Rudominkowe kolory
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rudominkowe kolory
Do towarzystwa krzewów z ciemnymi liścmi ładnie wygladają kontrastowe,pęcherznica aurea,berberys żółtolistny , krzewuszka variegata albo po prostu byliny wokół
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
róże
mie królowe jakos nie lubią

mie królowe jakos nie lubią

Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Aniu, dobrze że do mnie zajrzałaś i zostawiłaś ślad, bo coś mi powiadomienia nie przychodzą i w ogóle bym przegapiła twój wątek

Madzia śliczna

Nie dziwię się ze nie bardzo masz czas na FO, u mnie dziatwa starsza i czasu i tak mi brakuje

Co do tej białej lili to wydaje mi się ze to nie jest lilia sw Antoniego

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Róże nie zakwitły, bo jeśli liście im cos obrzało to nie miały siły. Najpierw musiały ją zuzyć na liście.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Może Cie to zainteresuje.
Na stronie www.produkty-tradycyjne.pl/kalendarz jest "kalendarz" planszowy w kształcie koła, przedstawiajacy warzywa sezonowe. Poprosiłam i mi go przysłano. Nic wypasionego, ale może przyda sie jako pomoc w pracy z dziećmi. Kalendarz jest pod patronatem Slow Food Youth.
Ponieważ projekt jest wspierany przez Slow Food, dodano jeszcze broszurkę p. Mientkiewicza, A.Kreglickiej i Zofii Winawer o tradycyjnych produktach kuchni polskiej. Wiem, ze tego jest teraz sporo, ale może zechcesz skorzystać.
Na stronie www.produkty-tradycyjne.pl/kalendarz jest "kalendarz" planszowy w kształcie koła, przedstawiajacy warzywa sezonowe. Poprosiłam i mi go przysłano. Nic wypasionego, ale może przyda sie jako pomoc w pracy z dziećmi. Kalendarz jest pod patronatem Slow Food Youth.
Ponieważ projekt jest wspierany przez Slow Food, dodano jeszcze broszurkę p. Mientkiewicza, A.Kreglickiej i Zofii Winawer o tradycyjnych produktach kuchni polskiej. Wiem, ze tego jest teraz sporo, ale może zechcesz skorzystać.
Aniu, odszukałam i przejrzałam Twój wątek, masz wiele cudowności. Ciekawa jestem z czego zrobiłaś żywopłot, mnie osobiście podoba się żywopłot z choiny kanadyjskiej, szmaragdów albo mieszany. Tak mnie zmobilizowałaś, że przejrzę swoje zdjęcia z ogrodu, bardzo już tęsknię za wiosną.Wczoraj zauważyłam, że krokusy wyłażą na wierzch też chcą do wiosny. A jeśli coś Ci się u mnie Ci spodoba , nie ma problemu, chętnie się podzielę, dowiozę również, Ty maleństwom musisz swój czas poświęcać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ogród w budowie nieustającej ,pozdrawiam Krysia
Witaj Krysiu w moich skromnych progach
Żywopłot od północnej strony jest z tuj Brabant i 3 Yellow Ribbon, od frontu będzie mam nadzieję na wiosnę część bliżej domu - grab, część warzywna - dzika róża. A krokusy też już wyłażą, pierwiosnki kwitną, wczoraj zauważyłam jednego zawilca japońskiego...
Zapraszam w odwiedziny

Żywopłot od północnej strony jest z tuj Brabant i 3 Yellow Ribbon, od frontu będzie mam nadzieję na wiosnę część bliżej domu - grab, część warzywna - dzika róża. A krokusy też już wyłażą, pierwiosnki kwitną, wczoraj zauważyłam jednego zawilca japońskiego...
Zapraszam w odwiedziny

Witaj, Dziękuję, brabant lubi szyszkować poza tym jest ładna i szybko rośnie.Ja też muszę dosadzić w tym roku żywopłotu aby odgrodzić się od zachodnich wiatrów.Nie przeczytałam instrukcji dotyczącej wstawiania zdjęć i dlatego nie wstawiam.Sadziłam swoje niedawno, są zaledwie 2 lata w gruncie, ale śmigają szybko.Rudominka pisze:Witaj Krysiu w moich skromnych progach![]()
Zapraszam w odwiedziny
Ogród w budowie nieustającej ,pozdrawiam Krysia
Mam ogromne zaległości, ale skoro w ogrodzie tyle się dzieje, to nie mam czasu na forum 
Wczorajsze zdjęcia - przedwiośnie w pełni...pierwiosnki, zawilec japoński (wiosenny), coś okrywowego, bardzo ładnego tylko ciągle nie wiem jak się nazywa ;), kapusta ozdobna, pąki kwiatowe jagody kamczackiej - o te się martwię, chyba przed nadejściem mrozów owinę je agrowłókniną, sałaty listkowe i seler naciowy - pod pojedynczą warstwą agrowłókniny mają się świetnie, podobnie jak rukola

I na koniec fragment żywopłotu

Wczorajsze zdjęcia - przedwiośnie w pełni...pierwiosnki, zawilec japoński (wiosenny), coś okrywowego, bardzo ładnego tylko ciągle nie wiem jak się nazywa ;), kapusta ozdobna, pąki kwiatowe jagody kamczackiej - o te się martwię, chyba przed nadejściem mrozów owinę je agrowłókniną, sałaty listkowe i seler naciowy - pod pojedynczą warstwą agrowłókniny mają się świetnie, podobnie jak rukola
I na koniec fragment żywopłotu
Wiosny ciąg dalszy 
Dziś było:

A poza tym róża wypuściła liście, powojnik też próbuje...

Zawilec rozwija się cały czas:

I kwitnie wrzosiec

Dziś było:
A poza tym róża wypuściła liście, powojnik też próbuje...
Zawilec rozwija się cały czas:
I kwitnie wrzosiec
Kosiliśmy
Była już dość wysoka, po konsultacji ze znajomym ogrodnikiem stwierdziliśmy, że lepiej aby była niższa przed opadami śniegu - mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie gniła.
Nasi sąsiedzi przed Bożym Narodzeniem kosili

Nasi sąsiedzi przed Bożym Narodzeniem kosili

- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Witaj Ania, zajrzałaś do mnie, z czego bardzo się cieszę, to i ja poleciałam do ciebie poszperać po ogrodzie, napisałabym jeszcze ... że kwiatki piękne, króliczek boski, działki kawał do roboty, ale Ty pewnie zniknęłaś już i za rok tu wpadniesz
, pozdrawiam serdecznie. 

Pozdrawiam, Iwona.
Teraz zima to tak szybko nie zniknę
A i młoda coraz bardziej samodzielna, więc łatwiej chwilę znaleźć na forumowanie 

Aniu, to coś okrywowego, co pokazywałaś na zdjęciu, to moim zdaniem gęsiówka kaukaska. U mnie kwitnie teraz na biało, jakby nigdy nic, nie zauważyła, że jest styczeń.
Fajnie, że znowu jesteś.