Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Paweł, wspaniała odmiana :) POLECAM :!: :!:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A mój się jeszcze nie wybarwia :( Coś mu dodała do wody? :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wszystko piękne, ale najpiękniejsze ślady Rufusa - mam nadzieję, że doceniacie, że ominął skrupulatnie kiełkujące fasolki.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, kupowałam i kupuję w różnych miejscach, ot jak się coś trafi i mam parę złotych biorę. Daturki na jesień na pewno będą do cięcia, więc nie ma sprawy.
Sylwek :wit , dotarłeś na szesnastej stronie. Nie dziwię się, bo tyle jest pięknych i ciekawych ogrodów na forum, że ja sama do mojego docieram zwykle na końcu :;230 Odwiedzę wszystkich (większość zaprzyjaźnionych :roll: ) a tu 24-ta godzina Tak było tez wczoraj, pracowity dzień, wizyta u lekarza 150 km carem w obie strony (wiec spotkałam się z Martą i dostałam kilka cudnych roślinek ;:196 dzięki), potem jeszcze pielenie, podlewanie, trochę porządków w domu i ..... podłam :? Dobrze, że przy kompie, to sobie jeszcze poogladałam kwitnące ogródki :tan
A ja sobie tak po cichu myślałam, że jak zobaczyłeś pierwsze zdjęcia mojej pobudowlanej działki, to pomyślałeś - nie ma po co zaglądać :roll:
Dorotko, jestem czujna i jeszcze raz dziękuję za ostrzeżenie. Mam nadzieję, że marglowe podłoże nieco ostudzi jego tułacze zapędy ;:224
Anetko, moje kalikarpy obsypane kulkami, ale wiosna nie była łaskawa dla roślin. Czekaj ;:108 Jakby co zakwitnie w przyszłym roku. Mój perukowiec purple też podmarzł i nie ma widoków na peruczki ;:223 za to gold może się zbierze na kilka sztuk.
Paweł, to bardzo sprawiedliwe, bo Ty zaraziłeś mnie taką ilością gatunków, że zakupy na kilka lat gwarantowane :;230 A jak jeszcze coś wynajdziesz, to udam się do banku po kredyt :;230 Kto by pomyślał, zamiast fatałaszków roślinki :;230
Anetko, niech rośnie, ma dużo miejsca ;:108
Martuś, zimny Lech :;230 nie przyjeżdżasz, to lepsze Ginko do towarzystwa niż lusterko. Tym bardziej, że większość popołudnia w ogródku spędzam. Nawet nie pamiętam kiedy wiadomości w TVN-ie oglądałam, a kiedyś zawsze.
Izka, mądre psisko, a tak się martwiłam, kiedy się nauczy :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu zanotuj sobie mnie na te badylki datur :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka porannych fotek, cykniętych specjalnie dla Was przed pracą :wit
Cudo, którego nie udało mi się wyhodować z nasionek ;:223 nabyłam za całe 7 zł na ryneczku
Obrazek

Obrazek

Rozkwitnie pienna papagena?
Obrazek

Zapłonęła pochodnia :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jola, ja zwykle nie przeglądam forum od deski do deski :) z braku czasu po prostu, ale i tak jak się okazuje sporo czasu tu spędzam :) a korzystam generalnie z powiadomień o odpowiedziach, które przychodzą mi na email :) łatwiej mi "upilnować" i śledzić to gdzie już byłem, pytałem o coś, komentowałem i takie tam :) a wczoraj mnie zaciekawiło bo zobaczyłem na stronie głównej, w spisie wątków, że jeden z nich jest Twojego autorstwa, więc raz dwa tam zaglądam i jest tak jak Ci pisałem :) czyli - dużo panikowałaś, obawiałaś się, a teraz popatrz jak strona p stronie mnożą Ci się rady, pomysły, a i wiele miłych słów pod Twoim i ogrodu adresem :) miłego dnia życzę i chwili spokoju w ogrodzie oczywiście :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwek, masz rację, ale dalej jestem pełna obaw :roll: Baaaaardzo dużo pracy, ale każdy tak zaczynał przecież. Wiem, że nie uda mi sie uniknąć błędów, już coś tam do porawki dostrzegam, ale nie będę się nudzić przynajmniej :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz muszę pędzić :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu piękną masz tą daturę i róże :D
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu coraz więcej roślin pokazujesz i to jakich.
Powiedz czy kupujesz może przez internet bo widzę u Ciebie takie różności, nie wszystko łatwo dostać w centrach ogrodniczych.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No prosze to super tak wpaść na ryneczek czy targ i znaleźć wymarzone cudo :D :D i to za tak przystępna cenę :) Jejku ale kwitnąco u Ciebie :) a ta trytoma kochana maltretujesz mnie tym widokiem :;230 ;:224
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Jakie wszystko śliczne- i fasolki i paciorecznik i tytoń. Datura to niezła pięknisia. Miłorząb mi się marzy, ale taki normalny. Oczywiście Twój odmianowy jest piękny, ale ja bym miała ochotę założyć ogród reliktów, takich gatunków o bardzo starym rodowodzie, niezmienionych od milionów lat.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

no no pięknie !
Czy te datury w donicach mają pąki, u mnie niestey nie ma i nie wiem czy już czas na nie czy trzeba jeszcze czekać?
Miłorząb rewelacyjny, jak na razie poza moim zasięgiem :(
Ogródek EdytyB

zapraszam
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj Jolu :)
A co to za piękne kwiatki na dwóch pierwszych fotkach? Ty rezygnujesz z fatałaszków na rzecz ogrodu, ale ja też odpuściłem sobie przez to niejedno hobby :lol:
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Hej, ale gonisz, tempo niesamowite. Ostatnio byłam chyba na 14 stronie :lol: . Nowe nabytki super, co do tułacza
Mam nadzieję, że marglowe podłoże nieco ostudzi jego tułacze zapędy
goń ze skalniaka jeśli jeszcze możesz. Rośnie jak perz, u mnie nie do wyplewienia. Przesadzałam, bo wcześniej rósł tam gdzie obecnie mam róże. Oczywiście siedzi dalej i ma się super, a wybierałam kłącza bardzo dokładnie, to bardzo zachłanna na miejscówkę roślina. Przy rojnikach, całkiem tułacza nie widzę, ale to moje zdania, a ja co i pomyśle to i powiem :lol: . Zadam jeszcze pytanie tendencyjne, jak Rh? Masz ostatnią szanse jeśli jeszcze żyją na uratowani, znając życie jak nie teraz to już nigdy. Idą upały tropikalne, ciężkie czasy dla Rh walczących o życie.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”