerknąć na kompozycje jednoroczynch ( te sprzed kliklu lat - te tegoroczne, dopiero nasadzone). Nieśmiało zapraszam. :oops:
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko, przyszłam do Ciebie juz sama nie wiem od kogo :). Przyszłam bo mnie zaciekawiło coś co gdzies napisałaś ;:24 .Co i gdzie - nie pytaj, bo latam po tych wszystkich pięknych ogrodach i wszędzie cos ciekawego i pieknego znajdę. I tak znalazłam się u Ciebie.
Bez, kalina i wilkina - kocham te zestawienia i już się mnie nie pozbędziesz :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”