Storczyki Katarzynki cz.II
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Jakbym chciała je zabrać to musiałabym wszystkie storczyki z dużego zabrać do innego pokoju bo by je zawiało a dopiero je podlewałam niedawno, a wnieść 12 cymbidiów do środka troszkę by mi zajęło, cymbidia mają suche podłoże więc mam nadzieję że przetrwają 

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Petro to może jakimiś gazetami (one trzymają ciepło, ja tak balkonowe na zimę obkładam i wytrzymują) i tą folią bo szkoda by było żeby podmarzły 

No to idę się cieplutko ubrać bo jak mnie zamkną na balkonie to może nie będą mnie chcieli wpuścić z powrotem
i opatulę cymbidia jak tylko mogę
Dzięki

Dzięki

- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu mówią że dobrej kucharce ciasto w rękach rośnie . Podobnie jest u Ciebie ale nie z ciastem tylko ze storczykami .Gratuluje tak oczekiwanego listka . Brawa dla Ciebie.
-
- 1000p
Petro niema za co żeby pomogło
Mareczku dziękuję za takie komplementy
i dla tego warto, dla tych komplementów
i satysfakcja niesamowita .Za chwilę wstawię zdjęcia chyba keiki na moim opuszczającym mnie Tygrysku
poproszę o opinię 

Mareczku dziękuję za takie komplementy

-
- 1000p
A teraz proszę szanowne grono storczykowców
o stwierdzenie i lub potwierdzenie czy to będzie korzonek czyli
mojego Tygryska 
tu widać dobrze
tu chyba lepiej
przepraszam za zdjęcie takiej jakości ale z innej perspektywy nie mogłam zrobić lepszego ale też widać
Dzisiaj moje storczyki miały kąpiel bez odżywki więc co się miały w misce gnieść zbiorowa kąpiel w wannie w kupie raźniej
.Po kąpieli obsychały ,mycie listków bo biedaczki zakurzone mam remont bloku więc się kurzy niesamowicie .Każdy przeszedł przez moje łapki pod obstrzałem i jest STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ
no przynajmniej tak mi się wydaje a już myślałam że to będzie przedłużenie .No ten dzień przejdzie do historii
mojej historii upraw ,niesamowite przeżycia mi zafundowały moje storczyki .Pogoda do kitu a ja jestem najszczęśliwsza na świecie 

tu widać dobrze

Dzisiaj moje storczyki miały kąpiel bez odżywki więc co się miały w misce gnieść zbiorowa kąpiel w wannie w kupie raźniej

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, śliczne zdjęcia pokazałaś. Naprawdę poprawiają nastrój. U mnie co prawda nie śnieg, ale deszcz od rana. I zimno strasznie, brrr
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 1000p
Justynko a opinia
Miło jak można poprawić choć trochę nastrój zdjęciami kwiatuszków

Miło jak można poprawić choć trochę nastrój zdjęciami kwiatuszków

Jak dla mnie to to nie wygląda na korzonka lecz zaczątek pędu ale w tej fazie rozwoju jest za wcześnie by mieć 100 procentową pewność
-
- 1000p
Petro zasmuciłaś mnie trochę ale dzielnie przyjmę każdą opinię
a co uważasz o tym małym czymś co wyrasta z boku?

- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Kasia daj mu ze 2 tygodnie na zdecydowanie sie na coś hehe.Jak to jest taki "kudupelek" to trzeba poczekać 

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Myślę że to pędziki ale tak jak pisałam jest za wcześnie by mieć pewność, u mnie keiki rozwijały się bardzo powolutku, oczko potrafiło przez miesiąc w ogóle się nie ruszyć a pędziki bardzo szybko się rozwijały ale nie trać nadziei, ja ostatnio myślałam że rozgałęzia się zeszłoroczny pęd mojego falka ale oczko nagle zatrzymało wzrost, teraz już wiem czemu, mam nowego maluszka i to bez użycia pasty, no to teraz muszę sobie pastę na kwitnienie kupić bo te moje wredne storczyki robią na wspak, chciałam keiki miałam w większości pędziki a jak przestałam je katować pastą i wyglądałam pędzików to mam keiki
Głowa do góry, w każdym momencie może pojawić się dzidziuś

Głowa do góry, w każdym momencie może pojawić się dzidziuś
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu bardzo ciekawie to wygląda.
Nie jestem ekspertem i nigdy nie używałam tej pasty. Nigdy też nie miałam keiki na pęddziku. Jednak długo się przyglądałam i chociaż góra wygląda dwuznacznie to ten korzonek mnie intryguje.
Byłybym skłonna stawiać na keiki ale mogę się mylić.
Bardzo życzę Ci aby to były upragnione keiki.

Nie jestem ekspertem i nigdy nie używałam tej pasty. Nigdy też nie miałam keiki na pęddziku. Jednak długo się przyglądałam i chociaż góra wygląda dwuznacznie to ten korzonek mnie intryguje.
Byłybym skłonna stawiać na keiki ale mogę się mylić.
Bardzo życzę Ci aby to były upragnione keiki.

-
- 1000p
Dziękuję kochanemu gronu
Jagódko no czekam już tyle to poczekam jeszcze trochę
Petro ja właśnie na jednym ze storczyków wysmarowanych P.K. ma na 100% przedłużenia bo właśnie tak jak napisałaś rosną jak szalone i już wiadomo że z nich keiki to nie będą
Joasiu dziękuję że zerkłaś na mojego cosia .Nadzieję mi robi to maleństwo z boku które właśnie wygląda mi na zaczątki korzonka .Ta pasta to dla mnie ostatnia szansa uzyskania potomka Tygryska on już ledwo co ciągnie ,dla tego wczorajsza radość ,może złudne to wrażenie ale mam porównanie z innymi wyrostkami na innych storczykach też smarowanych P.K.
Więc proszę trzymajcie kciuki ,już nieraz pomogły

Jagódko no czekam już tyle to poczekam jeszcze trochę

Petro ja właśnie na jednym ze storczyków wysmarowanych P.K. ma na 100% przedłużenia bo właśnie tak jak napisałaś rosną jak szalone i już wiadomo że z nich keiki to nie będą

Joasiu dziękuję że zerkłaś na mojego cosia .Nadzieję mi robi to maleństwo z boku które właśnie wygląda mi na zaczątki korzonka .Ta pasta to dla mnie ostatnia szansa uzyskania potomka Tygryska on już ledwo co ciągnie ,dla tego wczorajsza radość ,może złudne to wrażenie ale mam porównanie z innymi wyrostkami na innych storczykach też smarowanych P.K.
Więc proszę trzymajcie kciuki ,już nieraz pomogły

Kasiu piękna fotorelacja z Palmiarni
ale najbardziej ucieszyła mnie wiadomość na temat Upartego Aniołka
mam nadzieje, ze szybko pokarze pęd

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki