Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Cześc Aniu :wit ,wpadłam się przywitac w ten paskudny deszczowy poranek( u nas)A jak u Ciebie,co tam w ogrodzie słychac :?: A u 'kochanej' teściowej :?: Jeśli u Was taka pogoda jak tu u nas to pewnie i teściowa szaleje bo taka aura je żle nastraja :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu wpadłam życzyć miłego tygodnia słonecznego bo u nas ciągle pada jeden dzień jaki taki i znowu deszcz :(
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Szykują się hortensjowe zakupy-będzimy podziwiać.
Pozdrowionka.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Fragola,Trzynastko- dziękuję Wam za ten słoneczny dzień. :) Po tylu dniach brzydkiej, deszczowej pogody dzisiaj od rana było słonecznie i dużo cieplej. Wybrałam się 2 dzieci do lasu (mąż został z najmłodszym w domu),nazbieraliśmy troszkę grzybów-kurki,podgrzybki,kilka prawdziwków. Wystarczyło do obiadu zamiast surówki :D -poddusiłam z cebulką-nawet smakowało ;:137 Pierwszy raz coś takiego robiłam,bo za gotowaniem nie przepadam.
Teściowa chyba zawiedziona,że mnie jeszcze nie zamknęli :;230 Ale nie zaczepia,nie awanturuje się,pewnie nic nie ginie w ogrodzie,inna sprawa, że w brzydką pogodę nie chciało jej się często przychodzić i nic nie przesadzała.Skoro wszystko było na swoim miejscu,więc mam na razie spokój :;230 Ale pogoda się poprawia.... :lol:

Aniu-coś tam kupię z hortensji-w tym roku pewnie Grandiflora bukietowa, a wiosną-zobaczymy. Na pewno będę informować na bieżąco. Zaczynam zbierać powoli kasę na cel,bo mąż na pewno coś da,ale generalnie on nie rozumie-dlaczego muszę mieć aż tyle roślin... ;:223 ;:223 Nie rozumiem tych mężczyzn. Ale kiedy klienci wiosną pytają się jego :co tak pięknie kwitnie-chodzi im o magnolie,azalie i rh, to aż puchnie z dumy... Dzwoni do mnie,żebym wyszła na dwór i porozmawiała z ludźmi :;230

Pozdrawiam serdecznie. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Mój mąż taż tak ma :) i teściowa. Ale ostatnio już nie awanturuje się,że wydaję kasę na rośliny a nawet wczoraj sam mnie zachęcał do zkupów :shock:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu najważniejsze że masz spokój oby na długo ;:196 ja też nie przepadam za gotowaniem jakoś mnie nie bierze ;)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

A ja lubię gotowac,więc możecie dziewczynki wpadac do mnie na obiadki :uszy ....tylko piec nie lubię...ale czasami muszę :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Piękne roślinki pokazujesz :D i nowe zakupy pierwsza klasa.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

;:7
niestety tego "twego" perukowca nie mogę na razie znaleść :cry: . mam dwie szkółki niedaleko siebie ale w jednej jest okropnie drogo a w drugiej nie będą mieli dostaw perukowców w najbliższym czasie. poczekam
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Dodad-myślę,że to cecha wszystkich mężów...u nas dochodzi jeszcze budowa-więc niby powinnam oszczędzać,ale jakoś nie potrafię/nie chce mi się :oops: ,takie kwoty np.100-200 zł na zakupy ogrodnicze przy wielkiej budowie-są bez znaczenia.

Trzynastko-ja wolę piec ciasta, chociaż ostatnio też nie wychodzą,bo piekarnik elektryczny się zepsuł-2 mies.temu -jedna grzałka nie grzeje i nie mam czasu podzwonić,żeby ktoś to naprawił. Robię ciasta na zimno.Dobrze,że lodówka chłodzi. :lol:

Fragolko- dzięki za zaproszenie, szkoda,że tak daleko mieszkasz.Rodzina powinna być szczęśliwa, bo jeśli robisz,to co lubisz i to i wychodzi dużo smaczniejsze.Podane z sercem - to jest coś pięknego. ;:108

Przemku-witaj. :wit

Jojolu-dziwne,że u was nie ma...u nas jest w 2 szkółkach-do których zaglądam,tylko ceny także różne, gdybym pojeździła do każdej to pewnie bym też go znalazła.Wydawało mi sie,że to raczej już nie nowości.Jolu,a Ty daleko mieszkasz? Ja mieszkam 21 km od Białej Podlaskiej.

Parę zdjęć z ogrodu.

Hortensja Vanille Freise Renhy- ma nawet jeden pączek. Długo się namyślała....ale jest ;:138
Obrazek

Róża NN, w czasie brzydkiej,deszczowej pogody bardzo sie rozrosła na boki,nawet nie wiem kiedy,bo wtedy prawie nie wychodziłam z domu. Wniosek: nie zaglądać często do róż,to później czeka na nas niespodzianka. :)

Obrazek

Hortensja dębolistna posadzona między h.ogrodowymi i języczką pomarańczową,pewnie za rok będę przesadzać :lol: ale zobaczę jak przeżyje zimę,czy zakwitnie...miejsce bardzo zaciszne,między 3 budynkami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poziomki-latem miały małe owoce, teraz ,kiedy zimno i deszczowo,owoce są 3 razy większe i ciągle pojawiają sie nowe kwiatki.

Obrazek

Hortensja Limelight w jesiennej szacie,chyba bardziej ją wolę w letnim limonkowym ubranku :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jejku piękne twoje hortensje :) o dębolistnej pierwszy raz słyszę :shock: ja w tym roku zrobiłam dwie sadzonki ciekawe czy zimę przetrwają :)
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Te hortensje niedawno przesadzałam(mam też trzecią taką samą,którą przesadzałam w czasie upałów latem i tak samo wygląda,chyba szybko sie przyjmują o ile mają pod dostatkiem wody) i też zrobiłam 2 sadzonki ogrodowej,bo leżące gałązki puściły korzonki malutkie. Odcięłam i wsadziłam do ziemi obok starych hortensji,żeby mi nie uciekły :lol:
Zimę powinny przetrwać bez problemu,bo moja teściowa w ten sposób ukorzeniała te moje hortensje ogrodowe-to od niej :twisted: a teraz wypomina ,ze ukradłam :? Niczym nie przykrywała,ale myślę,że można przysypać liścmi czy korą,tylko,żeby później nie zapomnieć je odkopać wiosną.

A tak powinna wyglądać moja dębolistna ja zakwitnie:

http://www.esveld.nl/htmldiaen/h/hyqbpo.htm
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jaka śliczna zółta różyczka, i deszcz jej niewiele zaszkodził ;:138
Bedę kibicować Twojej hortensji dębolistnej, jeśli u Ciebie przezimuje, to dużo daje do myślenia ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

100krotko-h.dębolistna powinna przezimować, może odrastać po przycięciu wiosną jak bukietowe.Hmmm ..mam nadzieję,że kwiaty są na nowych pędach. Muszę się dowiedzieć na szkółce,bo nie pamiętam. :oops:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna będzie Aniu :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”