Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Ale urocza śliwa, tyle białego kwiecia, wyobrażam sobie widok na żywo...

- repas200
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Dalu na szczęście nie mieszkam na Syberii
Ale jakoś moim kwiatom się nie kwapi żeby tak szybko kwitły
No twoje drzewka się trochę pośpieszyły miejmy nadzieje że w te dni kiedy było słonecznie pszczoły wykonały swoją prace ;)
No twoje drzewka się trochę pośpieszyły miejmy nadzieje że w te dni kiedy było słonecznie pszczoły wykonały swoją prace ;)
My name is Daniel
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Oj Daluś ich już u mnie nie ma. Za bardzo mnie zdenerwowały. A teraz to już nawet nie mam na nie miejsca.
Szukam czegoś oryginalnego i częściowo już mam. Kilka host, jarzmianka, parzydło, miodunka (dwie odmiany), fiołek, tiarella, barwinek,cieszynianka, żurawki (tak bardziej przy słońcu), no i mój hit- wietlica japońska(z czerwonymi kiściami) i kokorycz (żółte liście i kobaltowe kwiaty
)- ale te przeboje dostępne dopiero od maja 
Szukam czegoś oryginalnego i częściowo już mam. Kilka host, jarzmianka, parzydło, miodunka (dwie odmiany), fiołek, tiarella, barwinek,cieszynianka, żurawki (tak bardziej przy słońcu), no i mój hit- wietlica japońska(z czerwonymi kiściami) i kokorycz (żółte liście i kobaltowe kwiaty
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu,
kolejne piękne drzewo podziwiam u Ciebie. Cieszę się, że przyjedziesz do Joli.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu rzeczywiście piękny widok takie kwitnące drzewo .
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Chyba faktycznie ten czakram działa u Ciebie.
Jak na razie to pożegnałam wiosnę.
Mamy śnieg z deszczem i 1 stopień nad zerem.
Jak na razie to pożegnałam wiosnę.
Mamy śnieg z deszczem i 1 stopień nad zerem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Obłędna ta twoja śliwa. Sam kwiat. Zupełnie jak niewinna panna młoda w białej jak mgiełka sukni. Można tak na nią patrzyć przez okno całymi godzinami. A może jeszcze do tego pięknie pachnie?
Witaj Daluś
U Ciebie jak zwykle pięknie.., o każdej porze roku, jest czym nacieszyć oczy
Oglądałem również fotki z Twojego wyjazdu. Ojj chciało by się mieć taką odskocznię od białego krajobrazu i trochę zmienić go na takie pięknie widoki jakie zobaczyłem
U mnie już też trochę widać, ale jednak pogoda trochę opóźnia. Były u nas przymrozki do -5. Teraz na szczęście jest już w miarę ok i może rośliny jakoś się ruszą.
U Ciebie Daluś, to już praktycznie początek lata
U Ciebie jak zwykle pięknie.., o każdej porze roku, jest czym nacieszyć oczy
Oglądałem również fotki z Twojego wyjazdu. Ojj chciało by się mieć taką odskocznię od białego krajobrazu i trochę zmienić go na takie pięknie widoki jakie zobaczyłem
U mnie już też trochę widać, ale jednak pogoda trochę opóźnia. Były u nas przymrozki do -5. Teraz na szczęście jest już w miarę ok i może rośliny jakoś się ruszą.
U Ciebie Daluś, to już praktycznie początek lata
-
x-d-a
Marcinku, oj tam, oj tam! Jakie to lato
Dla mnie prawdziwa wiosna zaczyna się dopiero z chwilą kwitnienia lilaków :P
Ale fakt, troszkę cieplej u nas i wiosenka szybsza niż na Dalekim Wschodzie
Wandziu, a to mnie zaskoczyłaś
Ta śliwa rośnie w samym rogu ogrodu, na rabacie iglakowej (miała ja trochę "rozluźnić") i dostęp do niej mam trochę utrudniony...Ale jutro na pewno pobiegnę do niej i będę wąchać
Dodam jeszcze, że ta śliwa ma potem bardzo ozdobne, kolorowe listki, a jesienią - śliczne i nawet jadalne śliweczki
Grażynko, no to u mnie zimno, ale nie aż tak ! co nie zmienia faktu, że to nie jest pogoda, jakiej oczekujemy w połowie kwietnia
Podobno weekend ma być już lepszy
Geniu, ja uwielbiam te momenty w ogrodzie, kiedy kwitną drzewa ozdobne i owocowe :P Ten festiwal się już zaczął kwitnieniem forsycji, magnolii, czereśni, śliw wiśniowych, wiśni ozdobnej...
Adrianko, drzewa i krzewy to moje ogrodowe "koniki". Szkoda, że już właściwie nie mam w ogrodzie miejsca na nowe nasadzenia
Ja też się cieszę na nasze sobotnie spotkanko
Paulo, ani wietlicy, ani kokoryczy nie mam, więc z tym większym zainteresowaniem będę je oglądać w Twoim ogrodzie...A piwonii szkoda - są śliczne i według chińskiej filozofii ogrodowej przynoszą szczęście
Danielu, ja też mam taką nadzieję, bo uwielbiam morelki i czekam na te z mojego drzewka przez cały rok
Kamyku, Andrzejku, widok jest wspaniały; szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja przebywaniu w ogrodzie
A na dobranoc - dla odwiedzających mój wątek i lubiących drzewa - pąk zbierającej się do kwitnienia magnolii kolumnowej Galaxy, której ciemno różowy kolorek pięknie kontrastuje z tysiącami jasno różowiutkich kwiatuszków śliwy wiśniowej Pissardi

