Działka z widokiem i co dalej?
Re: Działka z widokiem i co dalej?
Paweł, wspaniała odmiana
POLECAM

A mój się jeszcze nie wybarwia
Coś mu dodała do wody? 
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wszystko piękne, ale najpiękniejsze ślady Rufusa - mam nadzieję, że doceniacie, że ominął skrupulatnie kiełkujące fasolki.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, kupowałam i kupuję w różnych miejscach, ot jak się coś trafi i mam parę złotych biorę. Daturki na jesień na pewno będą do cięcia, więc nie ma sprawy.
Sylwek
, dotarłeś na szesnastej stronie. Nie dziwię się, bo tyle jest pięknych i ciekawych ogrodów na forum, że ja sama do mojego docieram zwykle na końcu
Odwiedzę wszystkich (większość zaprzyjaźnionych
) a tu 24-ta godzina Tak było tez wczoraj, pracowity dzień, wizyta u lekarza 150 km carem w obie strony (wiec spotkałam się z Martą i dostałam kilka cudnych roślinek
dzięki), potem jeszcze pielenie, podlewanie, trochę porządków w domu i ..... podłam
Dobrze, że przy kompie, to sobie jeszcze poogladałam kwitnące ogródki 
A ja sobie tak po cichu myślałam, że jak zobaczyłeś pierwsze zdjęcia mojej pobudowlanej działki, to pomyślałeś - nie ma po co zaglądać
Dorotko, jestem czujna i jeszcze raz dziękuję za ostrzeżenie. Mam nadzieję, że marglowe podłoże nieco ostudzi jego tułacze zapędy
Anetko, moje kalikarpy obsypane kulkami, ale wiosna nie była łaskawa dla roślin. Czekaj
Jakby co zakwitnie w przyszłym roku. Mój perukowiec purple też podmarzł i nie ma widoków na peruczki
za to gold może się zbierze na kilka sztuk.
Paweł, to bardzo sprawiedliwe, bo Ty zaraziłeś mnie taką ilością gatunków, że zakupy na kilka lat gwarantowane
A jak jeszcze coś wynajdziesz, to udam się do banku po kredyt
Kto by pomyślał, zamiast fatałaszków roślinki
Anetko, niech rośnie, ma dużo miejsca
Martuś, zimny Lech
nie przyjeżdżasz, to lepsze Ginko do towarzystwa niż lusterko. Tym bardziej, że większość popołudnia w ogródku spędzam. Nawet nie pamiętam kiedy wiadomości w TVN-ie oglądałam, a kiedyś zawsze.
Izka, mądre psisko, a tak się martwiłam, kiedy się nauczy
Sylwek
A ja sobie tak po cichu myślałam, że jak zobaczyłeś pierwsze zdjęcia mojej pobudowlanej działki, to pomyślałeś - nie ma po co zaglądać
Dorotko, jestem czujna i jeszcze raz dziękuję za ostrzeżenie. Mam nadzieję, że marglowe podłoże nieco ostudzi jego tułacze zapędy
Anetko, moje kalikarpy obsypane kulkami, ale wiosna nie była łaskawa dla roślin. Czekaj
Paweł, to bardzo sprawiedliwe, bo Ty zaraziłeś mnie taką ilością gatunków, że zakupy na kilka lat gwarantowane
Anetko, niech rośnie, ma dużo miejsca
Martuś, zimny Lech
Izka, mądre psisko, a tak się martwiłam, kiedy się nauczy
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu zanotuj sobie mnie na te badylki datur 
- pamelka

Jeszcze kilka porannych fotek, cykniętych specjalnie dla Was przed pracą
Cudo, którego nie udało mi się wyhodować z nasionek
nabyłam za całe 7 zł na ryneczku

Rozkwitnie pienna papagena?

Zapłonęła pochodnia

Cudo, którego nie udało mi się wyhodować z nasionek

Rozkwitnie pienna papagena?

