Rudominkowe kolory

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rudominkowe kolory

Post »

Do towarzystwa krzewów z ciemnymi liścmi ładnie wygladają kontrastowe,pęcherznica aurea,berberys żółtolistny , krzewuszka variegata albo po prostu byliny wokół
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

róże ;:215
mie królowe jakos nie lubią :(
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aniu, dobrze że do mnie zajrzałaś i zostawiłaś ślad, bo coś mi powiadomienia nie przychodzą i w ogóle bym przegapiła twój wątek ;:124
Madzia śliczna :D mam nadzieję że bracia dalej sie nią tak troskliwie zajmują ? ;:224
Nie dziwię się ze nie bardzo masz czas na FO, u mnie dziatwa starsza i czasu i tak mi brakuje ;:131

Co do tej białej lili to wydaje mi się ze to nie jest lilia sw Antoniego :?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Róże nie zakwitły, bo jeśli liście im cos obrzało to nie miały siły. Najpierw musiały ją zuzyć na liście.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Może Cie to zainteresuje.
Na stronie www.produkty-tradycyjne.pl/kalendarz jest "kalendarz" planszowy w kształcie koła, przedstawiajacy warzywa sezonowe. Poprosiłam i mi go przysłano. Nic wypasionego, ale może przyda sie jako pomoc w pracy z dziećmi. Kalendarz jest pod patronatem Slow Food Youth.
Ponieważ projekt jest wspierany przez Slow Food, dodano jeszcze broszurkę p. Mientkiewicza, A.Kreglickiej i Zofii Winawer o tradycyjnych produktach kuchni polskiej. Wiem, ze tego jest teraz sporo, ale może zechcesz skorzystać.
Sonkas
100p
100p
Od: 16 gru 2012, o 06:23

Post »

Aniu, odszukałam i przejrzałam Twój wątek, masz wiele cudowności. Ciekawa jestem z czego zrobiłaś żywopłot, mnie osobiście podoba się żywopłot z choiny kanadyjskiej, szmaragdów albo mieszany. Tak mnie zmobilizowałaś, że przejrzę swoje zdjęcia z ogrodu, bardzo już tęsknię za wiosną.Wczoraj zauważyłam, że krokusy wyłażą na wierzch też chcą do wiosny. A jeśli coś Ci się u mnie Ci spodoba , nie ma problemu, chętnie się podzielę, dowiozę również, Ty maleństwom musisz swój czas poświęcać.
Pozdrawiam
Ogród w budowie nieustającej ,pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Witaj Krysiu w moich skromnych progach :wit
Żywopłot od północnej strony jest z tuj Brabant i 3 Yellow Ribbon, od frontu będzie mam nadzieję na wiosnę część bliżej domu - grab, część warzywna - dzika róża. A krokusy też już wyłażą, pierwiosnki kwitną, wczoraj zauważyłam jednego zawilca japońskiego...
Zapraszam w odwiedziny :)
Sonkas
100p
100p
Od: 16 gru 2012, o 06:23

Post »

Rudominka pisze:Witaj Krysiu w moich skromnych progach :wit
Żywopłot od północnej strony jest z tuj Brabant i 3 Yellow Ribbon, od frontu będzie mam nadzieję na wiosnę część bliżej domu - grab, część warzywna - dzika róża. A krokusy też już wyłażą, pierwiosnki kwitną, wczoraj zauważyłam jednego zawilca japońskiego...
Zapraszam w odwiedziny :)
Witaj, Dziękuję, brabant lubi szyszkować poza tym jest ładna i szybko rośnie.Ja też muszę dosadzić w tym roku żywopłotu aby odgrodzić się od zachodnich wiatrów.Nie przeczytałam instrukcji dotyczącej wstawiania zdjęć i dlatego nie wstawiam.Sadziłam swoje niedawno, są zaledwie 2 lata w gruncie, ale śmigają szybko.
Ogród w budowie nieustającej ,pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Mam ogromne zaległości, ale skoro w ogrodzie tyle się dzieje, to nie mam czasu na forum :)

Wczorajsze zdjęcia - przedwiośnie w pełni...pierwiosnki, zawilec japoński (wiosenny), coś okrywowego, bardzo ładnego tylko ciągle nie wiem jak się nazywa ;), kapusta ozdobna, pąki kwiatowe jagody kamczackiej - o te się martwię, chyba przed nadejściem mrozów owinę je agrowłókniną, sałaty listkowe i seler naciowy - pod pojedynczą warstwą agrowłókniny mają się świetnie, podobnie jak rukola

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec fragment żywopłotu

Obrazek
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Wiosny ciąg dalszy :)
Dziś było:

Obrazek

A poza tym róża wypuściła liście, powojnik też próbuje...
Obrazek Obrazek

Zawilec rozwija się cały czas:

Obrazek

I kwitnie wrzosiec

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Kosiliście trawę ? ;:oj
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Kosiliśmy :) Była już dość wysoka, po konsultacji ze znajomym ogrodnikiem stwierdziliśmy, że lepiej aby była niższa przed opadami śniegu - mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie gniła.
Nasi sąsiedzi przed Bożym Narodzeniem kosili :)
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Witaj Ania, zajrzałaś do mnie, z czego bardzo się cieszę, to i ja poleciałam do ciebie poszperać po ogrodzie, napisałabym jeszcze ... że kwiatki piękne, króliczek boski, działki kawał do roboty, ale Ty pewnie zniknęłaś już i za rok tu wpadniesz ;:306 , pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Teraz zima to tak szybko nie zniknę :) A i młoda coraz bardziej samodzielna, więc łatwiej chwilę znaleźć na forumowanie ;:136
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aniu, to coś okrywowego, co pokazywałaś na zdjęciu, to moim zdaniem gęsiówka kaukaska. U mnie kwitnie teraz na biało, jakby nigdy nic, nie zauważyła, że jest styczeń. :D Fajnie, że znowu jesteś.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”