Ale fakt, troszkę cieplej u nas i wiosenka szybsza niż na Dalekim Wschodzie
Wandziu, a to mnie zaskoczyłaś
Grażynko, no to u mnie zimno, ale nie aż tak ! co nie zmienia faktu, że to nie jest pogoda, jakiej oczekujemy w połowie kwietnia
Geniu, ja uwielbiam te momenty w ogrodzie, kiedy kwitną drzewa ozdobne i owocowe :P Ten festiwal się już zaczął kwitnieniem forsycji, magnolii, czereśni, śliw wiśniowych, wiśni ozdobnej...
Adrianko, drzewa i krzewy to moje ogrodowe "koniki". Szkoda, że już właściwie nie mam w ogrodzie miejsca na nowe nasadzenia
Paulo, ani wietlicy, ani kokoryczy nie mam, więc z tym większym zainteresowaniem będę je oglądać w Twoim ogrodzie...A piwonii szkoda - są śliczne i według chińskiej filozofii ogrodowej przynoszą szczęście
Danielu, ja też mam taką nadzieję, bo uwielbiam morelki i czekam na te z mojego drzewka przez cały rok
Kamyku, Andrzejku, widok jest wspaniały; szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja przebywaniu w ogrodzie
A na dobranoc - dla odwiedzających mój wątek i lubiących drzewa - pąk zbierającej się do kwitnienia magnolii kolumnowej Galaxy, której ciemno różowy kolorek pięknie kontrastuje z tysiącami jasno różowiutkich kwiatuszków śliwy wiśniowej Pissardi

- repas200

Hym czy można wyhodować morelkę z nasionka ??
My name is Daniel
- Steasi

Zatem zapraszam do śledzenia mojego wątku. Choćbym miała sobie żyły wypruć to będę miała TE konkretneodmiany
-
x-d-a
Paulo, i tego Ci serdecznie życzę
Danielu, nie mam pojęcia, czy można wyhodować morelkę z pestki - może ktoś w sekcji drzew owocowych Ci poradzi; tam są specjaliści :P
No i dzisiaj znowu zimno i mokro. Mam nadzieję, że do soboty na nasze forumkowe spotkanie pogoda się poprawi
Mimo paskudnej pogody byłam z pieskami na spacerze, nawet zrobiłam kilka fotek, ale ręce miałam zgrabiałe z zimna
Ptyś i Gucio w wiosennym ogrodzie:

Kwitnące śliwy wiśniowe i szykująca sie do kwitnienia magnolia - raz na różowo

Danielu, nie mam pojęcia, czy można wyhodować morelkę z pestki - może ktoś w sekcji drzew owocowych Ci poradzi; tam są specjaliści :P
No i dzisiaj znowu zimno i mokro. Mam nadzieję, że do soboty na nasze forumkowe spotkanie pogoda się poprawi
Mimo paskudnej pogody byłam z pieskami na spacerze, nawet zrobiłam kilka fotek, ale ręce miałam zgrabiałe z zimna
Ptyś i Gucio w wiosennym ogrodzie:

Kwitnące śliwy wiśniowe i szykująca sie do kwitnienia magnolia - raz na różowo

- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Daluś , zaniedbałam Twój wąteczek!
Kurcze wraz z nadejściem wiosny guuubię się , nie wiem gdzie ręce wcisnąć , i nie wiem kiedy kogo odwiedzić mam!
Takie zaległości , ludzie 18 strona nowego wątku , bez paplaniny babuchny ,
no , no , no ,
miałaś nadzwyczajny luz ,
najwyższy czas mą merytoryką pojechać!
Magnolia okaz !
Przecudowna , i taka olbrzymia!
Kiedy ten mój kruszek taki będzie?
Jak tak na tę Twoją patrzę , to mam ochotę mojej rosołku na wole ugotować na wzrost!
Idę do tyłu , sprawdzić co mnie ominęło , i czego gdzieś , tam w środku mojego jestewstwa było mi tak brak!
, 
Kurcze wraz z nadejściem wiosny guuubię się , nie wiem gdzie ręce wcisnąć , i nie wiem kiedy kogo odwiedzić mam!
Takie zaległości , ludzie 18 strona nowego wątku , bez paplaniny babuchny ,
no , no , no ,
miałaś nadzwyczajny luz ,
najwyższy czas mą merytoryką pojechać!
Magnolia okaz !
Przecudowna , i taka olbrzymia!
Kiedy ten mój kruszek taki będzie?
Jak tak na tę Twoją patrzę , to mam ochotę mojej rosołku na wole ugotować na wzrost!
Idę do tyłu , sprawdzić co mnie ominęło , i czego gdzieś , tam w środku mojego jestewstwa było mi tak brak!
- Steasi

Ojeju jakie sliczne psiaki. Jestem mega zakrecona na punkcie pieskow, ogolnie wszytskich stworzen. Wiec dlatego gdy widze dwa radosne pysie to az sie cieplo na sercu robi
To Twoje?
- repas200

Ciekawe właśnie się tak zastanawiam ;) chyba będę musiał się zapytać specjalistów 
My name is Daniel