Zapłonęła pochodnia

Jola, ja zwykle nie przeglądam forum od deski do deski
z braku czasu po prostu, ale i tak jak się okazuje sporo czasu tu spędzam
a korzystam generalnie z powiadomień o odpowiedziach, które przychodzą mi na email
łatwiej mi "upilnować" i śledzić to gdzie już byłem, pytałem o coś, komentowałem i takie tam
a wczoraj mnie zaciekawiło bo zobaczyłem na stronie głównej, w spisie wątków, że jeden z nich jest Twojego autorstwa, więc raz dwa tam zaglądam i jest tak jak Ci pisałem
czyli - dużo panikowałaś, obawiałaś się, a teraz popatrz jak strona p stronie mnożą Ci się rady, pomysły, a i wiele miłych słów pod Twoim i ogrodu adresem
miłego dnia życzę i chwili spokoju w ogrodzie oczywiście 
- pamelka

Sylwek, masz rację, ale dalej jestem pełna obaw
Baaaaardzo dużo pracy, ale każdy tak zaczynał przecież. Wiem, że nie uda mi sie uniknąć błędów, już coś tam do porawki dostrzegam, ale nie będę się nudzić przynajmniej

A teraz muszę pędzić

A teraz muszę pędzić
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jolu piękną masz tą daturę i róże 
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Jolu coraz więcej roślin pokazujesz i to jakich.
Powiedz czy kupujesz może przez internet bo widzę u Ciebie takie różności, nie wszystko łatwo dostać w centrach ogrodniczych.
Powiedz czy kupujesz może przez internet bo widzę u Ciebie takie różności, nie wszystko łatwo dostać w centrach ogrodniczych.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No prosze to super tak wpaść na ryneczek czy targ i znaleźć wymarzone cudo
i to za tak przystępna cenę
Jejku ale kwitnąco u Ciebie
a ta trytoma kochana maltretujesz mnie tym widokiem

- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Jakie wszystko śliczne- i fasolki i paciorecznik i tytoń. Datura to niezła pięknisia. Miłorząb mi się marzy, ale taki normalny. Oczywiście Twój odmianowy jest piękny, ale ja bym miała ochotę założyć ogród reliktów, takich gatunków o bardzo starym rodowodzie, niezmienionych od milionów lat.
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
no no pięknie !
Czy te datury w donicach mają pąki, u mnie niestey nie ma i nie wiem czy już czas na nie czy trzeba jeszcze czekać?
Miłorząb rewelacyjny, jak na razie poza moim zasięgiem
Czy te datury w donicach mają pąki, u mnie niestey nie ma i nie wiem czy już czas na nie czy trzeba jeszcze czekać?
Miłorząb rewelacyjny, jak na razie poza moim zasięgiem
Witaj Jolu 
A co to za piękne kwiatki na dwóch pierwszych fotkach? Ty rezygnujesz z fatałaszków na rzecz ogrodu, ale ja też odpuściłem sobie przez to niejedno hobby
A co to za piękne kwiatki na dwóch pierwszych fotkach? Ty rezygnujesz z fatałaszków na rzecz ogrodu, ale ja też odpuściłem sobie przez to niejedno hobby
- mora1

- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Kontakt:
Hej, ale gonisz, tempo niesamowite. Ostatnio byłam chyba na 14 stronie
. Nowe nabytki super, co do tułacza
. Zadam jeszcze pytanie tendencyjne, jak Rh? Masz ostatnią szanse jeśli jeszcze żyją na uratowani, znając życie jak nie teraz to już nigdy. Idą upały tropikalne, ciężkie czasy dla Rh walczących o życie.
goń ze skalniaka jeśli jeszcze możesz. Rośnie jak perz, u mnie nie do wyplewienia. Przesadzałam, bo wcześniej rósł tam gdzie obecnie mam róże. Oczywiście siedzi dalej i ma się super, a wybierałam kłącza bardzo dokładnie, to bardzo zachłanna na miejscówkę roślina. Przy rojnikach, całkiem tułacza nie widzę, ale to moje zdania, a ja co i pomyśle to i powiemMam nadzieję, że marglowe podłoże nieco ostudzi jego tułacze zapędy
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa